Nogomet

Iličić: Kdor hoče igrati za reprezentanco, je dobrodošel, kdor noče pa ...

Brdo pri Kranju, 12. 11. 2018 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./STA/B.B.
Komentarji
18

Slovenska nogometna reprezentanca se je zbrala na Brdu pri Kranju, kjer začenja priprave na zadnji tekmi Lige narodov proti Norveški in Bolgariji. Začasni selektor Igor Benedejčič je naknadno moral vpoklicati Andraža Struno, saj je udeležbo zaradi poškodbe kolena odpovedal Rene Krhin. Njegovi izbranci poudarjajo, da sta zmagi nujni.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Atalanta - Inter Milano
    02:11
    Vrhunci tekme Atalanta - Inter Milano
  • Josip Iličić o Atalanti, Serie A, zmagi proti Interju, Handanoviću
    03:53
    Josip Iličić o Atalanti, Serie A, zmagi proti Interju, Handanoviću
  • Josip Iličić o zadnjih dveh tekmah Lige narodov, bodočemu selektorju, ciljih z reprezentanco ...
    02:46
    Josip Iličić o zadnjih dveh tekmah Lige narodov, bodočemu selektorju, ciljih z reprezentanco ...
  • Miha Zajc o italijanskem prvenstvu in Empoliju
    00:50
    Miha Zajc o italijanskem prvenstvu in Empoliju
  • Miha Zajc o izzivih s slovensko reprezentanco
    00:23
    Miha Zajc o izzivih s slovensko reprezentanco
  • Iz 24UR: Slovenija bo prava, ko bo šlo zares, napoveduje Iličić
    02:27
    Iz 24UR: Slovenija bo prava, ko bo šlo zares, napoveduje Iličić

Že pred tem je bilo jasno, da ne bo Jana Oblaka in tudi Kevina Kampla, ki je končal reprezentančno pot. V slovenskem taboru vzrokov za takšno odločitev ne poznajo oziroma nočejo o njej govoriti, dodajajo pa, da bi seveda igralec njegove kakovosti še kako dobro prišel slovenski vrsti.

Josip Iličić bresti v dresu Atalante.
Josip Iličić bresti v dresu Atalante. FOTO: AP
Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze na 62. mestu, Norveška je 48., Bolgarija pa 45. Slovenci so z Norvežani igrali osemkrat, enkrat so zmagali, šestkrat izgubili in enkrat igrali neodločeno, z Bolgarijo pa so igrali trikrat in vsakokrat izgubili.
"To je odločitev posameznika. Jaz nisem ta, ki bi lahko govoril o njem. On sam ve, zakaj se je tako odločil. Igralci smo to sprejeli. Kdor hoče igrati za reprezentanco, je dobrodošel, kdor noče pa ... Bo prišel nekdo drugi," je na temo Kampl povedal izkušeni Josip Iličić, ki zaradi kartonov ne bo smel igrati na petkovi tekmi proti Norveški. Zaradi poškodbe bržčas ne bo mogel pomagati niti kapetan Bojan Jokić, kljub temu pa cilji ostajajo isti. Torej dve zmagi, ki bi lahko pomenili obstanek v ligi C.

"Zavedamo se, da bo težko. Proti obema ekipama smo že izgubili. Kot pa sem že večkrat povedal, moramo pokazati večjo borbenost, požrtvovalnost, sploh pa te napake, ki smo jih delali, je treba popraviti. Ker mislim, da smo izgubljali predvsem zaradi naših napak. Če to odpraviš, potem se lahko nadejaš pozitivnega rezultata," pravi Iličić. Ta meni, da sprememba na selektorskem mestu - Bendejčič je nasledil Tomaža Kavčiča - ne bi smela pomeniti posebnih sprememb in da so v veliki meri za dosedanje izide odgovorni igralci sami.

Josip Iličić si močno želi uspeha z reprezentanco Slovenije.
Josip Iličić si močno želi uspeha z reprezentanco Slovenije. FOTO: Damjan Žibert
"Mislim, da na koncu koncev smo igralci odgovorni za rezultate. Na žalost pa je selektor ta, ki mora oditi, saj je težko zamenjati toliko igralcev. Vemo, da v Sloveniji ni veliko igralcev na tej ravni, ampak prihajajo novi, mladi, željni dokazovanja. Zavedati pa se morajo, zakaj so tu, kakšni so cilji. V ekipo verjamem, če ne bi, ne bi prihajal sem," je še povedal Iličić, ki je sicer v zelo dobri formi, kar dokazuje z igrami v Atalanti, ne nazadnje je v nedeljo dvakrat podal pri visoki zmagi (4:1) ekipe iz Bergama nad milanskim Interjem.
Slovenija je na prvih štirih tekmah lige C in skupine 3 v Ligi narodov izgubila proti Bolgariji, Cipru in Norveški, s Ciprčani pa je nazadnje igrala doma neodločeno. Na zadnjih dveh tekmah se bo tako poskušala izogniti zadnjemu mestu, ki vodi v najnižjo ligo - ligo D.
Tudi zato meni, da je v enem boljših obdobij kariere. "Če bi s to miselnostjo na vse skupaj gledal par let nazaj, bi bilo še bolje, ampak nazaj ne gledam, treba pa je tako nadaljevati," pravi "Jojo", ki je tudi postal eden vodij v ekipi, je pozitiven, združevalen. Zakaj takšna sprememba v primerjavi s preteklostjo? "Z leti se vse naučiš, pride družina, ne razmišljaš več toliko o bedarijah, niti o nogometu, bolj si sproščen, razmišljaš o tem, kako se boš družil z otrokom, z ženo ...," je pojasnil Iličić in se ozrl na svoje začetke, ko je tudi že igral pod Benedejčičevim vodstvom. "Pri Benedejčiču sem redno igral pri Interblocku. Seveda so bili tudi manjši konflikti, kar je pri meni normalno, ampak sva bila vedno v dobrih odnosih," je zaključil Iličić.

Miha Zajc
Miha Zajc FOTO: Damjan Žibert

Njegovo kreativnost v igri bo moral v petek nase prevzeti nekdo drug. Bržčas bo to Miha Zajc, ki je prav tako konec tedna blestel in tudi dosegel gol za Empoli. Zdaj pa ga čaka popravljanje vtisa v izbrani vrsti. "Pripeljali smo se v tak položaj, ki si ga ni nihče želel. Toda treba se je pobrati in obe tekmi zmagati," je odločen vezist in se ozrl na petkove tekmece Norvežane, ki so skupaj z Bolgari z devetimi točkami prvi v skupini 3, prvo tekmo proti Sloveniji, ki je z eno osvojeno točko zadnja, v Oslu pa so dobili z 1:0. "Norvežani so dobra ekipa, fizično zelo dobra. Moramo biti bolj agresivni, bolj nevarni v napadu, potem bo tudi lažje v obrambi," še pravi Zajc.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tuna01
17. 11. 2018 09.45
če noče- ne more igrat kdo za reprezentanco in za to ni opravičljivega razloga ( poškodba itd..) potem ga ne rabimo nikoli več pa čeprav je npr. to Oblak pa še kdo..... Hvala bodi tam kjer si.
oježeš
13. 11. 2018 20.02
+3
Kdor ne mis igrati za reprezentanco naj jasno in razločno to pove, da si selektor ne bo delal utvar, ki se mu bodo sproti podirale. In bo lahko sestavil reprezentanco iz ostalih igralcev, ki si želijo igrati.
Mungos2
13. 11. 2018 09.24
+2
Hvala Bogu, da ne bo Jokića !!! Domžalska karma je pa res pravična !!!
Fuzbaler
12. 11. 2018 21.04
-2
Jaz bi igral za reprezentanco. Saj slabse ne more biti, bi pa zagotovil mnogo vec borbe za nas grb.
direstraits
12. 11. 2018 19.55
-4
Ne vem, zakaj non stop na 24ur ,vsak dan nove novice o Slo športnikih, ko nočejo igrat za svojo državo.??... ma me sploh NE ZANIMAJO novice o teh naših egoistih... Oblak, Dončić, Kopitar,Kampl....
Mungos2
13. 11. 2018 11.22
-1
Viejo cabron
12. 11. 2018 19.26
+16
Raje gledam mlado in neizkušeno ekipo s srcem in žarom, kot pa klubske primadone! Vsaj ne pričakuješ preveč, pa tudi razočaran nisi in pika.
profi
12. 11. 2018 18.32
+21
Enkrat zavrneš,brez tehtnega razloga N A S V I D E N JE!!!!!!!
Dany75
12. 11. 2018 16.03
+32
Bravo Josip, clovek na mestu !
igyyp
12. 11. 2018 15.52
+33
Ma prav je povedal. Vsaj pride igrat za repko. Kampl in Oblak najboljša kao slovenca sram jih je lahko, najboljši vratar, če je obramba, če ne pa dobiva takšne da ti gre na bruhanje. Kampla pa zmeraj nekaj boli. Sicer pa je naš Mijato veliko tega kriv. Iličiću pa vsaka čast potrudi se kolikor lahko.
el_salvador
12. 11. 2018 15.47
+28
Koncno je tudi on dozorel.. ceprav kar se tice reprezentance se je vedno odzval vpoklica.
ivan.z Doba
12. 11. 2018 15.12
+21
Kdor noče igrati pa 🖕!
CFC1
12. 11. 2018 14.25
+49
Iličić telo dobro in korektno povedal. Deluje zelo zrelo. Čez noč se ne bo moglo vse obrniti na bolje, a če bo bodoči selektor dobro delal in upoklical tudi katere druge igralce, se lahko slovenski nogomet spet dvigne.
Al Pacino 1
12. 11. 2018 14.21
+45
Igranje za repko bi moral biti privilegij in pa čast, ampak te današnji manekeni ne vedo kaj pomeni ljubezen do svoje domovine, poglejte samo naše sosede hrvate oni bi umrli za svojo državo pri nas pa samo čakajo izgovor da jim ni potrebno igrati. Iličić me je pozitivno presentil, vedno je bil tu in upam da se bodo mlajši igralci zgledovali po njem.
blazboss
12. 11. 2018 15.27
-10
Valda, če jih že v osnovni šoli filajo v glavo z nacionalizmom, zto pa so agresivno nastrojeni in mislijo da so v vsem najbolsi
olimpijaolimpija
12. 11. 2018 14.19
-37
Iličić za klub igra kot da gre za življenje ali smrt... v reprezentanci me pa ni prepričal in dvomim, da me sploh bo kdaj.
el_salvador
12. 11. 2018 15.48
+17
Ne vem katero reprezantanco ti spremlajs... dalec najboljsi posameznik na vsaki tekmi
Sandi Cvetežar
12. 11. 2018 14.13
+51
Iličič: Kdor hoče naj pride, kdor noče ok! EDINO pravilno!!!