Nogomet

Iličić po zmagi v Rigi odločno zatrjuje: Če se ne uvrstimo na EP, si bomo krivi sami

Riga, 11. 06. 2019 13.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska nogometna izbrana vrsta je z visoko zmago 5 : 0 na četrti kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2020 v Rigi proti Latviji napovedala boljše čase. Še posebej je to pomembno pred septembrskim nadaljevanjem, ko izbrance Matjaža Keka čakata bržkone odločilni domači preizkušnji s favorizirano Poljsko in Izraelom.

Več videovsebin
  • Josip Iličić po zmagi nad Latvijo: Lepo je videti nasmejane obraze reprezentantov
    02:06
    Josip Iličić po zmagi nad Latvijo: Lepo je videti nasmejane obraze reprezentantov
  • Domen Črnigoj srečen zaradi prve kvalifikacijske zmage: Hitro smo pokazali, kdo je boljši
    01:26
    Domen Črnigoj srečen zaradi prve kvalifikacijske zmage: Hitro smo pokazali, kdo je boljši

Da je Janu Oblaku, Josipu Iličiću in druščini resnično odleglo po ne ravno bleščečem vstopu v kvalifikacije za EURO 2020 - remija z Izraelom in Severno Makedonijo ter poraz z Avstrijo - je bilo najbolj očitno po zaključnem sodnikovem žvižgu na četrti kvalifikacijski tekmi v Rigi, kjer so varovanci selektorja Matjaža Keka z visoko zmago 5 : 0 proti Latviji poskrbeli za nasmehe na lastnih obrazih.

Eden tistih, ki si svojo izjemno klubsko kariero želi nadgraditi z vidnejšim reprezentančnim dosežkom, je nedvomno član Atalante iz Bergama Josip Iličić. Slednji je z izkazano željo in pravim pristopom lahko vzor mnogim mlajšim reprezentantom, ki si šele utirajo pot k zvezdam. Zmage v latvijski prestolnici je bil nekdanji nogometaš ljubljanskega Interblocka, Maribora, Palerma in Fiorentine vidno vesel, a v isti sapi poudarja, da je slovenska reprezentanca šele na začetku trnove in dolge kvalifikacijske poti. "Pristop je bil pravi in hitro smo začeli nizati priložnosti, kar nam je vlivalo dodatno samozavest. Ko dosežeš zgodnji zadetek, je v nadaljevanju bistveno lažje," je po visoki zmagi v Rigi dejal strelec dveh zadetkov za slovensko izbrano vrsto, ki jo že septembra čakata bržčas odločilni domači preizkušnji z vodilno Poljsko in neugodnim Izraelom. "Po pravici povedano, nikoli ne gledam lestvice. Po odigrani zadnji tekmi bomo pod črto ocenili naše nastope in obenem ugotovili, ali smo bili tokrat uspešnejši kot v preteklosti. V igri smo za eno od prvih dveh mest za nastop na Euru, a do tja je še dolga in negotova pot. Če bomo tudi na naslednjih tekmah pokazali takšen pristop, se nam za pozitivne rezultate ni treba bati. Je pa tako da, če se ne uvrstimo na evropsko prvenstvo, bo krivda izključno naša," je še dodal priljubljeni 'Jojo'.

Domen Črnigoj je z odlično igro in dvema zadetkoma povsem upravičil zaupanje selektorja Matjaža Keka.
Domen Črnigoj je z odlično igro in dvema zadetkoma povsem upravičil zaupanje selektorja Matjaža Keka. FOTO: Damjan Žibert

Črnigoj: Oba zadetka posvečam 'Benetu'
Ob Iličiću je na zadnji reprezentančni tekmi pred poletnim premorom zablestel tudi Domen Črnigoj. Nekdanji nogometaš Kopra je navdušil predvsem z drugim zadetkom, ko je po visoki podaji Petra Stojanovića z močnim volejem zabil žogo v mrežo za povišanje slovenskega vodstva na 2 : 0. "Nič, kaj reči po tako izdatni zmagi kot to, da smo lahko z igro in rezultatom zadovoljni. Jasno je, da je v naši igri še ogromno rezerv, a imeli bomo dovolj časa za dvig ravni forme pred odločilnimi tekmami," je dejal Črnigoj, ki je zadetka iz Rige posvetil prvemu pomočniku selektorja Keka, Igorju Benedejčiču.

"Vsi skupaj si želimo, da se čimprej vrne med nas. Poznava se že dalj časa, je odličen trener, in upam, da bomo kmalu znova skupaj."   

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
11. 06. 2019 19.57
+2
No, to pa je presenečenje...bravo naši, bravo Kek! Zdaj pa energično in z dvignjeno glavo naprej!
Lisec7
11. 06. 2019 18.02
-1
včerajšnja tekma je bila enaka z avstrijci, samo polje in drese so zamenjali. ČE BO TAKO NAPREJ JE BOLJE, DA NE ZAPRAVLJAJO DENARJA ZA POTOVANJA, DENAR NAJ RAJE DAJO REVEŽEM.
User792410
11. 06. 2019 15.49
+8
Mislim, da je vso to govoričenje o uvrstitvi na EP bistveno preuranjeno kajti, če septembra doma ne premagajo Poljske in Avstrije potem včerajšnja zmaga ne bo imela več velikega pomena.
smajser1
11. 06. 2019 15.30
+3
lepa zmaga ni kaj! Latvijci so res 2 ranga nizje... me je pa motil vecina drugega polcasa, kjer je bila igra milo receno slaba.. razen gola na zacetku in dve pol priloznosti Zahota.. je bilo vse skupaj zanic... tako se ne igra... in na zivce so mi sle izjave komentatorja, ces saj vodimo ne rabimo na polno itd.. in to v eno! Nogomet se igra 90 minut +... to bo treba popravit! Upam, da je Kek isto videl! Sicer pa Bijol in Kurtic... ojojoj..
gullit
11. 06. 2019 15.18
+4
Za to bo treba premagati tudi kakšno višje uvrščeno repko ne samo eksote. Septembra je treba premagati Poljsko ter Izrael doma.
jodr
11. 06. 2019 15.03
+4
Iličić, če boš zgrešil take priložnosti, kot ono v 78. min, ne bo nič z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo. Doma bo treba premagati Izrael, Avstrijo, Severno Makedonijo, pa še Poljski odščipniti točko; to pa bo vse prej kot lahka naloga.
big brother
11. 06. 2019 14.32
-7
Zmaga proti Latviji 5:0 je isto kot poraz proti Izraelu 3:1
degenos
11. 06. 2019 14.21
-3
ja kaj boste pa tam delal …...pa ja ne boste kanon futr !!!?? hmhmhm
elrocco77
11. 06. 2019 14.02
+31
Ja kdo drug pa naj bi bil kriv če pa ne sami ??? Kakšna izjava je pa to ???
bosanc.si
11. 06. 2019 14.30
+6
Sam res,krivi bodo tisti,ki so jim dali gole,ti packi ti.