Nogomet

Iličić z Atalanto v finale italijanskega pokala, kjer bo izzval Staro damo

Bergamo, 10. 02. 2021 22.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Atalante so drugi finalisti italijanskega pokala, potem ko so v na povratni tekmi polfinala na domačem stadionu v Bergamu premagali zasedbo Napolija s 3:1. Prva tekma v Neaplju se je končala z izidom 0:0. Slovenski reprezentant Josip Iličić je tokrat v igro vstopil v 56. minuti tekme.

Statistika Iličića na tekmi z Napolijem
Statistika Iličića na tekmi z Napolijem FOTO: Sofascore.com

Atalanta je povratni dvoboj polfinala italijanskega pokala – prva tekma se je na stadionu Diega Armanda Maradone zaključila z nogometno najmanj priljubljenim izidom 0:0 – odlično pričela: že v deseti minuti je namreč z silovitim strelom z razdalje 'pičil' kolumbijski napadalec Duvan Zapata. Dobrih pet minut pozneje se je izkazal še z nesebično podajo ob zadetku Mattea Pessine, Atalanta pa je tako po vsega dobrih 15 minutah igre vodila z 2:0.

Napoli je nato strnil svoje vrste na začetku drugega polčasa, ko je v osmi minuti nadaljevanja znižal 25-letni mehiški napadalec Hirving Lozano. Kmalu po zadetku gostov je v igro vstopil slovenski reprezentant Josip Iličić. Ta je zamenjal Luisa Muriela, njegova prisotnost v napadu pa je hitro obrodila sadove, v 78. minuti je namreč Pessina dosegel še drugi zadetek na tekmi, znova je bil med podajalci junak tokratnega obračuna Zapata. 3:1 je bil tudi končni izid tekme, ta pa je v finale popeljal Atalanto. Tam se bodo bergamaschi pomerili z zasedbo Juventusa, ki je v polfinalu izločila nogometaše Interja. 

Italijanski pokal, polfinale, povratna tekma, Bergamo:

Atalanta - Napoli 3:1 (2:0) /0:0/
Zapata 10., Pessina 16., 78.; Lozano 53.
/izid prve tekme/

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.