Nogomet

Iličićev gol premalo za napredovanje, Juve tudi brez Ronalda ni imel težav

Torino, 15. 01. 2020 16.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Fiorentine so izločili lanskoletnega finalista italijanskega pokalnega tekmovanja Atalanto že v osmini finala tega tekmovanja. Fiorentina je zmagala z 2:1 na domačem igrišču, pa čeprav je v zaključnem delu tekme gol za zmago dosegla z igralcem manj. Gol za Atalanto je dosegel Josip Iličić. V četrtfinalu je tudi AC Milan, ki je izločil Spal (3:0), Juventus pa je gladko premagal Udinese (4:0).

Prvi polčas se je končal z vodstvom gostiteljev, že v 11. minuti je gol dosegel Patrick Cutrone. Josip Iličić je v igro vstopil v drugem polčasu, v 46. minuti in bil ključni mož za spremembo izida. V 67. minuti je bil po podaji Malinoskyja najbolj spreten pred golom in je izenačil iz neposredne bližine.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Iličić je prav iz Fiorentine prestopil v Atalanto, kjer uspešno igra že tretjo sezono. Za Iličića je to že šesti gol na zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih in lahko zapišemo, da je to nasploh njegova najboljša sezona v karieri.

V 71. minuti je bil izključen kapetan Fiorentine German Pezzella (drugi rumeni karton) in kazalo je, da je to konec upov za gostitelje. Pričakovati je bilo vsaj podaljške, a so domači presenetili in v 84. minuti je Lirola dosegel gol za zmago in napredovanje. Fiorentina se bo v četrtfinalu pomerila z Interjem iz Milana, ki je v torek s 4:1 izločil Cagliari.

tekma

Brez težav je v četrtfinale napredoval tudi AC Milan, zmagal je s 3:0, tako da Zlatanu Ibrahimoviću sploh ni bilo treba na igrišče. Gola sta v prvem polčasu dosegla Piatek in Castillejo, končni izid je v 66. minuti postavil Theo Hernandez.

Prav tako težav ni imel Juventus, pa čeprav je nastopil brez prvega zvezdnika Cristiana Ronalda. Nekaj ur pred tekmo so iz kluba sporočili, da ima težave s sinusi in bo tekmo izpustil. Stara dama zanesljivo odpravila Udinese, ob polčasu je bilo 2:0, gola sta dosegla Gonzalo Higuain in Paulo Dybala (slednji iz enajstmetrovke). V drugem polčasu še dva gola, svojega drugega je dosegel Dybala, končni izid je postavil Douglas Costa iz najstrožje kazni.

milan

juventus

Izidi osmine finala:
Fiorentina - Atalanta 2:1 (0:1)
AC Milan - Spal 3:0 (2:0)
Juventus - Udinese 4:0 (2:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rcarlos
15. 01. 2020 21.25
+3
Pri Milanu bi pomoje trener mogu progat s Piotkom in Ibro v napadu, bi biu pomoje kr udarni dvojec skup na terenu