Nogomet

Iličićevi Atalanti po drugem zaporednem porazu 'visi' Liga prvakov

Torino, 23. 02. 2019 17.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Atalanta iz Bergama, za katero uspešno igra slovenski reprezentant Josip Iličić, je v 25. krogu italijanske Serie A odšla na gostovanje v Torino. Biki iz Peimonta so zmagali (2:0) in Atalanto dohiteli na lestvici. V "čudni" tekmi v Frosinoneju je Roma srečno prišla do zmage (3:2), potem ko je v 95. minuti odločilni gol dosegel Edin Džeko.

Josip Iličić je v Torinu igral celo tekmo.
Josip Iličić je v Torinu igral celo tekmo. FOTO: AP

Čeprav je sezona v Italiji še dolga, kot tudi pot do Evrope, pa so nogometaši iz Bergama po dveh zaporednih porazih izgubili stik s tistimi, ki računajo na boj za Ligo prvakov. Atalanta je v prejšnjem krogu doživela boleč domač poraz proti Milanu, ki je Josipa Iličića in njegove soigralce premagal s 3 : 1. Tudi takrat je šlo za neposreden obračun v boju za četrto mesto, ki vodi v Ligo prvakov v naslednji sezoni, tokrat pa je Atalanto poit vodila v Piemonte na gostovanje proti Torinu. Domačini so zasluženo slavili z 2 : 0 in na lestvici pri 38 točkah dohiteli Atalanto. Nogometaše iz Bergama že čez nekaj dni čaka nova zahtevna preizkušnja. Šlo bo za polfinale italijanskega pokala, ko se bodo Bergamaschi zoperstavili Fiorentini, za katero je nekaj sezon zelo uspešno igral tudi Iličić

Izidi 25. kroga Serie A:

Milan - Empoli  3 : 0 (0 : 0)
Piatek 49., Kessie 51., Castillejo 67.

POSTAVI

Frosinone - Roma  2:3 (1:2)
Ciano 5., Pinamonti 80.; Džeko 30., 95., Pellegrini 31.
Luka Krajnc je sedel na klopi Frosinoneja.

POSTAVI

Torino - Atalanta 2:0 (1:0)
Izzo 42., Falque 46.
Josip Iličić (Atalanta) je igral vso tekmo.

POSTAVI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.