Nogomet

'Imeli smo to srečo, da smo 10 let uživali v njegovem nogometu'

Madrid, 26. 05. 2024 12.23 | Posodobljeno pred 21 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
4

Španski prvak Real Madrid je sezono v La Ligi zaključil z remijem proti Betisu (0:0), to pa je bila hkrati tudi zadnja tekma Tonija Kroosa na stadionu Santiago Bernabeu. Nemški virtuoz je bil deležen stoječih ovacij, vse skupaj pa je bilo zelo čustveno.

Toni Kroos se je v zgodovino madridskega Reala zapisal z zlatimi črkami. Santiago Bernabeu se je tako na zadnji tekmi od njega poslovil na način, ki si ga njegova veličastna kariera vsekakor zasluži.

"Težko je najti prave besede, lahko se le zahvalim. Vsem v klubu, soigralcem in navijačem, ki ste vselej poskrbeli, da sem se tukaj počutil kot doma. Ne bi mogel prositi za več. Za nami je 10 nepozabnih let," je po tekmi dejal nemški vezist.

Navijači na razprodanem prizorišču v španski prestolnici so pred začetkom tekme izobesili parolo s sliko Kroosa in njegovih 22 lovorik, ki jih je osvojil z Realom, s pripisom 'hvala legenda'. 

Nogometaši belega baleta so pred tekmo imeli oblečene majice s številko osem, skupaj z zasedbo iz Seville pa so Nemcu pripravili špalir. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

34-letni nogometni čarodej je igrišče v 86. minuti zapustil ob stoječih ovacijah. Objel je vse soigralce, ob igrišču pa so ga v solzah pričakali njegovi otroci in tudi Kroos ni več mogel brzdati svojih čustev. "Bil sem dokaj močan, dokler nisem videl svojih otrok," je povedal. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In dodal: "Ko se zaveš, da zadnjič igraš tukaj, je občutek povsem drugačen. Toda rekel sem si, da želim le uživati. To je nekaj posebnega. V prihodnosti, ko tega ne bom več imel, bom to vsekakor opazil."

"Bernabeu je dal Kroosu slovo, ki si ga zasluži. Izjemen večer, zelo čustven zanj in za vse ostale, sedaj imamo na voljo še en teden, da cenimo, da je z nami. On je eden izmed najboljših vseh časov, vrhunski vezist z izjemno kakovostjo. Je zelo ponižen, vedno je igral za ekipo in bil popolnoma nesebičen. Imeli smo to srečo, da smo 10 let uživali v njegovem nogometu," je svoje mnenje izrazil Realov trener Carlo Ancelotti.

Kroosovo slovo italijanskemu strokovnjaku seveda predstavlja veliko luknjo na sredini, ki jo bo moral zakrpati. 

"Igralci, ki so tukaj, bodo morali prevzeti odgovornost. Na trgu ni posameznika, ki bi se lahko kosal s karakteristikami Kroosa, toda nekako ga bomo morali nadomestiti. Imamo kakovostne veziste z drugačnimi lastnosti. Našo igro bomo morali prilagoditi tem lastnostim," je dejal Ancelotti, ki Juda Bellinghama ne vidi kot zamenjavo za Nemca, saj je Anglež za Real koristnejši bližje nasprotnikovih vrat. 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
26. 05. 2024 16.09
+0
Legend ni kaj,,najboljši MID vseh časov
Minifa
26. 05. 2024 13.25
+2
Veliki znajo končati Hrvat pa še kar kot študenti FDV ja ki pri 40. čutijo svojo mladost ali Kučan, ki bo še iz groba lajal.
Dinho8O
26. 05. 2024 15.36
-2
zmerni pesimist
26. 05. 2024 13.23
+5
Ta saj ve kdaj mora končati ko si na vrhu ni vse denar