Nogomet

Infantino: Pet menjav mogoče tudi dolgoročna rešitev

Rim, 10. 09. 2020 06.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
3

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je na srečanju v italijanski prestolnici Rimu dejal, da je možnost petih menjav lahko dolgoročna rešitev za nogomet.

Gianni Infantino
Gianni Infantino FOTO: AP

"V teh časih in zahtevnem položaju je bila rešitev zelo dobra, saj smo s tem pomagali tako klubom kot igralcem," je dejal Infantino na sredinem srečanju s predsednikom italijanske nogometne zveze Gabrielejem Gravino in italijanskim premierjem Giuseppejem Contejem.

Fifa je pravilo petih menjav, ki ga je uvedla zaradi pandemije koronavirusne bolezni, podaljšala do poletja 2021, Infantino pa je dejal, da bodo za poznejše obdobje morali temeljito analizirati vpliv tega pravila na nogomet.

V Italiji in Nemčiji bodo klubom v prvenstvih v prihajajoči sezoni dovolili pet menjav, še poročajo tuje tiskovne agencije. Infantino je po srečanju v Rimu dejal, da bodo preverili tudi možnost, kako zmanjšati število tekem, da ne bi preveč obremenili nogometašev. "Najti moramo ravnovesje med klubskim in mednarodnim nogometom," je bil odločen švicarski funkcionar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
10. 09. 2020 19.29
po moje pa sploh ne bi bilo slabo, ce bi se lahko menjevali, kikor bi zeleli. No do neke kvote, na primer 10 rezerv, ki bi lahko poljubno vstopale in izstopale, tudi veckrat isti, podobno kot pri kosarki, rokometu, odbojki...
+7
pet menjav je samo prednost za bogate klube ki si lahko privoscjo kvalitetne igralce na klopi..poleg tega..naj laufajo ce so placani za to..ce ne zdrzijo 90min bo pa kdo drug igral ane...
blazter
10. 09. 2020 09.47
+3
Super. Ampak, rezerve morajo biti kvalitetne. Spet bodo v prednosti bogati.