Nogomet

Iniesta se še ne spogleduje z upokojitvijo: Prišla bo, a za zdaj je še daleč

Tokio, 29. 04. 2020 16.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
5

Andres Iniesta, nekdaj eden najboljših nogometašev španske reprezentance in katalonskega velikana Barcelone, ki si kruh služi na Japonskem, je v pogovoru za svoj nekdanji klub dejal, da še ne razmišlja o upokojitvi. Iniesta je teden dni po premieri dokumentarnega filma Andres Iniesta – Nepričakovani junak zatrdil, da še vedno uživa v nogometu. "Upokojitev bo prišla, nedvomno bo prišla, toda če sem iskren, se mi zdi še daleč," je pojasnil Iniesta.

35-letni "čarovnik" sredine igrišča je v Kobeju na Japonskem, kjer si že od maja 2018 služi kruh pri tamkajšnjem klubu Vissel Kobe, pred kratkim pa je začel s tretjo sezono na azijskih tleh. A vodstvo japonske lige je po le enem krogu nove sezone prvenstvo zaradi pandemije novega koronavirusa prestavilo za nedoločen čas.

Andres Iniesta
Andres Iniesta FOTO: AP

"Na slovo od nogometa še vedno gledam kot na nekaj, ki je nekje v daljni prihodnosti. Fizično se zelo dobro počutim, prav tako mentalno, motivacije mi ne manjka," je za klubske medije dejal Andres Iniesta, ki se je po slovesu od Barcelone pri vsega 33 letih preselil na azijska tla. Mnogi so bili tedaj prepričani, da je bil španski virtuoz brez težav sposoben igrati v Evropi še nekaj sezon. 

"Čeprav smo zaradi koronavirusne krize ta čas doma, ne posedamo, ampak sledimo navodilom za trening ter upamo, da se bom čim prej vrnili v normalno rutino," si želi španski zvezdnik, ki na Japonskem zasluži po 30 milijonov dolarjev (28 milijonov evrov) na sezono. "Sicer pa smo ta čas izkoristili za družino, saj ga imamo sicer za druženje precej manj," je še dejal Iniesta.

Za zdaj je na Japonskem še precej mirno, ocenjuje nogometaš, številke okuženih še niso tako visoke: "Zdaj čakamo, kdaj bomo lahko nadaljevali prvenstvo." Japonsko prvenstvo J1-league upa na vrnitev 9. maja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Brgolino
29. 04. 2020 21.46
+2
Iniesta....maestro kje so casi ko sta s xavijem mesala na sredini...velik majnko je odkar si odsel...
samomojemnenje
29. 04. 2020 17.18
+9
Če pogledamo Barcine veziste letos in že prejšnje leto, bi Iniesta še vedno lahko igral za Barco. Ne vem, zakaj so se takrat odločili, da je čas, da gre stran. Enako velja za Alvesa, ki bi še vedno dal več od sebe kot Roberto in Semedo na desnem beku.
ehjaehja
29. 04. 2020 21.00
-2
zaradi messija niso hoteli več vztrajati pri barci.poglej kakšne dela sploh se ne zna obnašat kot pravi kapetan:D
Brgolino
29. 04. 2020 21.51
+2
Iniesta bi se vedno rolal na sredini in bi bil zlahka 60 minut v prvi postavi barce...to kar spremljamo sedaj na sredini pri barci ni niti priblizek igre xavija in inieste...ko odide se bog nogometa pa nas cakajo novi casi...upam da dobri
Brgolino
30. 04. 2020 08.23
+2
Zapirac ne provociraj...messi nima nic z odhodom inieste...