Nogomet

Inter in Juventus sta se razšla brez zmagovalca

Milano, 24. 10. 2021 22.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
0

Derbi 9. kroga italijanske Serie A je bil tako imenovani "Derby d'Italia" na katerem sta se pomerila Inter in Juventus. 242. uradna tekma najuspešnejših klubov v italijanski prvi ligi (Inter je Scudetto osvojil 19-krat, Juventus pa 36-krat) se je končala brez zmagovalca. Za domače moštvo je v 17. minuti zadel Edin Džeko, za goste pa je v 89. minuti srečanja iz bele točke izenačil Paulo Dybala.

Inter je do vodstva prišel v začetku 17. minute, ko je z velike razdalje sprožil Hakan Calhanoglu in zadel vratnico, odbitek pa je v nebranjeno mrežo pospravil 35-letni napadalec Edin Džeko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Takoj po zadetku je Juventus ostal brez poškodovanega Federica Bernardeschija, ki ga je zamenjal Rodrigo Bentancur. Juventus je bil velik del srečanja nenevaren, tehtnica se je na stran gostov začela premikati šele po zamenjavah igralcev v drugem polčasu.

Strateg Stare dame Massimiliano Allegri je moral nekaj spremeniti v napadu in v 65. minuti sta Frederico Chiesa in Paulo Dybala zamenjala Juana Cuadrada in Dejana Kulusevskega. Menjavi sta takoj dvignili tempo igre in le nekaj minut zatem je strel Alexa Sandra zletel kakšne meter mimo Interjevega gola.

V 71. minuti si je prekršek nad Chieso na robu lastnega kazenskega prostora privoščil hrvaški vezist Ivan Perišić. Prosti strel je izvedel Dybala, a je njegov strel ob bližnji vratnici nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović ustavil. Po omenjeni akciji Juventusa se je Interjev strateg Simone Inzaghi odločil tekmo nekoliko zapreti in kaznovanega Perišića ter tokrat nevidnega Lautara Martineza sta zamenjala Denzel Dumfries in Alexis Sanchez.

V 83. minuti je Allegri v iskanju izenačujočega zadetka opravil še eno dvojno menjavo. V igro sta namesto Westona McKennija in Manuela Locatellija vstopila Brazilca Arthur in komaj 19-letni Kaio Jorge.

Interjeva poletna okrepitev, desni bočni branilec Dumfries, je v 86. minuti na robu kazenskega prostora nerodno posredoval pri izbijanju žoge in v stopalo brcnil levega bočnega branilca Juventusa, Alexa Sandra. Glavni sodnik Maurizio Mariani je po ogledu videoposnetka dosodil enajstmetrovko za goste in ob tem zaradi pritoževanja rdeči karton pokazal Interjevemu strategu Inzaghiju.

Žogo si je na belo piko namestil 27-letni Argentinec Dybala in jo z levico tudi  uspešno izvedel.

Dybala je žogo poslal v eno, Handanovića pa v drugo smer
Dybala je žogo poslal v eno, Handanovića pa v drugo smer FOTO: AP

Interju je tako v predzadnji minuti rednega dela iz rok spolzel priključek na pet točk razlike vodilnima Napoliju ter mestnemu rivalu AC Milanu, Juventus pa je zapravil priložnost, da bi se z morebitno zmago na ligaški lestvici dvignil na četrto mesto in se po točkah izenačil z nasprotniki iz črno-modrega dela Milana. Inter se tako po tretjem remiju v tej ligaški sezoni z 18 točkami nahaja na tretjem mestu, Juventus s 15 osvojenimi točkami pa zaseda šesto mesto.

Statistika tekme Inter - Juventus
Josip Iličić tokrat, tako kot njegova Atalanta, ni bil razpoložen
Josip Iličić tokrat, tako kot njegova Atalanta, ni bil razpoložen FOTO: Sofascore.com

Nedeljski spored 9. kroga italijanske nogometne lige sta odprla Atalanta Josipa Iličića in Udinese. Ekipa iz Bergama, ki je posebej v obrambi precej zdesetkana (zaradi poškodb so manjkali Rafael Toloi, Berat Djimsiti, Matteo Pessina, Robin Gosens in Hans Hateboer), je povedla v 56. minuti, ko je zadel Ruslan Malinovskij. Osem minut zatem je Josip Iličić, ki je v prvem polčasu zadel vratnico, zapustil igro, zamenjal ga je Aleksej Mirančuk. Ko je že kazalo, da bo domača zasedba slavila minimalno zmago, pa je v četrti minuti dodatka Videmčanom točko zagotovil Beto, ki je poleti prišel k Udineseju. Portugalec je zadel z glavo po podaji iz kota.

Obračun Rome in Napolija, ki ni več stoodstoten in ima osem zmag in remi (tako kot drugouvrščeni Milan), se je končal brez zmagovalca. Čeprav so imeli Neapeljčani več žogo v posesti, pa so si oboji priigrali nekaj priložnosti, gosti so tudi zadeli okvir vrat. Pri domačih je v 82. minuti moral zapustiti trenerski prostor domači strateg Jose Mourinho, ko je dobil še drugi rumeni karton. Obračun Rome in vodilnega Napolija se je zaključil z 0:0. Zaradi pripomb po koncu tekme pa je rdeči karton prejel še strateg Napolija Luciano Spalletti.

Fiorentina je pred tem s 3:0 premagala Cagliari, Verona pa s 4:1 Lazio. Vse štiri gole za Verono je dosegel Gio Simeone, ki ima zdaj šest golov v sezoni, dva več pa ima prvi strelec Ciro Immobile, ki je dosegel edini gol za Lazio.

Ciro Immobile
Ciro Immobile FOTO: AP

Izidi, 9. krog:

- petek, 22. oktober:

Torino - Genoa                3:2 (2:0)

Sampdoria - Spezia            2:1 (2:0)

- sobota, 23. oktober:

Salernitana - Empoli          2:4 (0:4)

(Vid Belec je branil celo tekmo za Salernitano)

(Leo Štulac ni igral za Empoli)

(Petar Stojanović je igral do 46. minute za Empoli)

(Klemen Hvalič je sedel na klopi Empolija)

Sassuolo - Venezia            3:1 (1:1)

(Domen Črnigoj je igral do 58. minute za Venezio)

Bologna - Milan               2:4 (0:2)

- nedelja, 24. oktober:

Atalanta - Udinese            1:1 (0:0)

(Josip Iličić je igral do 64. minute za Atalanto)

Fiorentina - Cagliari         3:0 (2:0)

Verona - Lazio                4:1 (2:0)

Roma - Napoli                 0:0

Inter Milan - Juventus        1:1 (1:0)

(Samir Handanović je branil celo tekmo za Inter)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.