Nogomet

Inter kljub remiju ostala na čelu italijanskega prvenstva

Rim, 30. 12. 2023 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Inter je v 18. krogu italijanske nogometne lige v gosteh pri Genoi iztržil remi z 1:1, a ostaja na čelu lige. Za goste je v 42. minuti zadetek dosegel avstrijski reprezentant Marko Arnautović, v sedmi minuti dodatka prvega polčasa je izenačil Romun Radu Dragusin, osrednji branilec domačih, ta čas 13. v ligi.

Marko Arnautović
Marko Arnautović FOTO: AP

Inter ima 45 točk, pet več od drugouvrščenega Juventusa, ki bo v soboto gostil Romo, šesto ekipo prvenstva. Mesto za Rimljani je Napoli, ki se je z Monzo na domačem stadionu Diega Armanda Maradone razšel brez zadetkov. Gostitelji in aktualni italijanski prvaki so po četrtem remiju ostali pri osmih zmagah.

Ekipa Walterja Mazzarrija je igrala brez kaznovanih napadalcev Mattea Politana in Victorja Osimhena. Obenem se lahko za remi zahvali vratarju Mariu Ruiu, saj je ubranil enajstmetrovko Matteu Pessini, ki je bila v 65. minuti dosojena zaradi igranja z roko.

V Rimu je bil Lazio v 58. minuti že v zaostanku, ko je za Frosinone zadetek dosegel Argentinec Matias Soule. Dvanajst minut pozneje je izenačil njegov rojak Taty Castellanos, le dve minuti za tem je domače v vodstvo popeljal danski napadalec Gustav Isaksen.

Končni izid, 3:1, je postavil Španec Patricio Gabarron Gil v 84. minuti. Matjaža Kamenšek-Pahiča ni bilo v ekipi Frosinoneja.

Fiorentina je doma premagala Torino z 1:0, srečanje je za četrto mesto na lestvici odločil obrambni igralec Luca Ranieri v 83. minuti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

* Izidi, 18. krog:

- petek, 20. december:

Fiorentina - Torino            1:0 (0:0)

Napoli - Monza                    0:0

Genoa - Inter                        1:1 (1:1)

Lazio - Frosinone                3:1 (0:0)

(Matjaža Kamenšek-Pahiča ni bilo v ekipi Frosinoneja)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.