Nogomet

Inter krepi obrambo: iz Madrida prihaja nadarjeni Hakimi

Milano, 27. 06. 2020 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Milanski Inter je tik pred nakupom bočnega branilca Achrafa Hakimija, ki letos kot posojeni nogometaš Reala nastopa za dortmundsko Borussio. 21-letnik naj bi črno-modre stal 40 milijonov evrov, kar je za današnje razmere relativno malo.

Kylian Mbappe in Achraf Hakimi.
Kylian Mbappe in Achraf Hakimi. FOTO: AP

Dobro obveščeni novinar Fabrizio Romano je v petkovih večernih urah na Twitterju zapisal: "Achraf Hakimi v Inter. Zadnje podrobnosti bodo dogovorjene v kratkem. Inter in Real Madrid sta blizu dogovora o končni odškodnini – 40 milijonov evrov z bonusi. Hakimi se je odločil, da si želi prestopa na San Siro. Vse dogovorjeno." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Če bo Interju uspelo izpeljati posel, bo to zagotovo eden boljših poletnih nakupov na nogometni tržnici. 21-letnik je letos v dresu Borussie pokazal vso svojo nadarjenost, ki mu je zacementirala mesto v začetni postavi Dortmundčanov. Antonio Conte je v njem očitno našel nogometaša po svojem okusu, saj Maročana krasijo odlične fizične sposobnosti, obenem pa se rad priključuje napadalnim akcijam, v katerih zna biti zelo nevaren. To nenazadnje potrjuje tudi njegovih devet zadetkov v letošnji sezoni, pet v Bundesligi in kar štirje v Ligi prvakov.

Prav na desni strani, kjer se Hakimi najbolje znajde, je imel Inter letos velike težave. Danilo D’Ambrosio je pri 31 letih že iz svojih najboljših časov, Victor Moses pa je iz Chelseaja le posojen in se po koncu sezone vrača na Stamford Bridge. Nekaj priložnosti na položaju desnega bočnega branilca, ki pokriva praktično celotno stran, tudi na napadalni polovici, letos dobiva še Antonio Candreva, ki mu je bistveno bolj pisana pozicija na krilu, kjer je v večini igral kot nogometaš Lazia. 

Hakimi bi v prihodnji sezoni torej utegnil biti rešitev za marsikatero težavo v igri Interja. Prav pozicija bočnih branilcev, ki se nenehno vključujejo v napad, se je v preteklosti pokazala kot ena najpomembnejših v Contejevem sistemu. Spomnimo samo, kako je italijanski strateg v Chelsea pripeljal Fiorentininega Marcosa Alonsa, ki je bil nato v prvi in obenem šampionski sezoni londonskih modrih morda celo njihov najboljši igralec. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
28. 06. 2020 10.42
Nekaj v Interjevi obrambi je potrebno storiti, Handanovič na vratih ni dovolj, obrambo moraš zacementirati že takoj iz polovice igrišča, scudeto se zmeraj bolj odmika , pokal je odšel v Napoli , kaj še ostane Interju ? liga prvakov in naslednjo sezono naskok na scudeto.
HalaCr77
27. 06. 2020 18.59
+3
Kakšno neumnost počne Real,,...brez zamenjave za carvalja
Trend01
27. 06. 2020 16.49
+6
Uprava, oz. Zidane, so Hakimiju povedali, da je, in bo, Carvajal prva izbira. Zato tudi odhaja. Ali bo to Inter - še ni 100%. Tudi BvB ga želi.