Nogomet

Inter napoveduje konec prevlade Juventusa

Milano, 17. 09. 2020 11.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
6

Po nemški, angleški, španski in francoski ligi bo konec tega tedna zaživelo tudi italijansko nogometno prvenstvo. Zadnjih devet sezon je minilo v absolutni prevladi Juventusa, milanski Inter, kjer že vrsto let igra nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, pa napoveduje konec nogometnega dolgočasja na Apeninskem polotoku.

Kar 36-kratni italijanski prvak Juventus je pred začetkom sezone 2021/21 še vedno absolutni favorit in se odkrito spogleduje z desetim zaporednim naslovom v Serie A. Delnice slovitega kluba iz Torina so na nogometni borzi še vedno najbolj vredne, v tej ekipi je še vedno največ velemojstrov nogometne igre na italijanskem škornju. Po prejšnji dokaj klavrni sezoni, ki so jo končali z vsega točko prednosti pred Interjem, se je prvi mož stare dame in mogotec Fiata Andrea Agnelli odločil za določeno prevetritev. Najbolj korenito potezo je povlekel na strokovnem področju ter odstavil medlega in neprepričljivega trenerja Maurizia Sarrija, na njegovo mesto pa ustoličil neizkušenega Andreo Pirla.

V času igralske kariere je Pirlo veljal za enega najbolj ustvarjalnih nogometašev in je navduševal v dresu vseh treh italijanskih velikanov (Juventus, Milan in Inter), globoke sledi pa je pustil tudi na reprezentančni ravni in osvojil naslov svetovnega prvaka v Nemčiji 2006. Na trenerskem področju je njegov list nepopisan in že zelo kmalu bo jasno, ali je šlo za genialno ali pa obupano potezo Agnellijevega klana. 

Pirlo se po prevzemu strokovnega krmila ni širokoustil, takoj je zavihal rokave ter mirno in brez medijskega pompa – v tovrstnem slogu je deloval tudi kot igralec – opravlja svoje delo. Za primarno nalogo si je zadal izboljšanje vzdušja znotraj slačilnice. Ob nastopu mandata se je takoj odpovedal Argentincu Gonzalu Higuainu, poleg ene največjih zgrešenih investicij Juventusa v zadnjem desetletju sta odšla tudi Bosanec Miralem Pjanić (v Barcelono) in Francoz Blaise Matuidi (v ameriško ligo MLS in Inter Miami), novi obraz v črno-beli opravi pa je Brazilec Arthur Melo. V moštvu ostaja prvi zvezdnik moštva Cristiano Ronaldo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V novi sezoni bo Juventusov največji tekmec Inter na čelu s Samirjem Handanovićem, ki je vse svoje zveneče okrepitve pripeljal že med minulo sezono (Alexis Sanchez, Romelu Lukaku in Christian Eriksen). Na željo trenerja Antonia Conteja je v lombardijsko prestolnico poleti prišel izkušeni Srb Aleksandar Kolarov, v zadnjem obdobju pa so Milančani trnek vrgli tudi na vročekrvnega in občasno nespametnega Čilenca Artura Vidala, ki je svoje najboljše predstave pred leti pokazal v dresu Juventusa, nazadnje pa je igral za Barcelono.

Iz ozadja bo na svojo priložnost čakala Atalanta. V pretekli sezoni je ekipa slovenskega reprezentanta Josipa Iličića navduševala na domači in mednarodni sceni, neizkušenost in odsotnost slovenskega nogometnega čarodeja, ki je iz osebnih razlogov izpustil sklepni del sezone, pa sta zasedbo iz Bergama stali še odmevnejših in bolj senzacionalnih dosežkov. Iličić se je znova priključil moštvu in po prvih informacijah naj bi bil pripravljen za začetek sezone. Za mesta, ki v sezoni 2021/21 prinašajo Ligo prvakov in evropsko ligo, se bodo borili tudi Lazio, Napoli, Roma in Milan.

Samir Handanović
Samir Handanović FOTO: AP

Na Apeninskem polotoku bodo igrali še štirje slovenski nogometaši. Poleg Iličića in Handanovića bo Jasmin Kurtić igral za Parmo, Valter Birsa za Cagliari, Miha Zajc za Genoo, Dejan Vokić za Benevento, Vid Belec pa je član Sampdorie.

Tekme uvodnega kroga v Serie A bodo razpotegnjene med 19. in 30. septembrom. Zadnja bosta na sceno zavoljo avgustovskih nastopov na zaključnih turnirjih evropske lige v Nemčiji ter Lige prvakov na Portugalskem nastopila prav Inter in Atalanta. Prvak Juventus bo v uvodnem krogu gostil Sampdorio, obeta pa se že prvi derbi med Laziom in Atalanto. Vse tekme bodo minile pod strogimi varnostnimi in zdravstvenimi protokoli in v prvem delu tekmovanja tudi brez pristnosti gledalcev, tako je bilo tudi na vseh tekmah v minuli sezoni po marčevskem izbruhu pandemije novega koronavirusa. Gledalci naj bi se na italijanske stadione postopoma vrnili do sredine oktobra.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
17. 09. 2020 21.04
-4
Upam da Milan prihaja na vrh!
united
17. 09. 2020 20.31
-4
Milica Pavlovi?
17. 09. 2020 19.51
+3
ko je priso ronaldek u juventus je slo se sam navzdol...prej je blo bolse...so lazje osvajal naslove...gremo inter atalanta napoli...
Chaparral M
18. 09. 2020 21.43
+4
"Prej" ti Juventusa in ostalih klubov sploh nisi poznal(a), zato ne "palamudi" ...
Uros Mlinar
17. 09. 2020 12.49
-4
Haha nikoli in nigdar....luzerski klub inter ja pa ja
Chaparral M
18. 09. 2020 21.44
+2
"nigdar"??? Se vidi ja, kdo je luzer pri slovenskem jeziku ....hehe