Nogomet

Inter po dramatični končnici ohranil vodstvo v Serie A

Milano, 06. 01. 2024 14.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Milanski Inter bo tudi po 19. krogu ostal vodilno moštvo v italijanski Serie A. Nerazzurri so namreč po dramatični končnici na domačem stadionu Giuseppe Meazza z 2:1 premagali Verono in tako vzpostavili prednost petih točk pred prvim zasledovalcem Juventusom.

Domače moštvo je povedlo že v 13. minuti, ko je za zgodnje vodstvo poskrbel kapetan Lautaro Martinez. Za argentinskega napadalca je bil to že 16. gol v aktualni ligaški sezoni, s čimer na lestvici strelcev prepričljivo vodi pred drugouvrščenim Domenicom Berardijem, ki je do tega kroga dosegel devet zadetkov.

Lautaro Martinez
Lautaro Martinez FOTO: AP

Nerazzurri po prvem zadetku premoči na zelenici niso uspeli še enkrat pretvoriti v gol, kar jih je kaznovalo v 74. minuti, ko je francoski napadalec Thomas Henry le minuto po vstopu v igro poravnal izid na 1:1.

Sledila je napeta končnica, v kateri so domačini lovili zmago, ki jo je v 93. minuti zagotovil rezervist Davide Frattesi. A brez drame ni šlo. Čeprav je imela Verona ob izključitvi Darka Lazovića v 95. minuti igralca manj, so si gostje globoko v sodnikovem podaljšku priigrali enajstmetrovko. Žogo je v roke vzel Henry, ki se je želel izkazati za nespornega junaka Verone, a je zadel le okvir vrat in Inter se je lahko razveselil še 15. ligaške zmage v sezoni.

Statistika tekme Inter - Verona
Statistika tekme Inter - Verona FOTO: Sofascore.com

Statistika tekme Inter - Verona

Na tekmi na kateri je padlo kar pet zadetkov, je šesto ligaško zmago v sezoni vpisala Monza, ki je s 3:2 premagala Frosinone, Lecce in Cagliari sta se razšla brez zmagovalca (1:1), Sassuolo pa je po zaslugi zadetka Andree Pinamontija že v deveti minuti srečanja z minimalnih 1:0 premagal Fiorentino.

V nedeljo bo Empoli gostil Milan, Torino bo igral proti Napoliju, Udinese Jake Bijola, Sandija Lovrića in Davida Pejičića proti Laziu, Salernitana proti Juventusu, Roma pa proti Atalanti.

Že v petek sta se Bologna in Genoa razšli z 1:1.

Izidi 19. kroga italijanske Serie A:

- petek, 5. januar:

Bologna - Genoa                    1:1 (0:1)

- sobota, 6. januar:

Inter - Verona                    2:1 (1:0)

Frosinone - Monza                    2:3 (0:2)

Lecce - Cagliari                    1:1 (1:0)

Sassuolo - Fiorentina                    1:0 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Čengiz
06. 01. 2024 19.58
+2
VAR v Italiji je farsa. #intermerda
Malo_sutra
06. 01. 2024 20.09
-1