Nogomet

Milančani z izjemnim Ibrahimovićem slavili v Neaplju, uspešen tudi Inter

Milano, 22. 11. 2020 20.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši milanskega Interja so v 8. krogu italijanskega državnega prvenstva gostili moštvo Torina, ki je predvsem v prvem polčasu prikazalo odlično igro. Posledica tega je bilo vodstvo z 0:2 po 62 minutah igre, nato pa so varovanci Antonija Conteja prestavili v višjo prestavo in s štirimi zadetki v nizu zmagali s 4:2. V derbiju kroga pa je Interjev mestni rival AC Milan po novi, izjemni predstavi očitno nezaustavljivega Zlatana Ibrahimovića prišel do velikih treh točk v Neaplju (1:3).

V derbiju 8. kroga italijanskega nogometnega državnega prvenstva je Napoli gostil prerojenega velikana evropskega nogometa, moštvo AC Milana, ki je v dozdajšnjem delu sezone Serie A še neporaženo.

Gostje so prišli v Neapelj z jasno mero po nadaljevanju zmagovitega niza; že v 20. minuti je z devetim zadetkom v sezoni te namere potrdil kdo drug kot nezaustavljivi Zlatan Ibrahimović, ki je izkoristil lepo podajo Hernandeza za vodstvo Milančanov z 1:0, kar je bil tudi izidi prvega polčasa. Tudi v nadaljevanju tekme so rdeče-črni s preudarno in taktično pametno igro uspeli odbiti vse napade domačih, ki so bili v tem delu igre podjetnejši, a premalo konkretni. 

Kazen je prišla v 54. minuti, ko je po podaji Anteja Rebića na 2:0 povišal znova spretni Ibrahimović. Žarek upanja za Neapeljčane je prinesel zadetek Driesa Mertensa v 63. minuti, a je le dve minuti zatem Tiemoue Bakayoko storil neumnost za drugi rumeni karton in posledično izključitev, kar je gostom olajšalo delo. Piko na i je v peti minuti sodnikovega dodatka po samostojnem prodoru z leve strani postavil Jens Petter Hauge.   

Romelu Lukaku je bil zelo učinkovit in z dvema zadetkoma prispeval velik delež k zmagi milanskega Interja nad Torinom.
Romelu Lukaku je bil zelo učinkovit in z dvema zadetkoma prispeval velik delež k zmagi milanskega Interja nad Torinom. FOTO: AP

Inter najprej zaostajal za dva, po preobratu pa slavil za dva zadetka
Goste iz Torina je v vodstvo popeljal Simone Zaza v drugi minuti sodnikovega dodatka, potem ko je izkoristil lepo podajo Meiteja. Da bodo težave za milanski Inter še večje, je z zadetkom v 62. minuti za povišanje vodstva na 2:0 poskrbel Cristian Ansaldi. Slednji je bil natančen z bele točke, ko je bil minuto pred tem v domačem kazenskem prostoru nepravilno oviran Wilfried Stephane Singo

Ko je že kazalo, da bodo varovanci Antonija Conteja sredino preizkušnjo v Ligi prvakov proti madridskemu Realu pričakali s slabo prvenstveno popotnico, se je zgodil velik preobrat. Na 1:2 je že v 64. minuti znižal Alexis Sanchez, ki ga je lepo zaposlil kasnejši junak obračuna na San Siru Romelu Lukaku. Slednji je le tri minute pozneje po "vrnjeni uslugi" Alexisa Sancheza izenačil izid na 2:2, v 84. minuti pa je omenjeni Singo v svojem kazenskem prostoru zrušil agilnega hrvaškega reprezentanta Ivana Perišića za dodeljeno najstrožjo kazen Interju. uspešno jo je izvedel Lukaku za vodstvo domačih s 3:2. 

Končni izid tekme (4:2) je v zadnji minuti rednega dela po vnovični Lukakujevi podaji postavil razpoloženi Sanchez. S to zmago se je Inter prebil na peto mesto prvenstvene razpredelnice s petimi točkami zaostanka za vodilnim mestnim rivalom AC Milanom.

Italijansko državno prvenstvo, 8. krog, izid:
Inter Milano - Torino 4:2 (0:1)
Sanchez 64., Lukaku 67., 84., Martinez 90.; Zaza 47., Ansaldi 62.

Napoli - AC Milan 1:3 (0:1)
Mertens 63.; Ibrahimović 20., 54., Hauge 95.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PieBaracus
23. 11. 2020 09.51
+9
Upam da ni poskodba takao huda, drugace pa Bog Ibra
Kollerika
23. 11. 2020 09.07
+12
kot navijač barce moram priznati da Messi lahko kopačke čisti Ibri!
XAVI NIMA BLAGE VEZE
23. 11. 2020 09.08
+3
Ja toda samo v letošnji sezoni! Drugače pa sta oba izjemna ni kej je pa Messi zame najboljši igralec v zgodovini nogometa.
BellaCiao
23. 11. 2020 08.45
+9
IBRAKADABRA in CHUCK NORRIS! potem šele bog, cesar pa vsi ostali!
+8
take evrice ki jih ibra daje lahko mali messi samo sanja
Damir Secki
23. 11. 2020 08.01
+12
bi bilo lepo videt tako razvrstitev na lestvici konec sezone! Ni kaj, kralj Ibra Kadabra.