Nogomet

Lukaku nepričakovan junak Interja proti Portu

Milano, 22. 02. 2023 21.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Inter je na svoji Giuseppe Meazzi prišel do sijajnega izhodišča pred povratno tekmo osmine finala Lige prvakov proti Portu. Milančani so minimalno slavili (1:0) po zaslugi rezervista Romeluja Lukakuja. Samir Handanović je bil na klopi.

Porto je v obračun vstopil s sijajno popotnico desetih zaporednih zmag, v katerih je prejel le dva zadetka. Zato je bilo jasno, da Inter čaka trda tekma. Sploh zato, ker si varovanci Simoneja Inzaghija nikakor niso želeli privoščiti poraza, ki bi jih pred povratnim srečanjem na Dragau spravil v neugoden položaj. Tudi zato pravih priložnosti ni bilo veliko, previdnosti v igri enih in drugih pa precej. 

Srečanje se je na stran Interja prevesilo v zadnjih minutah. Najprej je v 78. minuti svoj drugi rumeni karton za precej nepotreben prekršek prejel Otavio. Porto se je moral znajti z igralcem manj, kar so domači izkoristili in prevzeli pobudo. Kronal jo je rezervist Romelu Lukaku, ki je po uri igre vstopil namesto nerazpoloženega Edina Džeka. Belgijec je po predložku z desne strani z glavo najprej zadel vratnico, a se mu je žoga odbila naravnost nazaj, v drugem poizkusu pa ni imel težav in je iz neposredne bližine rutinirano premagal nemočnega Dioga Costo.

29-letnik je letos daleč od idealne forme, to je bil šele njegov četrti zadetek v vseh tekmovanjih. Zaradi predstav v italijanskem prvenstvu je pod udarom številnih kritik, bistveno bolje pa mu gre v Ligi prvakov. Na drugi tekmi je še drugič meril v polno, potrebno pa je poudariti, da mu je to uspelo v vsega 39 minutah igre. 

V Milanu je bilo skoraj pet tisoč gostujočih navijačev iz Porta.
V Milanu je bilo skoraj pet tisoč gostujočih navijačev iz Porta. FOTO: AP

"Ta rezultat je izjemno pomemben za nadaljevanje sezone. Vedeli smo, da nam ne bo lahko, da bomo morali garati. Kljub zmagi pa vemo tudi, da dvoboj še ni odločen. V Portu bomo naredili vse za novo zmago," je takoj po tekmi povedal Henrik Mhitarjan

Inter v domačem prvenstvu niza toplo-hladne predstave, v Ligi prvakov pa je v bistveno boljši formi. Potem ko je v skupinskem delu izločil Barcelono, je sedaj na dobri poti, da se uvrsti med osem najboljših. Kje tiči razlog za boljše predstave črno-modrih na evropski sceni? "Vsi se zavedamo, da v Ligi prvakov ne igraš vsak dan. Zato moraš izkoristiti vsako priložnost, ker popravnih izpitov ni," je pojasnil armenski zvezdnik.

Tudi Porto sicer ni bil brez priložnosti. Pri začetnem izidu se je nekajkrat proslavil Andre Onana, ki je znova dobil prednost pred Samirjem Handanovićem. Nekdanji slovenski reprezentant je dvoboj spremljal s klopi. 

"Ljubezen je svetilnik, ki te vodi skozi nevihto," je pisalo na koreografiji, ki so jo pred tekmo pripravili domači navijači:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

22. februar, Liga prvakov, osmina finala:

Inter – Porto 1:0 (0:0)
Lukaku 86.
Samir Handanović (Inter) je bil na klopi

Končna statistika tekme Inter - Porto
Končna statistika tekme Inter - Porto FOTO:

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.