Nogomet

Inter po minimalnem vodstvu na koncu moral priznati premoč Laziu in prvi poraz v sezoni

Rim, 16. 10. 2021 20.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši milanskega Interja, aktualni italijanski državni prvaki, so v okviru 8. kroga domačega prvenstva na gostovanju pri rimskem Laziu doživeli svoj prvi poraz v sezoni. Čeprav so ob polčasu vodili z minimalno prednostjo (0:1), so domači v nadaljevanju le strli obrambo gostov za zasluženo zmago s 3:1. V večerni tekmi je velik preobrat uspel rdeče-črnim iz Milana, ki so zaostanek 0:2 proti Veroni obrnili v končno zmago 3:2.

Uvodnih 15 minut obračuna na Olimpicu je pripadlo branilcem naslova, ki so rahlo terensko premoč kronali že v 12. minuti, ko je hrvaški reprezentant Ivan Perišić rutinirano izvedel enajstmetrovko. 

Črno-modri, ki so v prestolnico pripotovali po odličnem začetku sezone (pet zmag in dva remija), so bili odločeni nadaljevati pozitiven niz rezultatov. A po minimalnem vodstvu ob polčasu je v nadaljevanju tekme sledil padec v igri varovancev Simoneja Inzaghija, ki so domačim pustili preveč odprtega prostora za hitre prehode v protinapade. Po eni od napak in igranju z roko v kazenskem prostoru gostov je Lazio z uspešno izvedeno najstrožjo kaznijo izkušenega Cira Immobileja prišel do izenačenja (1:1). Devet minut pred koncem rednega dela srečanja je Felipeju Andersonu po sprva uspešni obrambi nekdanjega slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića odbito žogo uspelo poslati v prazno mrežo za vodstvo z 2:1, zmago domačih pa je v prvi minuti sodnikovega dodatka potrdil Sergej Milinković-Savić.

Statistika tekme Lazio vs. Inter Milano
Statistika tekme Lazio vs. Inter Milano FOTO: Sofascore.com

David Strelec prispeval gol za zmago Spezie, AC Milan po velikem preobratu do zmage
Že popoldan je Spezii po začetnem zaostanku z 0:1 v dvoboju s Salernitano uspelo obrniti potek srečanja ter po zadetkih slovenskega nogometaša Davida Strelca v 51. in Viktorja Kovalenka v 76. minuti slaviti zmago z 2:1. Za goste je bil v 39. minuti natančen Nwankwo Simy.

Izjemno zanimiv obračun 8. kroga smo spremljali v Milanu, v katerem so domači rdeče-črni po slabe četrt ure igre že zaostajali z 0:2 – strelca za goste iz Verone sta bila Gianluca Caprari v sedmi in Antonin Barak v 24. minuti z bele točke – a so se nogometaši AC Milana v nadaljevanju le dovolj zbrali, da so po zadetkih Oliviera Girouda (59.) in Francka Kessieja (76.), naposled pa tudi z manjšo pomočjo gostujočega nogometaša Koraya Gunterja (avtogol) prišli do pomembne zmage.

Italijansko državno prvenstvo, 8. krog, izidi sobotnih tekem:
Lazio – Inter Milano 3:1 (0:1)
Immobile 64./11-m, Anderson 81., Milinković-Savić 90+1.; Perišić 12./11-m
(Samir Handanović je vso tekmo branil za Inter.)

Spezia – Salernitana 2:1 (0:1)
Strelec 51., Kovalenko 76.; Simy 39.
(Vid Belec je vso tekmo branil za Salernitano.)

AC Milan – Hellas Verona 3:2 (0:2)
Giroud 59., Kessie 76., Gunter 78./ag; Caprari 7., Barak 24./11-m

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
17. 10. 2021 13.00
Sarri bo pokazal svoje....konec sezone potegnemo črto...