Nogomet

Inter premagal Verono, Milan le remiziral z Leccejem

Milano, 14. 01. 2023 22.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

18. krog italijanske Serie A je bil različno uspešen za moštvi iz italijanske prestolnice mode. Milan je na gostovanju pri Lecceju iztržil le remi z 2:2, Inter pa je na večerni tekmi premagali Verono z 1:0.

Milanski Inter je brez pomoči Samirja Handanovića, ki ga ni bilo v kadru zaradi poškodbe mečne mišice, proti Veroni povedel že v tretji minuti prek Lautara Martineza, to pa je bil tudi edini zadetek na tekmi.

Lautaro Martinez
Lautaro Martinez FOTO: AP

Milančani so bili v vlogi favorita v Lecceju, toda ta je po avtogolu Thea Hernandeza v tretji in golu Federica Baschirotta v 23. povedel z 2:0, točko gostom pa sta prinesla Rafael Leao z golom v 58. in Davide Calabria z zadetkom v 70. minuti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na prvi današnji tekmi je Cremonese doma izgubil proti Monzi z 2:3, kar pomeni, da je slednja neporažena na zadnjih štirih tekmah. Gianluca Caprari je dosegel dva gola za goste. Po tekmi je Cremonese, ki je še brez zmage, odpustil trenerja Massimiliana Alvinija, favorit za njegovega naslednika naj bi bil Davide Ballardini.

Že v petek so nogometaši Napolija gostili torinski Juventus in ga visoko premagali s 5:1. Junaka sta bila z 12 goli prvi strelec lige Victor Osimhen z dvema zadetkoma in podajo ter Hviča Kvarachelia z golom in dvema podajama.

V nedeljo bo Sassuolo igral proti Laziu, Torino proti Spezii, Udinese Jake Bijola in Sandija Lovrića proti Bologni, Atalanta proti Salernitani, Roma pa proti Fiorentini.

Krog bosta v ponedeljek končala Empoli Petra Stojanovića in Lovra Štubljarja ter Sampdoria, katere član bo do konca sezone iz Parme posojeni mladi slovenski vratar Martin Turk.

Napoli ima na prvem mestu zdaj 47 točk oziroma devet več od Milana in deset od Juventusa in Interja.

Bo pa vodilna ekipa, pa tudi Roma, v naslednjih dveh mesecih brez svojih navijačev na gostovanjih, tako prepoved je namreč izreklo italijansko notranje ministrstvo, potem ko so prejšnji konec tedna navijači obeh omenjenih klubov s pretepi na avtocesti med drugim povzročili prometni kaos in tudi 15-kilometrske kolone.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.