Nogomet

Inter finalist pokala, Juve znova brez domače lovorike

Milano, 27. 04. 2023 11.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši milanskega Interja so na sinočnji drugi tekmi polfinala italijanskega pokala pred svojimi navijači z golom Federica Dimarca v 15. minuti ugnali Juventus in si po remiju 1-1 v Torinu, s skupno zmago, zagotovili nastop v velikem finalu pokalnega tekmovanja na Apeninskem polotoku.

Inter je prvi polfinalist italijanskega pokala
Inter je prvi polfinalist italijanskega pokala FOTO: AP

Genijalnost Barelle za edini gol

Inter je dvoboj odprl bolje, kljub temu, da končna statistika tega ne razkriva, pa so bili Nerazzurri sinoči boljši nasprotniki. Po nekaj uvodnih priložnostih je po četrt ure igre Nicolo Barella s trenutkom genijalnosti poskrbel za asistenco v kazenski prostor na nogo Federica Dimarca, ki mu z bližine ni bilo pretežko premagati Mattie Perina, ki je med vratnicama pri gostih nadomestil Wojciecha Szczesnyja. Inter je prišel do želenega rezultata, a to gostiteljev ni odvrnilo od nadaljevanja pritiska na gostujoča vrata. Edino omembe vredno situacijo Juventusa v prvem polčasu je zapravil Filip Kostić, ki je z roba kazenskega prostora preizkusil Andreja Onanaja. Tudi v nadaljevanju domačini Juventusu niso pustili dihati. V 53. minuti se je zdelo za trenutek vse odločeno, Edin Džeko je dokazal, da še ni za staro šaro. Vzel si je Bremerja in ga posadil na vrtiljak preigravanja ter od vratnice žogo hladnokrvno zabil v mrežo Bianconerov, a v izgradnji napada se je ob globinski podaji pred tem znašel v ofsajdu. Pretresov do konca ni bilo več, Inter pa ostaja v boju za vsaj dve lovoriki to sezono. 

Federico Dimarco je dosegel edini gol na tekmi.
Federico Dimarco je dosegel edini gol na tekmi. FOTO: AP

Niz neporaženosti in serija brez zmage

Nerazzurri so na vseh treh še odprtih frontah neporaženi od 15. aprila. Tedaj so na svoji zelenici v Serie A klonili proti Monzi, nato pa so po remiju proti Benfici, ki je zadostoval za preboj med štiri najboljše v Ligi prvakov, premagali Empoli v prvenstvu in sinoči še Juventus v boju za edino realno preostalo lovoriko na domačih tleh. Poleg tega ima četa Simoneja Inzaghija pred seboj še težko nalogo v ligaškem tekmovanju, kjer se bodo z Romo in Milanom udarili za 4. mesto, ki prinaša nastope med evropsko nogometno smetano v prihodnji sezoni, čaka pa jih tudi polfinale omenjenega tekmovanja v aktualni sezoni in veliki mestni derbi z Rossoneri. Juve je na drugi strani v malce drugačnem položaju. Na prvenstveni lestvici po vrnitvi 15 točk Bianconeri lažje dihajo, ko beseda nanese na prva štiri mesta, trenutno so 3., s tremi točkami naskoka pred Milanom, a zasedba iz prestolnice Piemonta v zadnjem času ne beleži dobrih rezultatov. Zasedba Massima Allegrija je brez zmage že dva tedna. Po slavju proti Sportingu na prvi tekmi četrtfinala Lige Evropa so sinočnji poraženci klonili s Sassuolom, sledili so evropski remi za napredovanje na Portugalskem in prvenstveni poraz doma z vodilnim Napolijem in jasno včerajšnje razočaranje v prestolnici mode. Zdi se, da so Zebre v boju za lovoriko žive le še na evropski sceni, kjer jih v polfinalu čaka specialistka tega tekmovanja, španska Sevilla.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.