Nogomet

Inter ugnal Romo, Cagliari uprizoril zgodovinski preobrat

Milano, 29. 10. 2023 22.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
0

Milanski Inter je v 10. krogu italijanskega nogometnega prvenstva zmagal proti Romi z 1:0 in se povzpel na vrh prvenstvene lestvice. Za presenečenje dneva je poskrbel Cagliari, ki je proti Salernitani v 72. minuti zaostajal s 3:0, v nadaljevanju pa zabil štiri gole in vknjižil prvo prvenstveno zmago. Milan je na večernem obračunu proti Napoliju vodil z 2:0, na koncu pa zgolj remiziral.

Marcus Thuram
Marcus Thuram FOTO: AP

Inter je na domačem terenu prevladoval proti varovancem Joseja Mourinha. Ti si niso priigrali niti ene priložnosti, proti vratom tekmeca pa so sprožili le en strel. Črno-modri so poskušali precej več, tri točke pa je vodilni ekipi Serie A zagotovil Marcus Thuram v 81. minuti.

Cagliariju je na prvi nedeljski tekmi uspel izjemen preobrat. Frosinone je vodil že s 3:0, a so domači od 72. minute zadeli štirikrat, od tega dvakrat v sodnikovem dodatku. Odločilna zadetka je zabil Leonardo Pavoletti, in sicer v 94. in 96. minuti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Udinese slovenskih nogometašev Jake Bijola, Sandija Lovrića in Davida Pejičića še zmeraj ostaja brez zmage. Bijol je odigral celo tekmo proti Monzi, Lovrić je na zelenico stopil v 62. minuti, dvoboj pa se je končal z 1:1. Za Udinese, ki je zabeležil četrti zaporedni remi in sedmega v sezoni, je v 66. minuti zadel Lorenzo Lucca. Monzo je v vodstvo popeljal Andrea Colpani v 27. minuti.

Statistika tekme Napoli - Milan
Statistika tekme Napoli - Milan FOTO: AP

Rdeče-črni iz Milana so bili na dobri poti do treh točk, saj so po polčasu proti Napoliju vodili z 2:0. Oba zadetka je dosegel Olivier Giroud. V drugem polčasu sta za aktualne prvake zadela Matteo Politano in Giacomo Raspadori ter poskrbela, da je točka ostala doma.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.