Nogomet

Napoli presenetil vodilni Juventus, a Inter in Lazio tega nista izkoristila

Milano, 26. 01. 2020 15.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Interja so si privoščili še tretji zaporedni prvenstveni remi. Cagliari je na San Siru zaostajal večji del tekme, a je nato status bivšega potrdil Radja Nainggolan (1:1). Na večnem rimskem derbiju sta Roma in Lazio prav tako remizirala z 1:1. Velik skalp pa je uspel Napoliju, ki je bil z 2:1 boljši od vodilnega Juventusa.

Ko "pade" Juventus, je med nogometaši (na fotografiji desno Dries Mertens in Hirving Lozano) in navijači Napolija vedno zelo veselo.
Ko "pade" Juventus, je med nogometaši (na fotografiji desno Dries Mertens in Hirving Lozano) in navijači Napolija vedno zelo veselo. FOTO: AP

Napoli na San Paolu odpravil vodilni Juventus
Nogometaši Napolija se po katastrofalnem prvem delu sezone, kot vse kaže, le pobirajo. Napredovanju v italijanskem pokalu, ko so ugnali Lazio, je sledila še prestižna zmaga nad vodilnim Juventusom, ki tako ni izkoristil spodrsljajev svojih najbližjih konkurentov. Za domačine sta v drugem polčasu zabila Piotr Zielinski in Lorenzo Insigne. Kazalo je na mirem zaključek tekme, a je v 90. minuti svoj strelski pohod nadaljeval Cristiano Ronaldo, kar pa vseeno ni bilo dovolj za kaj več kot poraz stare dame. Juve ima pred Interjem sedaj tri točke prednosti, tretji Lazio s tekmo manj zaostaja za pet. 

Napoli 2:1 Juve

Nainggolan z maščevanjem bivšemu
Inter je v 29. minuti prišel do vodstva pred domačimi navijači, z glavo je v polno meril Lautaro Martinez. Ko je že kazalo, da so Milančani hitro pozabili spodrsljaj iz prejšnjega kroga – z Leccejem so remizirali z 1:1 – pa je na sceno stopil Radja Nainggolan. Belgijec, bivši nogometaš Interja, je sprožil strel s kakšnih 25 metrov, žoga pa se je na poti za hrbet nekoliko preusmerila, tako da je bil Samir Handanović nemočen. Do konca se izid ni več spreminjal, velja omeniti le še incident iz sodnikovega podaljška, ko je strelec prvega zadetka Martinez izgubil živce in bil za svojo reakcijo izključen. Koliko bo Argentinec moral počivati, še ni znano. 

Po tekmi je besnel tudi Antonio Conte, ki se ni želel ukvarjati s predstavniki sedme sile, je pa pred novinarje stopil nekdanji slovenski reprezentant Handanović. Ta je v kapetanskem slogu dejal, da sodnik Gianluca Manganiello niti slučajno ni bil krivec za novo slabo predstavo Interja: "Za poraz ne krivimo nikogar. Imeli smo svoje priložnosti, ki bi jih morali izkoristiti, a jih nismo. Morda je Manganiello Cagliariju piskal kakšen prekršek več kot nam, ni pa to nikakor vplivalo na razplet. Besni smo, ker smo si želeli slaviti, a nam ni uspelo." 

To je za Milančane že tretji zaporedni prvenstveni remi z 1:1, poleg že omenjenega Lecceja jo je proti Interju brez poraza odnesla tudi Atalanta. Conteja lahko skrbi tudi dejstvo, da so v vseh treh tekmah njegovi varovanci vodili, nato pa nepričakovano popustili.

Inter - Cagliari

Konec neverjetnega niza rimskih orlov
Lazio je pred nedeljskim derbijem della Capitale nanizal kar 11 zaporednih prvenstvenih zmag, tokrat pa se je moral zadovoljiti s točko proti večnemu tekmecu Romi. A orli so lahko z izidom zadovoljni, saj so bili sinovi volkulje tisti, ki bi lahko iztržili več. 

Oba zadetka sta padla že v prvem polčasu, in sicer po velikih napakah obeh vratarjev. Nespretnost Tomasa Strakoshe je v 26. minuti izkoristil Edin Džeko, a je že čez osem minut odgovoril Francesco Acerbi. Španec v vratih Rome Pau Lopez si je privoščil komično napako, po kateri 31-letnemu branilcu ni bilo težko zabiti. Na začetku drugega polčasa je sodnik Gianpaolo Calvarese pokazal na belo točko v korist Rome, a se je s pomočjo VAR-a po nekaj minutah nejasnosti premislil. V 80. minuti je na desni strani napada sijajno povlekel Cengiz Ünder, a se je Strakosha odkupil za svojo napako iz prvega dela. Po odbiti žogi je imel drugi zadetek na tekmi na nogi Džeko, a bosanskemu napadalcu ni uspelo bolje zaključiti. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blackwizard
26. 01. 2020 18.25
-6
juve je le juve,ostali jim ne sežejo do kolen...kakšen neki mali inter..
CURVANORD Zanetti
27. 01. 2020 09.24
+1
Lessihinav?ek
27. 01. 2020 13.21
+2
mariomandzukic
26. 01. 2020 17.21
-9
Nevem kaj se tolk zivcirajo pr Interu... Juve je velik mocnejsa ekipa in tudi ce bi Juve v sezono startal z 10 pikami minusa bi se vedn bili glavni favoriti... Inter pa dvomim da bo na Konc 2. Pomojem je lazio bol stabilna ekipa.. Sploh ker je pr Interu glavn za gole Lukaku, ki redko odloca teske tekme.
Dany75
26. 01. 2020 16.42
+6
Ni tako enastovno ce nima sirine....
Simoni?
26. 01. 2020 16.19
+9
Conte si je že danes začel prepevati tisto znano: "Arivederci Scudetto!"