Nogomet

Inter le do točke, Atalanta do neverjetnega preobrata proti Laziu

Milano, 24. 06. 2020 21.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Interja so na tekmi 27. kroga Serie A 'le' remizirali s Sassuolom (3:3), s čimer se jim boj za naslov italijanskega prvaka vse bolj oddaljuje. Na tretjem mestu imajo zdaj osem točk zaostanka za vodilnim Juventusom. V večerni tekmi je Atalanta prišla do neverjetnega preobrata na tekmi z Laziem.

Statistika tekme Inter - Sassuolo

Tekmo polno preobratov je zaznamovalo kar šest zadetkov na praznem stadionu Guiseppeja Meazze. Sassuolo je povedel že v četrti minuti tekme, ko je slovenskega vratarja med vratnicama Interja Samirja Handanovića z natančnim diagonalnim strelom matiral Francesco Caputo. Inter se je dolgo časa mučil, naposled pa le prišel do izenačenja, in sicer iz (strogo dosojene) enajstmetrovke. To je rutinirano v zadetek spremenil belgijski napadalec Romelu Lukaku. Še pred iztekom prvega polčasa pa so se domači razveselili vodstva, ko je po lepi akciji z močnim in natančnim strelom pod prečko zablestel Cristiano Biraghi (2:1).

V drugem polčasu je Inter dolgo časa nadzoroval potek dogajanja, v 81. minuti pa je sledil šok za domače. Glavni sodnik tekme Davide Massa je pokazal na belo točko v skorajda identični situaciji kot v prvem polčasu za Inter. Strel z bele točke je uspešno izvedel Domenico Berardi, čeprav je bil Handanović blizu obrambi. Žoge se je dotaknil, a je ta vendarle zaključila v njegovi mreži, kar je pomenilo izenačenje na 2:2. Inter je nato vse svoje sile usmeril v napad, kar se mu je obrestovalo, ko je v 86. minuti Borja Valero kronal podajo Antonia Candreve s prostega strela. Domači so se veselili prezgodaj in znova slabo odigrali v obrambi v predzadnji minuti rednega dela, kar je znal kaznovati Giangiacomo Magnani. Tekma se je tako zaključila z remijem (3:3), Inter pa je izgubil dve pomembni točki v boju za naslov italijanskega prvaka.

V večerni tekmi 27. kroga Serie A je Iličićeva Atalanta prišla do neverjetnega preobrata na tekmi z drugouvrščenim Laziem. Ta je v 11. minuti vodil že z 2:0, nato pa se je četa Gian Piera Gasperinija dokopala do popolnega preobrata. Pod tega so se z zadetki podpisali Nemec Robin Gosens, Ukrajinec Ruslan Malinovsky in Argentinec Jose Palomino. Slovenski reprezentant Josip Iličić, ki je imel v preteklem tednu težave s poškodbo, je vstopil v 77. minuti tekme, ko je zamenjal strelca drugega zadetka Malinovskyja. Atalanta se je z zmago približala tretjemu Interju na štiri točke zaostanka, Lazio pa je s porazom izgubil stik z Juventusom, ki je v torek zmagal v Bologni. Zdaj zaostanek Rimljanov za Torinčani znaša štiri točke. 

Serie A, 27. krog:
Inter - Sassuolo 3:3 (2:1)
Lukaku 41./11-m, Biraghi 45+1., Valero 86.; Caputo 4., Berardi 81./11-m, Magnani 89. 

Atalanta - Lazio 3:2 (1:2)
Gosens 38., Malinovsky 66., Palomino 80.; De Roon 5./ag., Milinković-Savić 11.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
25. 06. 2020 11.05
+3
Mojstri preobrat razigrane atalante, letos bojo zabili preko 100 golov v seriji A
glavni Baja
25. 06. 2020 11.23
+0
Zdej pa kr usi navijajo za Atalanto B. C., prej pa nkol slišal za njih.
Nimasmisla
25. 06. 2020 08.32
+3
interjeva obramba kot švicarski sir
CURVANORD Zanetti
25. 06. 2020 17.07