Nogomet

Inter z zmago nad Atalanto začasno na drugo mesto

Milano, 27. 05. 2023 22.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Nogometaši v italijanski ligi ta konec tedna igrajo predzadnji, 37. krog. Danes je Salernitana s 3:2 premagala Udinese, medtem ko je Torino v gosteh ugnal Spezio s 4:0. Inter je v večerni tekmi s 3:2 odpravil Atalanto.

Salernitana je proti Videmčanom do zmage prišla po preobratu. Udinese je vodil že z 2:0, potem ko sta zadela Marvin Zeegelaar in Ilija Nestorovski v 25. in 30. minuti. Prvi prvem golu je podal slovenski reprezentant Sandi Lovrić, ki je tako kot Jaka Bijol igral celo tekmo.

Grigoris Kastanos je v 43. minuti dosegel prvi gol za Salernitano, pri kateri je bil Domen Črnigoj na klopi za rezervne igralce, drugega je prispeval Antonio Candreva v 57. minuti, zmagovitega pa je v 96. dosegel William Troost-Ekong. Takrat je Udinese že igral z igralcem manj po izključitvi Zeegelaarja v 87. minuti.

Statistika tekme: Inter Milano vs. Atalanta
Statistika tekme: Inter Milano vs. Atalanta FOTO: Sofascore.com

Gladko zmago je vpisal Torino pri Spezii, kjer Tio Cipot ni dobil priložnosti za igro. Przemyslaw Wisniewski je dosegel avtogol, preostali strelci pa so bili Samuele Ricci, Ivan Ilić in Yann Karamoh. Trener Torina Ivan Jurić je bil žrtev novega rasističnega incidenta. Nekdanjega hrvaškega vezista so navijači domače ekipe žalili s "ciganom". Nekateri navijači v Italiji pogosto tovrstne žaljivke namenjajo igralcem z Balkana in iz vzhodne Evrope. Prejšnji mesec so podobno žalili tudi Dejana Stankovića, dolgoletnega igralca Interja.

Ta milanska ekipa, pri kateri je bil Samir Handanović na klopi za rezerve, je sicer proti Atalanti že v prvih treh minutah prišel do dveh golov prednosti po zaslugi Romeluja Lukakuja in Nicoloja Barelle. Mario Pašalić je zasedbi iz Bergama vrnil nekaj upanja v 36. minuti, usodo Atalante pa je v 77. minuti zapečatil Lautaro Martinez, z 21 goli drugi strelec lige. Luis Muriel je v sodniškem dodatku le še kozmetično popravil izid.

Fiorentina je na preostali sobotni tekmi z 2:1 ugnala Romo, Luka Jović in Jonathan Ikone sta v 85. in 88. minuti poskrbela za preobrat po vodstvu Rome in golu Stephana El Shaarawyja v 11. minuti.

V petek sta se zadnjeuvrščena Sampdoria, pri kateri je Martin Turk branil celo tekmo, in Sassuolo razšla z 2:2.

Italijansko prvenstvo, 37. krog, izidi sobotnih tekem:
Salernitana - Udinese            3:2 (1:2)
(Domen Črnigoj ni igral za Salernitano; Jaka Bijol je igral celo tekmo za Udinese; Sandi Lovrić je igral celo tekmo in podal pri prvem golu za Udinese). Spezia - Torino                  0:4 (0:1)
(Tio Cipot ni igral za Spezio).
Fiorentina - Roma                2:1 (0:1)
Inter - Atalanta                 3:2 (2:1)
(Samir Handanović ni branil za Inter).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.