Nogomet

Črnigoj z Venezio izgubil v Vidmu, Inter do preobrata v nadaljevanju

Videm, 27. 08. 2021 23.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
0

Nogometaši Udineseja in Venezie so odprli 2. krog italijanske lige. Videmčani so novinca v ligi, pri katerem je slovenski reprezentant Domen Črnigoj igral do 71. minute, premagali s 3:0. V večerni tekmi je branilec naslova Inter iz Milana, pri katerem je Samir Handanović branil celo tekmo, v gosteh premagal Verono s 3:1.

Domen Črnigoj
Domen Črnigoj FOTO: Damjan Žibert

Na tekmi v Vidmu je v vodstvo v 29. minuti popeljal Argentinec Ignacio Pussetto, potem ko je zadel z dobrih desetih metrov. Na 2:0 je v 70. minuti povišal Gerard Deulofeu, ko je s 13, 14 metrov v mrežo pospravil odbito žogo, v četrti minuti sodniškega dodatka pa je podajalec pri prvem golu Nahuel Molina potrdil zmago videmskega kolektiva. Udinese je zdaj pri štirih točkah po dveh tekmah, Venezia pa je še brez njih, prav tako pa tudi še ni dosegla zadetka (prejela jih je pet).

V večernem terminu sta boj začela še Verona in Inter. Slednji je v prvem krogu zanesljivo odpravil Genoo (4:0), Verona pa je izgubila proti Sassuolu. Tokrat je domače v 15. minuti do vodstva popeljal srbski vezist Ivan Ilić, potem ko je prestregel slabo Handanovićevo podajo proti Marcelu Brozoviću. Inter je bil boljši tekmec z večjo posestjo žoge in več streli, izenačil je v 47. minuti prek Argentinca Lautara Martineza, povedel pa v 84. minuti, ko se je med strelce vpisal še njegov rojak in novinec pri Interju Joaquin Correa. Isti igralec je nato zadel še v četrti minuti sodniškega dodatka za potrditev nove zmage modro-črnih.

Izida, 2. krog, Serie A:  
Udinese – Venezia  3:0 (1:0)
Pusseto 29., Deulofeu 70.,  Molina 90.
(Domen Črnigoj je igral do 71. minute za Venezio) 

Verona – Inter Milano 1:3 (1:0)
Ilić 15.; Martinez 47., Correa 84., 90.

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.