Nogomet

Inter do sedme zaporedne zmage, uspešen tudi Milan, poraz Napolija

, 22. 12. 2021 20.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

Nogometaši milanskega Interja nadaljujejo niz zmag v italijanskem prvenstvu. V 19. krogu Serie A so zmagali še sedmič zapovrstjo, Torino so doma premagali z 1:0. Lazio je v gosteh premagal Venezio (1:3), Roma pa je doma remizirala s Sampdorio (1:1). Spodrsljaj si je doma privoščil Napoli proti Spezii (0:1), Milan pa je v gosteh premagal Empoli (2:4).

Samir Handanović
Samir Handanović FOTO: AP

To je bila že šesta zaporedna tekma, na kateri nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović ni prejel gola. Branilci naslova tokrat niso napolnili mreže tekmecev, kot na nekaterih zadnjih tekmah. Za nove tri točke Interja in potrditev prvega mesta na prvenstveni razpredelnici je bil dovolj en sam zadetek, ki je zagotovil zmago. V 30. minuti ga je dosegel Denzel Dumfries.

Inter je zadnjo tekmo, na kateri ni zmagal, odigral v 12. krogu, ko se je na milanskem derbiju z Milanom razšel z izidom 1:1. Edinkrat doslej je izgubil v osmem krogu, ko ga je premagal Lazio.

Inter- Torino
Inter- Torino FOTO: Sofascore.com

Nogometaši Lazia so bili uspešni v 19. krogu, na gostovanju v Benetkah so nadigrali Venezio, za katero je Domen Črnigoj igral do 67. minute, v 57. minuti je prejel rumen karton. Lazio je z golom Pedra Rodrigueza povedel že v tretji minuti, domači so v 30. minuti prek Francesca Forteja izenačili. Zmago gostom sta v drugem delu zagotovila Francesco Acerbi in Luis Alberto, ki je v polno zadel v sodniškem dodatku, v katerem so imeli domači igralca manj na igrišču.

Na lestvici ima Inter štiri točke prednosti pred Milanom, ki je tokrat s 4:2 v gosteh premagal Empoli, pri katerem je Petar Stojanović odigral le prvi polčas, Leo Štulac pa je v igro vstopil v 85. minuti. Za Milančane je dva gola dosegel Franck Kessie, po enega pa Alessandro Florenzi in Theo Hernandez. Za domače je v 18. minuti izenačil Nedim Bajrami, na 2:4 pa je z bele pike znižal Andrea Pinamonti.

Spodrsljaj si je na domačem igrišču privoščil Napoli, ki je z drugega mesta padel na tretje. Z 1:0 ga je premagala Spezia, v 37. minuti je Juan Jesus dosegel avtogol. 

Brez zmag sta ostali ekipi iz zgornje polovice lestvice, Roma in Fiorentina. Rimljani so s Sampdorio igrali 1:1 na domačem igrišču, Fiorentina pa je isti izid zabeležila v Veroni. Bologna je v gosteh s 3:0 ugnala Sassuolo.

Napoli- Spezia
Napoli- Spezia FOTO: Sofascore.com

Izidi:
Venezia - Lazio                             1:3 (1:1)
(Domen Črnigoj je za Venezio igral do 67. minute, prejel je rumen karton)

Sassuolo - Bologna                          0:3 (0:2)

Roma - Sampdoria                            1:1 (0:0)

Hellas Verona - Fiorentina                  1:1 (1:0)

Inter Milano - Torino                       1:0 (1:0)

Empoli - AC Milan                           2:4 (1:2)

Napoli - Spezia                             0:1 (0:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.