Nogomet

Inter po nepričakovanem porazu dokončno odpadel od boja za prvaka

Milano, 05. 07. 2020 19.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši milanskega Interja so po nepričakovanem domačem porazu proti Bologni dokončno odpadli od boja za naslov italijanskega prvaka. Juventus je tudi po porazu Lazia na obračunu proti Milanu na pragu skupno 36. in devetega zaporednega naslova italijanskega prvaka. Vodilni Juve ima po 31 odigranih tekmah kar sedem točk prednosti pred drugouvrščenim Laziom. Atalanta Josipa Iličića je v Cagliariju Valterja Birse zmagala z 1:0, Parma Jasmina Kurtića pa je izgubila proti Fiorentini z 1:2.

Samir Handanović
Samir Handanović FOTO: AP

Tretjeuvrščeni milanski Inter s Samirjem Handanovićem je doživel poraz proti Bologni z 1:2. V Milanu je Inter gostil Bologno in prevladoval v prvem polčasu, ki ga je tudi dobil z golom Romeluja Lukakuja. Toda v drugem delu je Bologna preobrnila izid z goloma Muse Juware v 74. in Muse Barrowa v 80. minuti. Obe ekipi sta tekmo končali le z desetimi igralci, pri Interju je bil v 77. minuti izključen Alessandro Bastoni, pri Bologni pa Roberto Soriano v 57. minuti. Inter je imel sicer na voljo tudi najstrožjo kazen v 62. minuti, a je Lukasz Skorupski obranil strel Lautara Martineza. Handanović je branil celo tekmo, nekajkrat je tudi rešil ekipo pred še višjim porazom.

Josip Iličić
Josip Iličić FOTO: AP

Cagliari Valterja Birse je gostil vročo Atalanto Josipa Iličića, slednja pa je slavila po zaslugi uspešno izvedene enajstmetrovke Luisa Muriela v prvem polčasu. Iličić je v igro vstopil v 60. minuti in imel ob koncu dve lepi priložnosti, Birsa pa je igral od 67. minute. Domači so sicer že v 27. minuti ostali brez izključenega Andree Carbonija. Parma Jasmina Kurtića pa je igrala proti Fiorentini. Ta je prvi polčas dobila z 2:0 po uspešnih enajstmetrovkah Ericka Pulgarja, Parma pa je znižala v 49. minuti, ko je bil prav tako z bele pike uspešen Juraj Kucka. Brescia se je otresla zadnjega mesta z zmago z 2:0 proti Veroni, Sampdoria je s 3:0 odpravila zadnjeuvrščeni Spal, Udinese in Genoa pa sta se razšla z 2:2.

Že v soboto je vodilni Juventus, ki ima sedem točk prednosti pred Laziem, s 4:1 premagal Torino, Sassuolo je s 4:2 ugnal Lecce, pri katerem zaradi poškodbe ni bilo Žana Majerja, Lazio pa je doma izgubil proti Milanu z 0:3.

Izidi, 30. krog:
Juventus - Torino  4:1 (2:1)

Sassuolo - Lecce  4:2 (1:1)

Lazio - Milan  0:3 (0:2)

Inter - Bologna  1:2 (1:0)

Brescia - Verona  2:0 (0:0)

Cagliari - Atalanta  0:1 (0:1)

Parma - Fiorentina 1:2 (0:2)

Sampdoria - Spal  3:0 (3:0)

Udinese - Genoa  2:2 (1:0)

Napoli - Roma   2:1 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.