Nogomet

Zmagi Interja in Napolija, poraz Juventusa

Torino, 01. 08. 2020 21.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
3

V zadnjem krogu italijanske Serie A je bilo na sporedu pet tekem, ostale so na sporedu v nedeljo. Atalanta, brez Josipa Iličića, je na domačem igrišču izgubila proti Interju Samirja Handanovića (0:2). Roma je v Torinu premagala Juventus (1:3), Napoli pa je z enakim izidom odpravil Lazio. Ciro Immobile je dosegel že 36. gol v prvenstvu.

V 38. krogu Serie A sta se v Bergamu za drugo mesto v italijanskem nogometnem prvenstvu pomerila domača Atalanta in Inter. Uspešnejša je bila ekipa iz Milana, zmagala je z 2:0, nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović je spet uspešno opravil svojo nalogo, medtem ko Josip Iličić pri domačih ni igral. Tako je Inter ob koncu sezone le za točko zaostal za prvakom Juventusom.

Inter je že v 50. sekundi tekme v vodstvo popeljal Danilo D'Ambrosio, ki je po podaji z leve strani zadel z glavo, končni izid je že v 20. minuti postavil Ashley Young. Tudi Atalanta, ki je prvenstvo končala na tretjem mestu, je imela svoje priložnosti, toda tokrat so bili njeni strelci nerazpoloženi in tako niso presegli meje 100 doseženih golov v sezoni. Na lestvici ima Juventus 83 točk, Inter 82, po 78 pa jih imata Atalanta in Lazio, vsi štirje klubi bodo v naslednji sezoni igrali v Ligi prvakov.

Lazio je imel priložnost, da Atalanto na tretjem mestu prehiti, vendar je ni izkoristil. Ciro Immobile je s 36. golom v sezoni, ki je pomenil izenačenje rekorda v številu golov v eni sezoni - tega je do zdaj imel Gonzalo Higuain, zagotovil izenačenje na 1:1, toda domači Napoli je nato dosegel še dva gola in Rimljane potisnil na četrto mesto.

Handanovićeva statistika na tekmi Atalanta - Inter
Handanovićeva statistika na tekmi Atalanta - Inter FOTO: Sofascore.com

Juventus je na koncu prvenstvo osvojil le s točko razlike, saj je v zadnjem krogu z 1:3 doma izgubil derbi proti Romi. Ker razplet tekme ni veliko pomenil in ker oba kluba še čakajo evropski nastopi, sta trenerja odpočila nekatere najboljše igralce, Juventusov tudi Cristiana Ronalda, za bolj motivirane pa so se izkazali gosti, ki so tako le potrdili peto mesto. Za Juve je gol dosegel Higuain, za Romo pa je bil dvakrat uspešen Perotti, enkrat pa Kalinić.

Zadržali so štiri točke prednosti pred šestouvrščenim Milanom, ta je nadaljeval dobre igre ob koncu sezone in Cagliari, pri katerem Valter Birsa ni dobil priložnosti za igro, premagal s 3:0. Zlatan Ibrahimović je v drugem polčasu zadel za 2:0, isti izid bi lahko postavil že v prvem, a je zgrešil enajstmetrovko. V prvi sobotni tekmi sta se v obračunu začelja Brescia, že nekaj časa drugoligaš, in Sampdoria razšli z izidom 1:1.

Statistika tekme Juventus - Roma
Statistika tekme Juventus - Roma FOTO: Sofascore.com

Izidi, 38. krog:
Brescia - Sampdoria       1:1 (0:1)

Milan - Cagliari          3:0 (1:0)

Atalanta - Inter          0:2 (0:2)

Juventus - Roma           1:3 (1:2)

Napoli - Lazio            3:1 (1:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
02. 08. 2020 11.57
+4
Le 5 enajstmetrovk je letos ločila Ronalda od Zlate kopačke
ddolores
02. 08. 2020 10.16
+8
Hahjaha Juve je zmagal serie A za 1 piko, prej pa 10 let za 20 pik. Verjetno je to zato, ker imajo zdaj atomski napad! In spet je sodnik pomagal Cmeraldu / in ne Juvetu/- Na tekmi Juventus - Atalanta 2:2, si je sodnik v 92 minuti izmislil penal za Juve, kjer se je cela Evropa smejala! Če tam sodnik ne bi pokradel Atalanto, bi bil Inter prvak!
resnicaosvobaja
02. 08. 2020 11.48
+5
Ciro Immobile pa prvi strelec Serie A, kjer še nihče v zgodovini lige ni dosegel več golov....in Cmeraldo bo tudi letos čakal razglasitev najboljšega nogometaša italijanske lige v svojem avtu pred stadionom