Nogomet

Inzaghi: Manjka še en del te zgodbe

Milano, 11. 05. 2023 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
5

Prva polfinalna tekma Lige prvakov med Milanom in Interjem se je končala v prid gostov. Črno-modri so že takoj na začetku pokazali, da bodo precej težaven nasprotnik. Mrežo sta zatresla Edin Džeko v osmi in Henrikh Mkhitaryan v 11. minuti. Do konca tekme sicer zadetkov nismo več videli, Inter tako odhaja na povratno tekmo z lepo razliko prednosti.

Na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov so bili nogometaši Milana domačini, kar je pomenilo, da so stadion napolnili pretežno navijači Rossonerov. Toda nasprotna ekipa je precej hitro utišala približno 80.000-glavo množico. Domači so se zdeli precej izgubljeni, nekaj sreče pa jih je ubranilo pred še večjo začetno katastrofo. Na tiskovni konferenci po tekmi je trener Interja Simone Inzaghi optimistično povedal: "Prvi polčas je bil zares izjemen, kar je pokazal tudi rezultat. Lahko bi zadeli še večkrat. V nadaljevanju smo se nekoliko umirili, toda še vedno smo igrali dobro. Vemo, da manjka še nekaj, da bomo uresničili svoje sanje. Gre za derbi, nogometaši vedo, da morajo igrati dobro tudi na povratni tekmi, domači. S takšno ekipo, takšno mentaliteto to ne bo nikakršen problem. Zares so odigrali neverjetno. Toda kot sem že dejal, manjka še en del te zgodbe, zgodbe, ki bi nas potem popeljala v Istanbul."

Inter je prvi polfinalni obračun prepričljivo dobil.
Inter je prvi polfinalni obračun prepričljivo dobil. FOTO: AP

Na drugi strani je bil Stefano Pioli razumljivo vidno slabše volje: "Inter je v prvem polčasu igral veliko bolje kot mi, zadeli so kar dvakrat. Mi smo zaigrali bolje v drugem polčasu, toda žal nismo dosegli zadetka. Jasno je, da moramo biti bolje pripravljeni. Poznam svojo ekipo, svoje igralce, vem, da lahko igramo bolje. Tekmo moramo začeti tako, kot smo začeli prvi polčas, toda še precej bolj kvalitetno. To ni predstava, ki bi si jo želeli, upam, da bomo vse skupaj popravili na povratni tekmi. Fantje so seveda razočarani." Na vprašanje o Rafaelu Leau je odgovoril: "Do takrat je še sedem dni. V sredo ni bil v stanju, da bi lahko zaigral. Bomo videli, kako bo." Povratna tekma, ko bodo nogometaši Interja v vlogi gostiteljev, bo prihodnji torek. Poleg prednosti, če tako rečemo, domačega terena in navijačev, bodo imeli tudi številčno prednost dveh zadetkov. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sp9s
11. 05. 2023 10.16
še en gol in 1 finalist je potrjen
Rdeča kapica69
11. 05. 2023 08.32
-6
Tooo Inter!!Inter se je že uvrstu u finale in tam bo igrau proti Realu.Nerabimo dvakrat ugibat kdo bo slaviu🙌💪
RUBEŽ
11. 05. 2023 11.29
+5
Res ne. Ker bo finale INTER : CITY. Potem naj zmaga INTER.
mackon08
11. 05. 2023 11.49
+2
mmickica
11. 05. 2023 16.18
+2
Rubež, tudi ne. Finale bo Inter : City in potem naj zmaga City.🤣