Nogomet

Inzaghi: V derbiju z Juventusom je v igri veliko več kot le tri točke

Milano, 24. 10. 2021 12.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Italiji je vse pripravljeno za 'Derby d'Italia'. Inter, ki letos odkrito cilja na ubranitev naslova prvaka, je pred tekmo v boljšem položaju na lestvici kot Juventus, toda Stara dama v derbi prihaja z boljšo popotnico.

Simone Inzaghi, trener Interja
Simone Inzaghi, trener Interja FOTO: AP

Inter, pri katerem pričakujemo, da bo tekmo od prve minute začel slovenski vratar Samir Handanović, bo skušal priti do zmage po porazu proti Laziu v zadnjem krogu Serie A. "Po porazu v Rimu smo se veliko pogovarjali s fanti, ki so bili zelo razočarani. A zdaj bomo nadaljevali z igro," je pojasnil trener Interja Simone Inzaghi, ki je Handanovića in preostalo druščino prevzel letos poleti, ko je na klopi nerazzurrov zamenjal Antonia Conteja

Juventusov strateg Massimiliano Allegri je vlogo favorita prepustil Interju, češ da je zasedba iz Milana prvi favorit za osvojitev 'scudetta'. "Da nas je Allegri označil za favorite? Lahko bi tudi jaz rekel enako za Juventus in še koga drugega," je bil hladen Inzaghi. Ta nocoj ne bo mogel računati na argentinskega ofenzivnega vezista Joaquina Correo

Statistični prerez obeh ekip pred 'Derbyjem d'Italia'
Statistični prerez obeh ekip pred 'Derbyjem d'Italia' FOTO: Sofascore.com

"Seveda gre za izjemno pomembno tekmo, ki prinaša veliko več kot le tri točke. Takšen neposreden obračun ti lahko da veliko dodatnega zagona," je priznal Inzaghi. Tega čaka težka preizkušnja, saj se zdi, da je Juventus ujel zelo dobro formo. Izgubil ni že osem tekem, danes pa lovi še sedmo zaporedno zmago. V tem zmagovitem nizu je padel tudi aktualni prvak Lige prvakov – zasedba Chelseaja. "Gre za dva zgodovinska rivala. Moramo pokazati najboljši nogomet in ostati uravnoteženi. Naš nasprotnik je ekipa, ki v zadnjem času beleži dobre rezultate, morali bomo biti pazljivi," je opozoril Inzaghi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

24. 10. 2021 17.26
-1
NAPOLIIIIII DO NEBA CARJI⚽️⚽️⚽️🏆
24. 10. 2021 16.22
+2
a ja Romaldo pškodovan
revolucija_mb
24. 10. 2021 13.37
+4
Forza Juve!! 😁
Vladimir.Krutov
24. 10. 2021 13.45
-3
Uros Mlinar
24. 10. 2021 17.18
+1
Tooo forza juve... najboljši klub na svetu