Nogomet

Inzaghi: Imamo ekipo zmagovalcev, Lautaro Martinez je svetovni prvak

Milano, 15. 05. 2023 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
0

V torek nas čaka prvi povratni obračun polfinala Lige prvakov. V Milanu bo tokrat Inter v vlogi gostitelja, stadion Giuseppe Meazza pa bodo preplavili črno-modri navijači. Nerazzurri so si na prvi tekmi priigrali lepo prednost dveh zadetkov, mrežo sta že ob začetku srečanja zatresla Džeko v 8. in Mkhitaryan v 11. minuti. V taboru Interja so prepričani, da je ekipa zrela za vnovično dobro predstavo, ki bi jih popeljala v finale tega tekmovanja.

Nekaj več kot 24 ur nas loči do novega obračuna, milanskega derbija, ki ga bo tokrat gostil Giuseppe Meazza. Inter v vlogi domačina ima s prve polfinalne tekme dva zadetka prednosti. 

"Jutri nas znova čaka derbi proti Milanu. Zagotovo bodo skušali narediti nekaj izjemnega, izničiti našo prednost, toda vse bo odvisno od nas, moramo biti več kot pripravljeni," so besede Francesca Acerbija na tiskovni konferenci, ki je potekala v ponedeljek. "Tekma bo zelo težka, toda zagotovo prava poslastica. Tekma, ki ti daje pravi adrenalin. Tudi sami si želimo narediti nekaj, kar je bilo na začetku sezone nepredstavljivo. Ostati moramo pozitivni in verjeti vase. Naredili bomo vse, da napredujemo," nadaljuje. 

Acerbi je na prvi tekmi odlično pokrival Girouda
Acerbi je na prvi tekmi odlično pokrival Girouda FOTO: AP

Na vprašanje, ali vidi kakšno podobnost med njegovo ekipo in reprezentanco, ki je osvojila evropsko prvenstvo, je odgovoril: "Na prvenstvu se je takoj ustvarila ekipa z veliko vedrine in entuziazma, ki nas je pripeljala do zmage. Tudi sedaj imamo veliko teh vrednot, verjamemo v svoje sposobnosti, vendar moramo narediti še korak naprej. Osredotočeni moramo biti nase in imeti pravi pristop." Inter je generalko pred torkovo tekmo opravil z odliko, saj je Sassuolo odpravil z rezultatom 4:2. Milan na drugi strani prihaja na tekmo z novim porazom, Spezia ga je ugnala z 2:0. "Normalno je, da bodo nogometaši  Milana po zadnjem porazu iskali neko rešitev, si skušali povrniti ponos," še zaključi.

Inter je lovoriko Lige prvakov nazadnje osvojil leta 2010, natančneje 22. maja. Ekipo je takrat vodil Jose Murinho. Z rezultatom 2:0 so nadigrali münchenski Bayern, tekma pa se je na Santiago Bernabeu igrala med vikendom. Pred tem je bilo v navadi, da se finalne tekme igrajo med tednom.

"Avgusta smo bili nekoliko razočarani, ker nismo imeli sreče pri žrebu. Vendar sem takrat dejal, da najverjetneje tudi Bayern in Barcelona nista bila povsem zadovoljna. Z naše strani je bilo veliko zaupanja in zdaj, ko smo prišli tako daleč, vemo, da nas v torek čaka zelo pomemben korak," pa so prve besede trenerja Inzaghija. "

Simone Inzaghi
Simone Inzaghi FOTO: AP

Jutri bomo skupaj z našimi navijači, ki so bili ves čas z nami. Za vse bosta potrebna hladna glava in toplo srce, to je edini način, edina prava pot za takšne tekme. V torek je na vrsti ena najpomembnejših tekem v zgodovini Interja. Vemo, da imamo zasluženo prednost s prve tekme, a vemo tudi, da moramo tudi tokrat igrati za naš klub! Kljub vsemu nam nasproti stoji ekipa, ki je lani osvojila Scudetto, ki ima zelo kakovostne igralce."  V kakovost in izkušnje svojega moštva Italijan ne dvomi: "Do sanj nas loči še 90 minut, v ekipi imamo svetovne in evropske prvake in ljudi, ki so igrali v številnih finalih. Vsi poznajo pomembnost te tekme," še zaključi. 

Drugi polfinalni obračuni Lige prvakov
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.