Nogomet

Inzaghi: Za njihove glave me sploh ne skrbi, za njihova srca bo težje

Milano, 10. 05. 2023 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
4

Po torkovem spektaklu Real Madrida in Manchester Cityja je tokrat na vrsti še dvoboj med Milanom in Interjem. Torkove tiskovne konference so poskrbele za veliko govora tudi o tem, za kako veliko tekmo gre. Milanski derbi bo dal odgovor na to, kdo se bo boril v finalu. Lahko Milan poskrbi za osmo lovoriko tega tekmovanja ali morda uspe Interju zmagati četrtič? Trener slednjega Simone Inzaghi je prepričan, da se vsi zelo dobro zavedajo, za kako pomembno tekmo gre, tako za igralce kot tudi za navijače. Toda v finalu je prostor samo za enega, boljšega.

Federico Dimarco
Federico Dimarco FOTO: AP

Na tiskovni konferenci milanskega kluba Inter se je glavnemu trenerju Simoneju Inzaghiju pridružil tudi Federico Dimarco. Z izbrano množico novinarjev je spregovoril o pomembnosti sredine tekme: "Tako kot vsi derbiji bo tudi ta tekma zagotovo odlična. Veliko tega sem že doživel, toda igrati proti AC Milanu v polfinalu Lige prvakov je zagotovo posebno. Želim si, da bi maksimalno užival. Mislim, da so naši nasprotniki odlično opravili z moštvi, kot sta Tottenham in Napoli. Slednji so aktualni italijanski prvaki. Mi bomo zato sami sebi poskušali dokazati, česa vsega smo sposobni."

"Vedeli smo, da je naša skupina precej težka, vendar smo na igrišču pokazali svojo vrednost in dosegli odlične rezultate. In to tako doma kot tudi v gosteh, na primer proti Barceloni. Zaslužili smo si mesto v tem polfinalu," še nadaljuje. "Ne želim govoriti o maščevanju, saj je od takrat minilo že toliko časa. Bil sem na San Siru leta 2003 (zadnji dvoboj ekip v polfinalu tega tekmovanja). Tam sem bil pred 20 leti, sedaj pa bom še zaigral. To je neverjetno. Toda osredotočiti se moramo na tukaj in zdaj. Doseči moramo dober rezultat. V naslednjih šestih dneh se moramo osredotočiti samo nase, pred prvo in tudi drugo povratno tekmo. Za igranje na takšnih tekmah potrebuješ tako dobro glavo kot srce."

"Uvrstitve v polfinale Lige prvakov, finale italijanskega pokala in zadnji rezultati v italijanski ligi so nam pomagali, da smo se na te tekme kar najbolje pripravili. V sredo je derbi in zavedamo se, kakšen pomen ima to tako za nas kot za naše navijače. Imeli smo trenutke, ko nismo mogli zadeti, zdaj pa so vsi napadalci spet dosegli zadetke," je optimističen trener Interja, Inzaghi. "Igralci se počutijo dobro," nadaljuje. Je pa tudi sam prepričan, da za takšno tekmo potrebuješ tako dobro fizično kot psihično moč. "Za njihove glave me sploh ne skrbi, za njihova srca bo težje. Zagotovo se bomo soočali s težavami, ki jih bomo morali premagati. Igra se več kot 180 minut."

"Odigrali smo že več derbijev, nekaj smo jih dobili in nekaj izgubili. Te odigrane tekme so nekakšen pomemben smerokaz, toda vseeno je vsaka tekma poglavje zase. Potrebno bo veliko žrtvovanja, treba bo dati vse od sebe. Morali bomo igrati dobro in biti osredotočeni, pričakovati tudi nepričakovane dogodke. To je zelo pomembna tekma, vemo, kaj ta derbi predstavlja za vse nas in tudi zame, vendar sem miren, saj sem videl, kako pripravljeni, predani so fantje," še doda.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mušmula
10. 05. 2023 11.24
+0
RVN
10. 05. 2023 09.35
+0
Prva tekma 0:0. Druga tekma 1:1. Podaljški in penali.
motorist_mb
10. 05. 2023 08.00
+1
Glavni_Baja
10. 05. 2023 11.26