Nogomet

Inzaghijeve sanje z začetka sezone so postale realnost

Milano, 17. 05. 2023 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
9

Simone Inzaghi je na klop Interja sedel pred slabima dvema letoma. Stopil je v velike čevlje Antonia Conteja, ki se po osvojenem Scudettu ni uspel dogovoriti za podaljšanje. Inzaghi odtlej resda ni prišel do nove italijanske zvezdice, a je svojega predhodnika močno presegel na evropski sceni. V torek je Inter prvič po 13 letih popeljal do finala Lige prvakov, po uspehu pa priznal, da je lahko o čem takem še pred nekaj meseci samo sanjal.

Več videovsebin
  • Vrhunci drugega polčasa povratne tekme Inter - Milan
    01:52
    Vrhunci drugega polčasa povratne tekme Inter - Milan
  • Vrhunci prvega polčasa povratne tekme Inter - Milan
    01:29
    Vrhunci prvega polčasa povratne tekme Inter - Milan

Inter je bil pred to sezono kar 11 let brez napredovanja v izločilnih bojih Lige prvakov. Letos pa je četa Simoneja Inzaghija po Portu in Benfici izločila še mestnega tekmeca Milan in se tako povsem nepričakovano uvrstila v finale Lige prvakov. Strateg Interja je skupaj z varovanci in navijači še dolgo v noč proslavljal na zelenici Giuseppe Meazze. Ko se je rajanje umirilo, pa si je vzel čas tudi pred našim mikrofonom. 

Vprašali smo ga, ali je pred začetkom sezone sploh razmišljal o možnosti tako dolge evropske sezone. "To so bile sanje, ki so sedaj postale realnost," je iskreno priznal, potem pa se hitro usmeril proti Istanbulu, kjer bomo desetega junija dobili zmagovalca Lige prvakov: "Zdaj je pred nami finale, ki bi ga radi izpeljali na najboljši možen način." 

Simone Inzaghi je postal ljubljenec Interjevih navijačev. V tej sezoni lahko osvoji dvojno krono, saj se je uvrstil v finale tako Lige prvakov kot italijanskega pokala.
Simone Inzaghi je postal ljubljenec Interjevih navijačev. V tej sezoni lahko osvoji dvojno krono, saj se je uvrstil v finale tako Lige prvakov kot italijanskega pokala. FOTO: AP

Inter je v najboljšem možnem času ujel pravo formo, saj je bila to zanj že osma zaporedna zmaga v vseh tekmovanjih. Svoje največje tekmece so črno-modri premagali še četrtič v tem koledarskem letu. "Odločila je izjemna organizacija, intenzivnost, odločnost, ki so jo moji fantje pokazali," je razloge za nov uspeh iskal Inzaghi.

Preboj Interja v finale Lige prvakov je še toliko bolj impresiven, če vemo, da so italijanski mediji Inzaghija še pred nekaj tedni označevali za bivšega. 

"Vem, kdo mi je stal ob strani, ko sem ga potreboval. Dobro se zavedam, kaj se je dogajalo v zadnjih mesecih, ampak na srečo sem imel ob sebi izjemen strokovni štab in ekipo, ki mi je sledila vseh 20 mesecev. Sedaj smo tukaj, v dveh finalih, v prvenstvu pa imamo vse v svojih rokah," je po zmagi z 1:0 na povratni tekmi še povedal nekdanji trener Lazia. 

Inzaghi je postal šele drugi italijanski trener, ki je Inter popeljal do finala Lige prvakov.
Inzaghi je postal šele drugi italijanski trener, ki je Inter popeljal do finala Lige prvakov. FOTO: 24ur.com

Prvi cilj je bila osmina finala

Čeprav na državni naslov z Interjem še čaka, je svojega predhodnika Antonia Conteja že presegel, kar se tiče Lige prvakov. Conteju se namreč na Giuseppe Meazzi ni uspelo prebiti iz skupinskega dela. 

"Ponosen sem na vse, kar smo dosegli. 19 mesecev nazaj smo si za cilj zadali osmino finala Lige prvakov, kar klubu pred tem ni uspelo od leta 2011. Že lanska sezona je bila zelo dobra (izpad v osmini finala, op. a.), letošnja pa je še boljša. Nihče nam ni ničesar podaril, igrali smo proti kakovostnim nasprotnikom, zato smo si ta finale nedvomno zaslužili."

Po napredovanju Interja smo pred naš mikrofon ujeli tudi Denzela Dumfriesa. Kaj je povedal, izveste popoldan.
Po napredovanju Interja smo pred naš mikrofon ujeli tudi Denzela Dumfriesa. Kaj je povedal, izveste popoldan. FOTO: 24ur.com

Zanetti brez ovinkarjenja: Raje bi igrali proti Cityju

Inter v finalu čaka zmagovalec dvoboja Manchester City – Real Madrid, ki ga bomo drevi prenašali na Kanalu A in VOYO. Seveda se Inzaghi ni mogel izogniti vprašanju, proti komu bi se raje pomeril. "Gre za dve izmed najboljših ekip v Evropi. Prva tekma je bila zelo izenačena. Predvsem sem vesel našega uspeha, sredino tekmo pa si bom ogledal z velikim, velikim zanimanjem," je ostal diplomatski. 

Bistveno manj je bil podpredsednik kluba Javier Zanetti. Legendarni Argentinec je brez dlake na jeziku izjavil, da bi se v finalu veliko raje pomeril z Manchester Cityjem. Razlog za to je sila preprost: "Radi bi se izognili Realu, ker se v zadnjih letih zdi, da je Liga prvakov ustvarjena zanje. Ampak najpomembneje je, da smo prišli v finale po tej zahtevni poti." 

S Javierjem Zanettijem smo se pogovarjali pred začetkom obračuna:

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
17. 05. 2023 10.25
+4
Sodnik Vinčić se strinja....
zapiramvamusta
17. 05. 2023 08.42
-1
Če si gledal tekmo ti je jasno.Imeli so krompir.
janezdollar
17. 05. 2023 08.25
-9
Ubogi Inter v finalu...
sp9s
17. 05. 2023 11.09
+6
športnik66
17. 05. 2023 08.21
+11
Inter je bil na obeh tekmah bistveno boljše moštvo in gre zasluženo v finale. Danes bo bolj napeto...City ali Real?? Nekako bi bolj privoščil City-u...da ne bo Real vsako leto v finalu...
zapiramvamusta
17. 05. 2023 08.25
-3
City je favorit zgolj na stavnicah.V praksi je favorit Real ker igra v gosteh superiorno tekme na izpadanje letos.Padli so Barca,Liverpool,Chelsea z lahkoto v gosteh.Bomo gledali verjetno isto tekmo kot prvo.City bo naredil 7.000 podaj okoli kazenskega Real pa bo pretil iz proti napadov.
energetik10
17. 05. 2023 08.34
+10
Ni mi jasno kako je Milan lohk vrhunsko izlocil Napoli, proti Interju pa odigr katastrofa…
Boro1
17. 05. 2023 13.07
+1