Nogomet

Isco našel novega delodajalca, Marcelo še brez resnih snubcev

Madrid, 07. 08. 2022 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dolgoletnima članoma Real Madrida Iscu in Marcelu se je po koncu minule sezone pogodba z Real Madridom iztekla, nove pa nista dobila, zato sta postala prosta igralca. A čeprav sta v svojih najboljših časih spadala med najboljše nogometaše na svojem položaju in kljub temu, da bi verjetno lahko še vedno igrala na zelo visokem nivoju, se resni snubci zanju dolgo niso javili. Iscota je naposled le odrešila Sevilla, s katero bo vezist po poročanju Fabrizia Romana podpisal dvoletno pogodbo, Marcelo pa še naprej ostaja brez kluba.

Isco bi moral biti glede na leta bolj zaželen izmed obeh nogometašev, saj bi moral biti pri 30-ih letih na vrhuncu svoje kariere. A temu ni tako, saj se v zadnjih dveh sezonah, v katerih so ga zaznamovale tudi poškodbe, ni naigral. Nekdanji član Valencie in Malage naj bi se letos pomladi pogovarjal Real Betisom, čigar glavni trener je Manuel Pellegrini, ki je z Iscom sodeloval že pri Malagi. A je prestop v glavno mesto Andaluzije padel v vodo, ker si Betis ni zagotovil igranja v elitni Ligi prvakov. Zeleno beli so namreč v domači La Ligi končali na petem mestu, pet točk za mestnim tekmecem Sevillo, v Ligi Evropa pa so morali premoč priznati kasnejšemu zmagovalcu Eintracht Frankfurtu, ki je bil boljši v osmini finala.

Isco
Isco FOTO: AP
Isco je v lanski sezoni za Real Madrid odigral 17 tekem in dosegel dva zadetka. Njegova vrednost je padla na 7,5 milijona evrov, medtem ko je bil še pred štirimi leti vreden 80 milijonov evrov.

Iscotovega agenta Jorgeja Mendesa je tako čakalo težko delo, saj je imel po poročanju španske Marce ofenzivni vezist dve prioriteti. Želel si je rednega igranja, s katerim bi si lahko zagotovil vpoklic v špansko reprezentanco za letošnje svetovno prvenstvo, in igranja v Ligi prvakov. Ob tem pa naj ne bi bil pripravljen drastično popustiti pri višini letne plače, ki je zanj v zadnjih nekaj letih znašala nekaj več kot deset milijonov evrov. Zanj naj bi se pred kratkim zanimala Roma, a bo ta v prihajajoči evropski sezoni igrala 'le' v Ligi Evropa, zato je prestop v italijansko prestolnico avtomatsko odpadel. Kot kaže pa se je le našel klub, ki izpolnjuje vse Iscotove pogoje. To je Sevilla, s katero bo vezist po poročanju strokovnjaka za nogometne prestope Fabrizia Romana podpisal dvoletno pogodbo. Napadalno usmerjenega vezista naj bi si že dalj časa v svojih vrstah želel tamkajšnji Julen Lopetegui, s katerim sta že sodelovala tako v reprezentanci Španije, kot tudi pri Real Madridu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marcelo se še ne misli upokojiti

34-letni Marcelo je po koncu letošnje sezone Real Madrid zapustil kot igralec z največ lovorikami v zgodovini kluba (25).  Levi bočni branilec je dal po 15 letih igranja za beli balet jasno vedeti, da se počuti dovolj močnega za nadaljevanje kariere, a zaenkrat ni ekipe, ki bi bila pripravljena izpolniti njegove visoke zahteve glede plače. Ta je v času zadnje pogodbe z Real Madridom znašala 14 milijonov evrov letno. Najbolj resno so španski mediji pisali o Brazilčevi morebitni selitvi v Real Valladolid, ki je v lasti njegovega prijatelja Ronalda Nazaria, po poročanju francoskega časnika L'Equipe pa so o Marcelu razmišljali pri Lyonu, vendar se na koncu niso odločili za oddajo ponudbe. V španskih medijih sta se kot Marcelova morebitna naslednja postaja omenjala tudi AC Milan in Fenerbahče. Iz Brazilije pa prihajajo ugibanja, da naj bi si 58-kratni brazilski reprezentant želel čevlje na klin obesiti pri Fluminenseju, kjer je začel svojo mladinsko in nato tudi člansko kariero, vendar je za kaj takega še prezgodaj.

Kje bo kariero nadaljeval 5-kratni prvak Lige prvakov?
Kje bo kariero nadaljeval 5-kratni prvak Lige prvakov? FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
08. 08. 2022 10.46
+4
Nekateri se še dobro spomnemo pred leti nazaj, kakšen up sta to predstavljala par "draguljev" Isco in Asensio za Real Madrid. Potem pa nič od tega.
HALAcR7
08. 08. 2022 12.32
-2
pugi,malcom,hadadi,jokic,halilovcic,tello,cuenca,couthini,de jong,,,.......naslednji pedrij in gavi....tako da is lahko samo tiho,,,,isco in asesnio sta marsikaj dosegla in osvojila to še dodatno bodi tiho
Kollerik
08. 08. 2022 14.55
+4
Kollerik ti ne bo nikoli tiho, lahko pa greva kam na pir na Polzeli, pa da vidiš, kdo bo prej utihnil.... Sicer si s svojimi nebulozami sfalil članek, ki govori o Iscu in Marcelu, o dveh bivših igralcih Reala ne pa o Barci in še čim. Ubožec....
Lucky
07. 08. 2022 21.14
+4
Jst se ga spomnem predvsem po tem, kolk ga je trend hvalu.
Vladimir.Krutov
08. 08. 2022 14.09
+2
francka01
07. 08. 2022 12.54
+3
vreden 7.5m, pa bi rad imel okoli 10 mio. plače,...ta pa je optimist...
fant33
07. 08. 2022 12.46
+4
tomahawk
07. 08. 2022 12.23
+3
potentneži iz Reala.
LETEČA PODGANA
07. 08. 2022 12.48
+1