Nogomet

Isco zaradi vnetja in operacije slepiča na bolniški še mesec dni

Madrid, 25. 09. 2018 14.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Navijače madridskega Reala so v nov teden ponesle slabe novice: vezist Isco Alarcon, ki naj bi sprva izpustil zgolj naslednjo prvenstveno tekmo s Sevillo, bo moral počivati še veliko dlje, saj je postalo jasno, da bo moral na operacijo slepiča.

Isco (v belem dresu) bi lahko na tekmi z Romo zadel več kot le enkrat.
Isco (v belem dresu) bi lahko na tekmi z Romo zadel več kot le enkrat. FOTO: AP
Navijači Reala bodo z Iscom nestrpno odštevali do prvega velikega derbija z Barcelono v novi sezoni, ki bo na sporedu 28. oktobra. Zaenkrat še ni jasno, če bo lahko španski reprezentant na Camp Nouu zaigral.

Isco Alarcon ni opravil zadnjega treninga madridskega Reala in hitro je postalo jasno, da je vprašljiv za gostovanje v Sevilli. A novice za trenerja Julena Lopeteguija in navijače so še precej slabše, potem ko je postalo jasno, da bo moral vezist iz okolice Malage na operacijo vnetega slepiča.

Isco je v prvi postavi začel tekmi z Romo v Ligi prvakov (3:0) in Espanyolom v španskem prvenstvu (1:0), proti Rimljanom je tudi zadel s prostega strela za vodstvo tik pred polčasom. Nekdanjemu varovancu v mladi španski izbrani vrsti je Lopetegui namenil veliko pomembnejšo vlogo v moštvu kot pred njim Zinedine Zidane, Isco je bil v zadnjih tednih sploh v odlični formi, saj je po golu za Španijo ob visoki zmagi nad Hrvaško (6:0) na naslednjih dveh tekmah zabil gola še Athleticu (1:1) in Romi.

Priložnost za Odriozolo in Ceballosa
Lopetegui bo moral v prihodnjih dneh precej "žonglirati" s prvo postavo, poročajo španski mediji, glede na to, da je na zadnjem treningu manjkal tudi bočni branilec Daniel Carvajal. Real je glede Iscovega zdravstvenega stanja v uradni izjavi za javnost potrdil, da bo 26-letnik v kratkem prestal operacijo in nato počivati vsaj štiri tedne.

Ob odsotnostih Isca in Carvajala naj bi priložnost dobila Alvaro Odriozola in Dani Ceballos. Vrača se tudi srednji vezist Toni Kroos, medtem ko bi lahko Luka Modrić po zmagi na podelitvi nagrade The Best lahko dobil nekaj počitka.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BBarca
25. 09. 2018 20.05
+6
Hitro okrevanje. Za El Clasico mora bit naret - te tekme se morajo igrati z najmočnejšimi na obeh straneh
idiu3krasne
26. 09. 2018 18.03
-1
Na BernaLeo stadionu (trening plac Barce) nima veze kdo igra ...Messi bo spet vesil svoje perilo...beli bodo pa jokali.
cripstoned
25. 09. 2018 19.44
+4
hud handicap za real....ampak vseeno....tudi bale je bil poskodovan dolgo pa marcelo, ramos in ostali pa je real madrid bil superioren....ne bo lahko zamenjati mesto isca v ekipi ker je edini napadalni vezni v ekip....v glavnem cimprejsnje okrevanje...
resnicaosvobaja
25. 09. 2018 16.57
+10
Vsakemu športniku želim obilo zdravja in čim manj poškodb...
ehjaehja
25. 09. 2018 14.47
+1
Škoda res.naj se pozdravi čimprej kraljevi klub ga potrebuje.
crpistoned
25. 09. 2018 16.32
-6
cripstoned
25. 09. 2018 19.45
+2
vidite kako se ''kopija'' mene naslaja poskodbam igralcem reala...in to naj bi bili navijaci.....karma je huda stvar...
idiu3krasne
26. 09. 2018 18.04
-1