Nogomet

Guardiola hvali Liverpool: Če izgubimo točke, bo konec

Southampton, 31. 12. 2018 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Manchester City se je na gostovanju v Southamptonu vrnil na zmagovita pota, trener branilcev naslova v Premier League Josep Guardiola pa se je že obrnil proti prihajajočemu derbiju z Liverpoolom, ki bo po njegovem mnenju usodno vplival na možnosti sinje modrih v boju za novo državno krono.

Pep Guardiola

Josep Guardiola je po zmagi s 3 : 1 na stadionu Svete Marije v Southamptonu izjavil, da bo za Manchester City "skorajda nemogoče" ubraniti naslov iz minule sezone, če sredi tedna na težko pričakovanem dvoboju ne bodo premagali Liverpoola, ki ga je označil za najbrž najboljšo ekipo v Evropi in na svetu "v tem trenutku".

TEKMA

Sinje modri so zmanjšali zaostanek za še vedno nepremaganimi Redsi na sedem točk, morebitna zmaga na stadionu Etihad pa bi seveda spet povsem odprla prvenstvo in boj za lovoriko, na katero na Anfieldu čakajo vse od začetka 90. let prejšnjega stoletja.

Bilo bi skorajda nemogoče
"Glede na položaj Liverpoola bo, če izgubimo točke, konec. Bilo bi skorajda nemogoče," je po zmagi na južni obali Anglije na novinarski konferenci priznal Guardiola. "Seveda bodo izgubljali točke, a ne veliko. Dobili smo veliko tekem, a žal smo dve izgubili in zdaj imamo nasprotnika, ki je v tem trenutku najboljša ekipa v Evropi ali na svetu. Zato bo za nas naslednji četrtek izziv, da poskusimo zmagati in ohraniti ta položaj kar se da dolgo, da bi prišli v zaključek sezone v borbi za naslov," je nadaljeval nekdanji trener Barcelone in Bayerna.

"Nismo tu, da bi pošiljali sporočila, Liverpool ve, kaj mora storiti, mi vemo, kaj moramo naslednji četrtek storiti. Vem, da je razdalja velika, sedem točk, še posebej zato, ker so tako čvrsti in stanovitni, a mi igramo doma, upajmo, da bomo dobili nekaj dodatne pomoči naših ljudi na Etihadu in da nam bo to pomagalo, da nas bodo lahko podprli. Ne le za to tekmo, a zato, ker si ti igralci to zaslužijo. Kar so storili v zadnjih 14 ali 15 mesecih, kako zastopajo ta klub, je neverjetno, izjemno. V zimskem premoru vsi izgubljajo tekme, razen Liverpoola v tem obdobju, a vsi izgubljajo točke, to je nekaj običajnega. Govorili smo o odgovornostih in tem, kaj predstavljamo kot ekipa, danes pa jim je uspelo, kar je bilo fantastično."

Kompany: Vsaka živeča duša na stadionu mora biti pripravljena na boj
Tudi povratnik v moštvo, kapetan Vincent Kompany, se je že ozrl proti spopadu z vodilnimi Redsi in priznal, da so neuspehi na zadnjih tekmah "ranili ponos" Cityjevih nogometašev.

CITYLPOOL

"Ne smemo se preveč osredotočati na točke v tem trenutku, vemo, da če lahko dosežemo naš potencial, da smo dobra ekipa," je belgijski reprezentant dejal za SkySports. "Naš ponos je bil ranjen v zadnjih nekaj tednih, a nič še ni izgubljenega in odvisno je od nas. Kako nad Liverpool? Tako kot vedno, želimo zmagati. To je ena tistih ključnih tekem, za katere živiš. Vsaka živeča duša, ki pride na stadion v četrtek, mora biti pripravljena na boj, za to tekmo moramo pokazati vse, kar znamo."

Guardiola in trener Liverpoola Jürgen Klopp (oba na fotografiji) sta stara znanca iz nemške 1. Bundeslige, ko je prvi vodil Bayern, drugi pa Borussio Dortmund.
Guardiola in trener Liverpoola Jürgen Klopp (oba na fotografiji) sta stara znanca iz nemške 1. Bundeslige, ko je prvi vodil Bayern, drugi pa Borussio Dortmund. FOTO: AP

Velike pohvale Zinčenku, ki se po napaki ni 'skrival'
City je na zadnjih desetih tekmah vedno prejel vsaj en gol, tako je bilo tudi v Southamptonu, kjer so imeli prvaki vse pod nadzorom in povedli prek Davida Silve, nato pa zapravili celo kopico zrelih priložnosti in dovolili izenačenje rdeče-belim, za katere je zadel nekdanji Guardilov münchenski varovanec Pierre-Emile Hoejbjerg. Napako pri golu je storil bočni branilec Oleksandr Zinčenko, ki je imel v eni naslednjih akcij precej sreče, da ni zakrivil še najstrožje kazni, City pa je nato po avtogolu Jamesa Warda-Prowsa in zadetkom Sergia Agüera, ki mu je podal ravno Zinčenko, še pred polčasom odločil dvoboj.

"Oleks je bil najboljši igralec na igrišču, ker se po napaki nikoli ni skril, nikoli ni rekel: 'Ne želim si žoge!' Pred podajo do Sergia mu je štirikrat ali petkrat uspela akcija, v kateri je podal žogo in igral," je varovancu, ki je priložnost dobil predvsem zaradi težav s številnimi poškodbami, na dušo popihal Guardiola.

"Zato sem ravno s tem najbolj zadovoljen, napake so del igre. Dve ali tri žoge so šle na ta položaj v drugem polčasu, ko si je žogo nastavil in uspelo mu je. Mlad je še, naučil se bo. Igralcem sem ob polčasu rekel: 'Fantje, danes se učite od Zinčenka!' Vsi lahko naredijo napako, a kar je storil po tem in to v tekmi, ko bi se lahko počutil slabo ali krivega za ekipo, je bil absolutno izjemen. Ena najbolj neverjetnih reči, kar sem jih kdajkoli videl," je še dodal katalonski trener.

LESTVICA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KavčStrokovnjak
31. 12. 2018 18.44
+0
Pepčku je jasno kako so se končali zadnji obračuni med L'poolom in Šittijem. Tudi tokrat ne bo nič drugače. Kloppo je strup za Pepa. Šitty naj se igra pepčka, kot vedno, L'pool pa jim bo zabil par golov in konec zgodbe. YNWA
Bi? Božji
31. 12. 2018 12.53
+7
Dva Top stratega, proizvajalca zanimive, ofenzivne igre. Ne pa J. Mourinho, party breaker z blok igro obrambe.