Nogomet

Italijani vnovič boljši, Angleži krog pred koncem že izpadli iz elitne skupine

Milano, 23. 09. 2022 23.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, N.M.
Komentarji
1

V elitni skupini Lige narodov sta se v petek, v ponovitvi finala lanskega evropskega prvenstva, pomerili Italija in Anglija. Slednja je po porazu z rezultatom 1:0 izpadla v skupino B, kjer se nahaja tudi Slovenija. V tej skupini je presenečenje pripravila še Madžarska, ki je premagala Nemčijo z 1:0 in je tako vodilna. V petem krogu tega tekmovanja v soboto Slovenijo čaka obračun z Norveško. Stožice so razprodane.

Giacomo Raspadori slavi zadetek za Italijo
Giacomo Raspadori slavi zadetek za Italijo FOTO: AP

Angleži v tej izvedbi Lige narodov niso kazali pričakovanega obraza in so še brez zmage ob dveh remijih in treh porazih. To pomeni, da imajo neulovljive štiri točke zaostanka za tretjeuvrščeno Nemčijo.

Italiji je zmago sicer priigral Giacomo Raspadori v 68. minuti. Italija je na drugem mestu z osmimi točkami, vodilna pa je Madžarska z desetimi. Slednja je tretjo zmago dosegla v Nemčiji po zaslugi Adama Szalaija. Čez tri dni se bosta prav vodilni udarili za končno prvo mesto.

V skupini 3 lige B je že jasno, da bo v prihodnje v ligi A igrala Bosna in Hercegovina, ki je tokrat z 1:0 premagala Črno goro, pred katero ima štiri točke prednosti. Ermedin Demirović je ob koncu prvega polčasa dosegel edini gol na tekmi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugi tekmi sta se Finska in Romunija razšli z 1:1, zadnji krog pa bo odločal, katera bo izpadla v ligo C. Finci imajo točko več od Romunov, Črna Gora pa dve več od Fincev.

V ligi C in skupini 4 si je napredovanje v višji razred priigrala Gruzija, ki je tokrat z 2:0 premagala drugouvrščeno Severno Makedonijo, Hviča Kvarachelia je bil vpleten v oba gola, pri prvem (avtogolu Makedoncev) je bil podajalec, pri drugem pa strelec. Bolgarija je s 5:1 premagala Gibraltar in obstala v ligi, medtem ko je slednji na poti v najnižji rang tekmovanja.

V skupini 2 lige D je tekmo pred koncem na vrhu Estonija, ki si je po zmagi z 2:1 nad Malto zagotovila ligo C.

* Skupina 3 (petek, 23. 9.):

LIGA A

Nemčija - Madžarska                          0:1 (0:1)

Italija - Anglija                                        1:0 (0:0)

Statistika tekme med Italijo in Anglijo
Statistika tekme med Italijo in Anglijo FOTO: Sofascore.com
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

whattheuck
24. 09. 2022 11.07
Sem gledal. Donnarumma je bil dober. Oblak bo pa spet samo stal kot kip.