Nogomet

Inter v Firencah do zmage in skoka na vrh Serie A

Firence, 05. 02. 2021 20.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Interja so na gostovanju pri Fiorentini prišli do rutinirane zmage z 2:0. V prvem polčasu je v polno meril Nicolo Barella, v 52. minuti pa je končni izid po sijajni asistenci Achrafa Hakimija postavil Ivan Perišić. Samir Handanović je branil vso tekmo in predvsem v prvem polčasu nekajkrat poskrbel, da je mreža gostov ostala nedotaknjena. Inter je z zmago na vrhu Serie A začasno prehitel Milan, ki ima točko zaostanka.

Samir Handanović na tekmi proti Fiorentini.
Samir Handanović na tekmi proti Fiorentini. FOTO: Sofascore.com

Kot prvi je v Firencah zapretil Nicolo Barella, čigar strel je domači vratar Bartlomiej Dragowski odlično ubranil. V naslednjih minutah se je nadaljevala terenska premoč Interja, ki pa do pravih zaključkov ni prihajal. Vse do 31. minute. Po hitri kombinaciji iz kota je Alexis Sanchez na robu kazenskega prostora zaposlil prav Barello, ki je v svojem drugem poizkusu le uspel premagati poljskega vratarja. Njegov strel je bil s kakšnih 18 metrov ravno dovolj močan in predvsem zelo natančen, da je bil Dragowski brez možnosti. 

Do konca prvega dela je imela svoje priložnosti tudi Fiorentina. Dvakrat je moral posredovati Samir Handanović, ki je v eni akciji najprej, tudi s pomočjo okvira vrat, zaustavil strel Giacoma Bonaventure, nato pa še poizkus Cristiana Biraghija. Zadnji strel v prvem delu je pripadel gostom, po podaji Sancheza je preko vrat z glavo streljal Romelu Lukaku

Nicolo Barella je dosegel sijajen zadetek za 0:1.
Nicolo Barella je dosegel sijajen zadetek za 0:1. FOTO: AP

Inter je v drugem delu nadaljeval s terensko prevlado, za kar je bil nagrajen v 52. minuti. Achraf Hakimi je nesebično zaposlil Ivana Perišića, ki je žogo le zabil za hrbet še drugič nemočnega Dragowskija za 0:2. Do konca tekme bi lahko Milančani prišli do še kakšnega zadetka, a so bili v zaključkih premalo natančni. Na drugi strani Fiorentina ni imela pravega odgovora na dobro postavljeno zadnjo vrsto Interja, ki ji je v vratih vse do konca poveljeval naš Handanović. 

Četa Antonia Conteja je z zmago vsaj začasno preskočila Milan na prvem mestu lestvice. Rdeče-črni imajo ob tekmi manj točko zaostanka, v nedeljo pa se bodo doma pomerili s Crotonejem. Tretja je rimska Roma, ki jo v sobotnem derbiju čaka četrti Juventus. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Serie A, 5. februar, izid: 

Fiorentina – Inter 0:2 (0:1) 
Barella 31., Perišić 52. 
Samir Handanović je igral vso tekmo

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.