Nogomet

Inter demoliral Brescio, Milan v sodnikovem podaljšku do točke pri Spalu

Milano, 01. 07. 2020 19.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Milanski Inter je na tekmi 29. kroga Serie A zabeležil drugo zaporedno zmago, potem ko je zadnjo Brescio ugnal s kar 6:0. Samir Handanović je odigral vso tekmo. Milan je proti predzadnjemu Spalu dolgo časa izgubljal z 0:2, v samem zaključku pa so rdeče-črni, za katere je prvič po povratku nogometa igral Zlatan Ibrahimović, uspeli izenačiti.

Statistika obračuna Inter - Brescia
Statistika obračuna Inter - Brescia FOTO: Sofascore.com

Za domače so na Giuseppe Meazzi zabili Ashley Young, Alexis Sanchez, Danilo D'Ambrosio, Roberto Gagliardini, Christian Eriksen in Antonio Candreva. Nekaj počitka je dobil Romelu Lukaku, ki je srečanje začel na klopi, vstopil pa je v 68. minuti namesto Lautara Martineza. Argentinec kljub visoki zmagi znova ni bil uspešen, nazadnje je zabil v 25. krogu. 

Istočasno sta se merila še Bologna in Cagliari. Na koncu je bilo 1:1, za domače je v polno meril Mussa Barrow, za goste pa Giovanni Simeone. Valterja Birse pri gostih ni bilo v kadru. 

Inter ima po 29 krogih štiri točke zaostanka za drugim Laziem in osem za prvim Juventusom. Brescia se na drugi strani krčevito bori za obstanek, vse bolj pa kaže na to, da se bo drugo leto znova merila v Serie B. Na zadnjem mestu ima kar osem točk zaostanka za "varno" Genoo, ki zaseda 17. mesto. 

Statistika Samirja Handanovića proti Brescii.
Statistika Samirja Handanovića proti Brescii. FOTO: Sofascore.com

Srčni Spal dolgo držal prednost, nato pa si zabil sam
Milan je po prekinitvi zaradi koronavirusa kazal zelo dobro formo, saj je ugnal tako Lecce kot Romo. Tokrat pa je v Ferrari začel vse prej kot idealno. Tamkajšnji Spal je namreč v prvem delu izkoristil edini pravi priložnosti, ki ju je imel. Najprej je v 13. minuti gol dosegel Matia Valloti, na 2:0 pa je v 30. minuti povišal Sergio Floccari. Zadetek slednjega si velja ogledati večkrat, saj je neuničljivi 38-letnik zabil z velike razdalje po sijajnem strelu "s prve". Čeprav v prvem delu igre niso zadeli, pa gostje nikakor niso bili nenevarni.  Hakan Calhanoglu je imel dve zares sijajni priložnost. Pri prvi se je odlično izkazal domači vratar, ki ga je pri drugi rešila vratnica. Nemški Turek je vmes tudi zatresel mrežo, a je posredoval VAR in gol razveljavil zaradi prepovedanega položaja.

Tik pred koncem prvega dela je rdeči karton prejel domači Marco D'Alessandro, kar je Milanu pred drugim delo vlilo nekaj več upanja. V nadaljevanju sta vstopila Rafael Leao in Zlatan Ibrahimović, ki sta sicer poživila igro, a Spal se je še naprej odlično držal. Prav Leao pa je bil tisti, ki je v 79. minuti goste popeljal nazaj v igro z zadetkom za znižanje. Milan je do konca vse moči usmeril v napad, za kar je bil nagrajen v sodnikovem podaljšku. Domači branilec Francesco Vicari, sicer eden boljših posameznikov srečanja, je z nesrečnim posredovanjem premagal lastnega vratarja Karla Letico. Do konca je ostalo 2:2, kar pomeni, da Milan še naprej ostaja sedmi, Spal pa ima na 19. mestu velikih šest točk zaostanka za 18. Leccejem, ki je danes doma izgubil s Sampdorio. 

Statistika srečanja med Spalom in Milanom
Statistika srečanja med Spalom in Milanom FOTO: Sofascore.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.