Nogomet

Italijani na zelenice šele poleti? Gazzetta trdi: Do 16. maja bo vse jasno

Rim, 26. 03. 2020 09.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik italijanske nogometne zveze Gabriele Gravina je kljub trenutni popolni blokadi na Apeninskem polotoku zaradi pandemije koronavirusne bolezni odločen izpeljati nogometno sezono 2019/20. Vse aktivnosti v Serie A so prekinjene do 3. aprila, Gravina pa celo napoveduje, da bi lahko ligaški nogomet na "škornju" igrali tudi avgusta.

Cristiano Ronaldo (v sredini), zvezdnik serijskega prvaka Juventusa, na tekmi z Bologno v aktualni in trenutno prekinjeni sezoni.
Cristiano Ronaldo (v sredini), zvezdnik serijskega prvaka Juventusa, na tekmi z Bologno v aktualni in trenutno prekinjeni sezoni. FOTO: AP
Pri vplivnemu italijanskemu športnemu časniku La Gazzetta dello Sport so sicer bolj črnogledi in napovedujejo, da bodo sezono dokončno odpovedali 16. maja, če do takrat igranje tekem oziroma vsaj treniranje ne bo možno.

"Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bomo končali ligaško prvenstvo. Če bo treba, bomo prosili za pomoč tudi krovni zvezi, evropsko in svetovno, Uefo in Fifo, da bi lahko igrali nogomet tudi po 30. juniju ter sezono potegnili v julij in avgust," je za radijsko postajo Radio Marte dejal Gabriele Gravina.

"V tem trenutku je nekoliko prenagljeno govoriti o fiksnih terminih. Zdaj je najbolj pomembno, da razmišljamo pozitivno s širjenjem upanja, da se bodo te razmere čim prej končale, kar je dobro tudi za duševno in splošno zdravje Italijanov," je predsednik Italijanske nogometne zveze (FIGC) svoj pogled na prihodnost nogometa zaokrožil z motivom priljubljene pesmi Jovanottija z naslovom Penso Positivo (Mislim pozitivno).

Razplet za zeleno mizo 'najmanj zaželen scenarij'
Kljub popolni prekinitvi, v kateri se je znašel šport na stari celini, je Gravina prepričan, da bi lahko italijanski ligaški nogomet nadaljevali že 2. maja. Rešitve, kako nadaljevati sezono in razglasiti prvaka, bodo predstavniki FIGC iskali v četrtek v dialogu s predstavniki italijanske lige, igralskega združenja in zdravstvenih oblasti. Gravina kot najslabšo ocenjuje možnost, da bi sezono 2019/20 odpovedali oziroma za zeleno mizo razglasili prvaka.

"To bi bil res najmanj zaželen scenarij. Kolikor dolgo se bo dalo, bom zavračal takšne možnosti," je dejal Gravina. Pred prekinitvijo je po 26 odigranih tekmah na vrhu seznama torinski Juventus s 63 točkami, Lazio iz Rima pa ima le točko manj na drugem mestu. Zaradi številnih preložitev v zadnjih odigranih krogih prvenstva sta tretji Inter (54) z Ljubljančanom Samirjem Handanovićem in četrta Atalanta (48), za katero igra slovenski reprezentant Josip Iličić, odigrala tudi tekmo manj od vodilnega dvojca.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.