Nogomet

Italijani (znova) trepetajo za preboj na mundial: 'Samo ne Portugalska'

Rim, 16. 11. 2021 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kvalifikacijska skupina C, v kateri je med petimi reprezentancami nastopala tudi aktualna evropska prvakinja Italija, na prvi pogled ni bila med najzahtevnejšimi. Toda to ni bilo dovolj, da bi si varovanci selektorja Roberta Mancinija zagotovili neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Katarju. Spomini na veliki spodrsljaj pred štirimi leti, ko je Italijane v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev na SP v Rusiji izločila Švedska, so še kako živi.

Po osvojitvi drugega mesta v skupini naši zahodni sosedje zdaj z nestrpnostjo pričakujejo žreb dodatnih kvalifikacij, ki bi jim po najslabšem možnem scenariju lahko prinesel dvoboja z njihovimi predhodniki na evropskem prestolu Portugalci.

Italijani so se v skupinskem delu pomerili s Švicarji, Bolgari, Severnimi Irci in Litovci ter v osmih odigranih tekmah (štiri zmage in štirje remiji) osvojili 16 točk. Slovita Gazzetta dello Sport je med drugim izpostavila, da sta bila za četo Roberta Mancinija usodna neodločena izida proti neposredni tekmici Švici (1:1, 0:0), ki je na koncu z 18 točkami osvojila prvo mesto v skupini C in remi proti skromni reprezentanci Bolgarije (1:1). "Tega spodrsljaja ni pričakoval nihče. Res je, da je bila tekma proti Bolgariji na sporedu v začetku septembra, ko so bile misli reprezentantov še vedno usmerjene k osvojitvi naslova evropskega prvaka, ampak zmaga vendarle ne bi smela biti pod vprašajem," so uvodoma zapisali v Gazzetti, za katero je selektor Mancini izjavil sledeče: "Še bolj kot remi z Bolgarijo sta nas neposredne uvrstitve na svetovno prvenstvo stali zgrešeni enajstmetrovki na tekmi s Švico, ki bi jo po neki logiki tudi morali dobiti. Zdaj nas v boju za Katar čakata finalna obračuna v dodatnih kvalifikacijah."

Pred italijanskimi nogometaši je razburljiv zaključek kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Katarju prihodnje leto.
Pred italijanskimi nogometaši je razburljiv zaključek kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Katarju prihodnje leto. FOTO: AP

Mancini: 'Gremo na mundial po novo lovoriko'
Čeprav so zapravili veliko priložnost, italijanski selektor ostaja neomajen optimist. "Prepričan sem, da se bomo na koncu uspeli uvrstiti na SP. Morda ga celo osvojimo, tako kot smo to storili pred nekaj meseci na evropskem prvenstvu. Govorimo o praktično nespremenjeni zasedbi, ki ima kakovost. Le vrniti ji moramo malce šampionskega leska in potem bo vse v najlepšem redu," je še pristavil nekdanji odlični napadalec številnih italijanskih klubov, danes pa uspešni selektor svoje domovine. 

Če je Mancini po eni strani prepričan v uspešen zaključek kvalifikacij, so italijanski mediji na drugi strani precej bolj zadržani in v en glas zatrjujejo: "Prava nočna mora bi bila, če bi za nasprotnika v dodatnih kvalifikacijah dobili Portugalsko s Cristianom Ronaldom, kajti spomini na dvoboja s Švedi pred štirimi leti so še kako živi."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
17. 11. 2021 11.44
+2
kdaj je žreb?
Mother Russia
16. 11. 2021 18.02
+0
Dobili bodo Makedonijo...
Markee
16. 11. 2021 17.32
-1
Nimajo se cesa bati portugalcev..
mackon08
16. 11. 2021 14.31
-8
Italijani gredo po naslov svrtovnega prvaka, samo naj sanjajo osvojili so naslov evropskega kot nekdaj Grčija čisto slučajno.
graineag
16. 11. 2021 15.09
+2
evanderkane
16. 11. 2021 14.30
+6
Pa vseeno se kot trenutni, aktualni evropski prvaki ne bi smeli tako zelo bati portugalcev! Bi pa bila ta tekma res zaželjena!
Ni nam vseeno
16. 11. 2021 12.57
-4
Bil bi epski dvoboj...zagotovo bo delegiran žreb.
TEDOxy50pMEDO
16. 11. 2021 16.27
+3