Nogomet

Italijanske prvake okrepil obetavni Belgijec, Londončane pa Američan

Milano, 02. 08. 2022 21.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

21-letni belgijski nogometaš Charles De Ketelaere je novi član AC Milana so z uradno izjavo prek klubskih omrežij sporočili aktualni italijanski prvaki. Milančani so za ofenzivnega vezista Club Bruggeju po poročanju italijanskih medijev odšteli 32 milijonov evrov in se zavezali za še štiri milijone evrov bonusov. Belgijski klub je v pogodbo vključil tudi provizijo ob morebitnem nadaljnjem prestopu De Ketelaereja. Angleškemu prvoligašu Chelseaju pa se je pridružil 18-letni ameriški vratar Gabriel Slonina, ki bo do konca leta ostal na posoji pri Chicago Fire.

Charles De Ketelaere se je v Brugesu rodil 10. marca 2001 in je v nogometnem smislu odrastel v mladinskem selekciji Club Bruggesa, preden je leta 2019 debitiral za klub. Od takrat je modro-črne zbral 120 nastopov in dosegel 25 golov ter trikrat osvojil belgijsko ligo in dvakrat superpokal. Novembra 2020 je debitiral za belgijsko reprezentanco in od takrat zanjo zaigral osemkrat in enkrat zadel. 21-letni Belgijec je z aktualnimi italijanskimi prvaki podpisal pogodbo do leta 2027 in bo nosil dres s številko 90.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Milančani so se v poletnem prestopnem roku že okrepili z belgijskim reprezentanom in sicer Divockom Origijem, ki se je v prestolnico mode brez odškodnine preselil iz Liverpoola. Poleg napadalca so Milančani po posoji tudi uradno odkupili Alessandra Florenzija in Juniorja Messiasa.

Krepi se tudi Chelsea,

a ne z odmevnimi okrepitvami. Angleškemu prvoligašu se je pridružil mladi ameriški vratar Gabriel Slonina. 18-letnik je z modrimi iz Londona podpisal šestletno pogodbo in bo v dosedanjemu klubu Chicago Fire, kot posojen igralec dokončal sezono lige MLS, nato pa se bo na začetku leta 2023 preselil v zahodni London. 

Slonina, ki velja za enega najbolj obetavnih talentov svoje domovine, je leta 2019 postal najmlajši nogometaš, ki je s Chicago Fire sklenil profesionalno pogodbo, saj je bil takrat star komaj 14 let. Je tudi najmlajši vratar, ki je kadar koli začel tekmo v MLS, saj je avgusta lani debitiral pri starosti 17 let in 81 dni. Od takrat dalje je mrežo 13-krat ohranil nedotaknjeno in postal član prve postave članskega moštva, za katerega je zaenkrat odigral vse minute letošnjega prvensta. Slonina je tudi zastopal ZDA na več mladinskih ravneh in decembra tudi prejel svoj prvi vpoklic v člansko reprezentanco, ko je s klopi spremljal minimalno zmago ZDA na prijateljski tekmi proti Bosni in Hercegovini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po poročanju Fabrizia Romana bo Chelsea zanj odštel 15 milijonov dolarjev oziroma približno 14,7 milijona evrov. Še nekaj milijonov več pa naj bi bili Londončani pripravljeni v kratkem odšteti za 18-letnega vezista Aston Ville Carneya Chukwuemeko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg tega je Chelsea v resnih pogovorih z Brightonom za odkup španskega levega bočnega branilca Marca Cucurello, s katerim so se že dogovorili osebne stvari glede prestopa, zanimajo pa se tudi za Leicestrovega Wesleya Fofano.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.