Nogomet

Navijači Juventusa ne obupujejo: 'Zidane je pri Realu sredi viharja'

Torino, Madrid, 20. 05. 2019 12.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Real Madrid je z domačim porazom proti Real Betisu (0 : 2) sklenil eno najslabših sezon v tem tisočletju. Zinedine Zidane, ki se je po manj kot enem letu sredi sezone vrnil na čelo "belega baleta", naj bi v naslednjih mesecih speljal prenovo članskega moštva, a sodeč po zapisih z Apeninskega polotoka bi lahko Francoz spet šokiral in zapustil Madrid. Z odprtimi rokami ga namreč čakajo v Torinu.

Zidane (na fotografiji med tekmo v San Sebastianu) je enkrat že presenetil nogometni svet, ko je po tretji zaporedni zmagi v Ligi prvakov maja lani odstopil.
Zidane (na fotografiji med tekmo v San Sebastianu) je enkrat že presenetil nogometni svet, ko je po tretji zaporedni zmagi v Ligi prvakov maja lani odstopil. FOTO: AP

Italijanski dnevnik Tuttosport skupaj s še nekaterimi na Apeninskem polotoku še ni povsem prekrižal imena Zinedina Zidana s seznama morebitnih naslednikov Massimiliana Allegrija na klopi Juventusa. Francoz je bil po lanskem osupljivem slovesu od klopi Real Madrida eden prvih kandidatov za vodenje Manchester Uniteda, medtem ko so ga pogosto povezovali tudi s torinsko "staro damo", kjer si je kot vezist med letoma 1996 in 2001 ustvaril slovito nogometno ime.

RMARBE

Belo-črni bodo po koncu aktualne sezone ustoličili Allegrijevega naslednika, potem ko je predsednik Andrea Agnelli potrdil, da po petih letih sodelovanja s trenerjem iz Livorna torinski velikan ne bo več sodeloval. Medtem ko Torinčani iščejo novega stratega in jih še čaka zadnji krog prvenstva, je Zidane z Realom že sklenil nastope v Primeri Division, kjer je s članskim moštvom s porazom proti Betisu potegnil črto pod porazno sezono, v kateri so na tretjem mestu osvojili vsega 68 točk.

Osrednji športni časnik La Gazzetta dello Sport medtem trdi, da je prvi zvezdnik Juventusa Cristiano Ronaldo vodstvu kluba predlagal Joseja Mourinha, s katerim je razmeroma uspešno sodeloval v treh sezonah pri Real Madridu. Oba zastopa "superagent" Jorge Mendes, ki naj bi z Ronaldom zdaj pritiskal na vodstvo, ki Portugalcu, tudi zaradi njegovih kontroverznih potez v smeri "stare dame", ko je bil še trener milanskega Interja in nazadnje Manchester Uniteda, razumljivo ni najbolj naklonjeno.

Zidane sredi viharja
"Bernabeu je hitro (po koncu tekme, op. a.) začel protestirati, a tokrat je bila ena novost: med odgovornimi se je pojavilo tudi ime Zinedina Zidana," poroča dnevnik Tuttosport, ki pravi, da se je Zidane "znašel sredi viharja". 

"Trener je na položaj prišel sredi sezone po zamenjavi (Santiaga) Solarija, a ni uspel prebroditi ali vsaj umiriti dramatične situacije, v kateri so se znašli 'blancosi'. Potrpljenja navijačev je konec in zdaj se niti 'Zizou' ne zdi več nedotakljiv: že včeraj je na novinarski konferenci sporočil, da bi ga lahko prihodnost vodila stran od španske prestolnice. Juventus še naprej spremlja različne profile trenerjev za naslednika Allegrija, med katerimi je tudi Francoz: navijači 'bianconerov' lahko sanjajo," so še zapisali.

'Bale? Če bi imel še eno menjavo, ne bi storil nič drugače'
Zidane se je odloči sezono skleniti brez valižanskega zvezdnika Garetha Bala, ki mu na najverjetnejši zadnji tekmi na dolga leta domačem stadionu Santiaga Bernabeua sploh ni ponudil priložnosti. Zidane je na novinarski konferenci namignil, da ni bil zadovoljen z napadalčevim vedenjem, Otočan pa se je po zadnjem sodnikovem žvižgu podal v slačilnice in ni pozdravil navijačev, ki so ga sploh na začetku njegove španske epizode kovali v zvezde.

GIBANJE

"Res je, da mu nisem omogočil tega (da bi se poslovil, op. a.). Če bi imel še eno menjavo, ne bi storil nič drugače," je bil pred mediji oster Zidane. "A moram gledati iz dneva v dan in sprejeti odločitve. Ko pa je nekaj, kar mi ni všeč ali se ne sklada z mano, moram storiti to, kar mislim, da je najboljše. Morda je to težko za igralca. Ne moremo pozabiti, kaj mu je uspelo tukaj, a moram živeti v sedanjosti in razmišljati o prihodnosti. Bomo videli. Ne vem, kaj se bo zgodilo, če sem povsem iskren."

Prevzel odgovornost
Za razliko od Bala je priložnost za slovo od Bernabeua dobil vratar Keylor Navas, ki je z nekaj izjemnimi paradami navijače spomnil na svoje najboljše predstave. Kostaričan je bil eden ključnih členov moštva, ki je na čelu s prvim strelcem Cristianom Ronaldom in osvajalcem zadnje zlate žoge Lukom Modrićem trikrat zapored in štirikrat v petih letih pokorilo konkurenco v Ligi prvakov.

"Navas? Ne vem, kaj se bo zgodilo. Ponavljam se, oprostite, a ne vem. Keylor je danes igral dobro, navijači so bili srečni, to je vse. Naslednje leto bomo videli, ko se bomo vrnili sem," je po koncu ligaške sezone, v kateri je Real osvojil najmanj točk po sezoni 2001/02 in zgodovinsko zaostal za večno tekmico Barcelono, še dejal Zidane. Real 18-krat v vseh tekmovanjih ni izgubil od sezone 1995/96.

"Moramo sprejeti, ko gredo reči slabo. Jaz sem za to odgovoren. Imeli smo enajst tekem, pet smo jih zmagali, izgubili štiri in na koncu je, kar je. Pri klubu, kakršen je Madrid, se je težko motivirati, ko ne igraš za kakšen naslov. To ni prvo slabo leto v zgodovini tega kluba. In po slabem pride dobro. A ne smemo pozabiti na to ekipo, moramo jo hraniti v spominu med pripravo na naslednjo," je sklenil Zidane.

POSTAVI

LESTVICA

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
21. 05. 2019 21.16
+1
Galaktične številke so zdaj -17 in -19 točk. Mogoče jim bo uspelo 3x zaporedoma
beauceron
21. 05. 2019 17.17
+1
No sredi druge sezone ga ne bo vec, ker v la ligi ni nikoli nič spacal.
MacekMuri75B
21. 05. 2019 13.05
+0
Sem navijač Real Madrida od leta 1985 dalje. Zidane se verjetno ni vrnil, da bi odnehal po pol sezone. Sedaj bo imel možnost postati največji trener vseh časov. Sestavil bo svojo ekipo ter jo leta 2021 popeljal do zmage v LP. Vsi ostali se zavedajte da Resl Madrid ima 13 naslovov v LP (6 v moderni različici), ostali pa največ 7. Razlike je za vsaj za en razred.
resnicaosvobaja
21. 05. 2019 21.14
+1
MacekMuri75B
21. 05. 2019 13.05
Sem navijač Real Madrida od leta 1985 dalje. Zidane se verjetno ni vrnil, da bi odnehal po pol sezone. Sedaj bo imel možnost postati največji trener vseh časov. Sestavil bo svojo ekipo ter jo leta 2021 popeljal do zmage v LP. Vsi ostali se zavedajte da Resl Madrid ima 13 naslovov v LP (6 v moderni različici), ostali pa največ 7. Razlike je za vsaj za en razred.
jodr
20. 05. 2019 15.19
+7
Ko je enkrat tako slabo, da slabše ne more biti, potem se obrne na bolje. kdaj bo to bolje postalo odlično; če sploh, je pa vprašanje za miljon EURO_v.
krnekilojz
20. 05. 2019 15.58
+2
Saj veš, da ko mislis, da ne more biti slabše se Murphy polula od smeha.
idiu3krasne
20. 05. 2019 15.07
+4
Real je v svojo krsto že začel zabijat žeblje...Zizu je eden izmed večjih.... žebljev seveda.
cripstoned
20. 05. 2019 15.19
-6
''navijac'' barce o zebljih in krstah....ahahaahahah
RUBEŽ
20. 05. 2019 14.15
+8
-19 V MADRIDU. Res zebe. In to proti koncu maja.
alien8potnik
20. 05. 2019 13.43
-6
a juve bi se pa na račun rm krepil? najprej cr7, zdaj že kar zizou? pa isco ... pa kdo še? no, iz te moke pa ne bo kruha. zizou bo lahko operiral s 500 mio evri tokrat. po letih, ko niso kupovali nič, bo zdaj lahko ustvaril ekipo po svojih željah. celo pogbaja bo lahko pripeljal, čeprav je perez, pa tudi navijači smo bolj proti. skratka, juve, nič ne bo tokrat.
RudiFeler
20. 05. 2019 14.09
+7
Real Madrid se že cel čas krepi na račun drugih.
Madridista1902
20. 05. 2019 14.38
+5
Na zalost juventusovih navijacev se je drugo poglavje zidana pri realu sele zacelo.Njegova naloga za to sezono je bilo le to da jo spravi do konca,z naslednjo sezono pa zares
jodr
20. 05. 2019 15.21
+2
Real se vedno krepi na račun drugih; njegova mladinska šola je silno povprečna.
Lessihinav?ek
20. 05. 2019 16.33
-2
alien8potnik
20. 05. 2019 20.52
ker barsa in ostali veliki se pa ne ali kako?
Arabo Hest
20. 05. 2019 13.35
+6
In kje je med vsem tem najboljši igralec sveta, g.Modrić?
juhej77
20. 05. 2019 14.08
+8
mhri47
20. 05. 2019 14.36
+4
Nema ga se še skriva, ko bodo pa rezultati bo pa glavni na vasi
JOSEPH HAYDN
20. 05. 2019 13.14
+20
Sem navijač Reala, a s svojim prihodom nazaj je Zidane naredil veliko napako, dosegel je vse in se zapisal kot eden največjih trenerje kot tudi igralcev pri Realu. Ampak s to ekipo je že iz nje iztisnil maksimum in še enkrat ne bo niti blizu uspehov, katere je že dosegel. Naj gre v Juve, tam je pustil velik pečat kot igralec, če ne druge ima praktično zagotovljen domač naslov in tudi ekipo z Ronaldom, ki je ena boljših v Evropi
cripstoned
20. 05. 2019 13.45
-8
odvisno kako gledas na celotno stvar....meni je zidane postal se vecja legenda ker se je vrnil in zrihtal pereza...zidane je edini cigar glas perezu nekaj pomeni....ce ne bi prisel perez bi real madrid prodal vecino in kupil marketingsko donosne igralce in tukaj bi klub najvec izgubil...sicer pa za letosnjo sezono ni zidane krivec...tezko bo uspel doseci to kar je osvojil v zadnjih 5letih ampak dejstvo je da je z zidanom vse mogoce...njegov ugled se ne bo pokvaril pa tudi ce bo na klopi real madrida se naslednje 3sezone neuspesen...ceprav je to malo verjetno ampak vseeno...zidane=nogomet...clovek se je ze dokazal kot nogometas in trener..ni mu potrebno vec dokazovati nicesar...razen reprezentancnega uspeha se...pa je koenc...
Johnny_J
20. 05. 2019 14.20
+4
jao jao jao kake ma ta kripsteljn. A zato, ker zidanov glas steje pri perezu, je zapustil real? Kdaj vam bo postalo jasno, da je zidane perezov scit pred gnevom navijacev, saj ima z njim izgovor, ces pripeljal sem vam zidana, ki ste ga vi hoteli. Ce rata super, ce ne, pa ni perez kriv in bo se naprej vodil rm, kot ga. Njegova glava je resena zaenkrat.
cripstoned
20. 05. 2019 14.34
-7
Hahahahha kdaj bo tebi jasno da vecjega kluba od reala ni? Kdaj ti bo jasno da se je bolje ukvarjati z klubom katerega navijaca se imas kot pa da se ukvarjas z klubom katerega sovrazis?
Johnny_J
20. 05. 2019 15.10
+3
nic nisem napisal proti realu, samo dejstva in ne gre mi real na zivce, kolker mi grete taki kot si ti. Ne sekiram se jz tolk za fuzbal, kot se ti.
Brgolino
21. 05. 2019 08.01
+1
Cripstoned tudi ti ves cas pluvas po Barci....
cripstoned
20. 05. 2019 12.56
-28
hahaaha vsi bi imeli realove igralce in trenerja..ne gre tako...zidane verjamem da bo trener juventusa...ampak dokler ne popravi stvari v realu bo clan najvecjih....se en slab poskus medijev....real madridu ni potrebno biti prvako pa bo se vedno imel vec pozornosti kot pa vsi ostlai klubi skupaj...hahahahaha..temu se rece velicina...renome...
Maxx365
20. 05. 2019 13.08
+17
Vsi bežijo iz Reala, še Zidan bo vsak čas obupal.
jen321
20. 05. 2019 13.11
+12
Pobček dej ti mal manj komentirej na 24ur pa več delej hahah pod vsako objavo se pržigaš :D al pa piš na 24ur, da te vzamejo.. boš vsaj za dobr dnar prazno slamo mlatiu :D
Kollerik
20. 05. 2019 15.26
+3
saj je revček že čisto premražen.... -19, mislim.... :)))