Nogomet

Italijanski pokal: Vsi trije favoriti zanesljivo do napredovanja

Milano, 14. 01. 2020 22.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Apeninskem polotoku so bile odigrane prve tri tekme osmine finala italijanskega pokala. Do napredovanja so prišli Napoli, Lazio in Inter, ki so upravičili vlogo favoritov. Neapeljčani so bili z 2:0 boljši od Perugie, Rimljani so s 4:0 ugnali Cremonese, v prvoligaškem obračunu pa je Inter brez večjih težav premagal Cagliari, za katerega je nekaj minut zaigral tudi Valter Birsa. Na koncu je bilo 4:1.

Samir Handanović
Samir Handanović FOTO: AP

Napoli je dvoboj proti drugoligašu iz Perugie odločil že v prvem polčasu. V 26. in 38. minuti je sodnik Luca Massimi dvakrat pokazal na belo točko v korist domačih, obakrat pa je v polno meril Lorenzo Insigne. Tik pred koncem prvega polčasa so imeli tudi gostje priložnost z bele točke, a je enajstmetrovko zapravil prvi strelec moštva Pietro Iemmello. V drugem delu se rezultat ni več spreminjal.

Napoli - Perugia

Tudi Cremonese, trenutno 17. ekipa v Serie B, ni bil veliko časa v igri za presenečenje. Na Olimpicu je Lazio povedel v deseti minuti po zadetku Patrica, v 26. pa je na 2:0 povišal še Marco Parolo. V drugem delu sta za visko zmago zabila še Ciro Immobile in Bartolomeu Quissanga

Lazio - Cremonese

Slovenski dvoboj na San Siru je pripadel Samirju Handanoviću. Že po 35 sekundah je črno-modre v vodstvo popeljal Romelu Lukaku, v 22. minuti pa je Borja Valero povišal na 2:0. Belgijski napadalec je na začetku drugega polčasa potrdil napredovanje, nekaj upanja pa je gostom s Sardinije v 72. minuti le vlil Christian Oliva. V 80. minuti je v igro – šele četrtič v tej sezoni – vstopil Valter Birsa, ki pa je bil na igrišču le nekaj sekund, ko je Andrea Ranocchia postavil izid srečanja 4:1. 

Inter - Cagliari

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.