Nogomet

Italijanski stavniški škandal: 'Tonali in Fagioli sta odvisna'

Torino, 17. 10. 2023 19.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred dnevi so tako italijansko kot tudi svetovno nogometno javnost šokirale novice o tem, da je prišlo do stavniške afere, v katero naj bi bilo vključenih več kot 40 nogometašev. Prvi je svojo krivdo priznal vezist Juventusa Nicolo Fagioli, ki ga je že doletela kazen, svoj greh pa je zdaj potrdil še zvezdnik Newcastla Sandro Tonali.

Športne stave so trg, kjer udeleženci napovedujejo verjetnost nekega športnega dogodka oziroma stavijo na določen rezultat. Etični kodeks italijanske nogometne zveze profesionalnim igralcem prepoveduje sodelovanje v nogometnih stavah.

Nicolo Fagioli
Nicolo Fagioli FOTO: AP

Nicolo Fagioli, Sandro Tonali in Nicolo Zaniolo so zgolj trije izmed nogometašev, ki so jih mediji v zadnjih dneh povezali z veliko stavniško afero. Marco Giordano, agent Fagiolija, je razkril, da odvisnost mladega Italijana traja že dalj časa. "Fagioli je imel problem z igrami na srečo, še preden sem postal njegov agent. Vsekakor ga ne bomo pustili na cedilu. Poskušali smo mu pomagati. Priznati moram, da se, odkar je podpisal z nami, obnaša odlično," je povedal Giordano. Nogometaš Juventusa je svojo odvisnost torinskemu tožilcu priznal in pristal na sodelovanje z njim. Slednji mu je že izrekel kazen, 22-letnik bo z igrišč odsoten naslednjih sedem mesecev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Javnosti se je oglasil tudi Tonalijev agent Giuseppe Riso. "Tonali je odvisen od iger na srečo. Trudi se, da odvisnost premaga. Še zmeraj je žalosten in v šoku. Upam, da bo zadeva pomagala tako Tonaliju kot tudi mnogim mladim, ki se soočajo z enakim problemom. Rad bi se zahvalil tudi Newcastlu, ki Tonaliju stoji ob strani," je dejal Riso, katerega varovanec še čaka na svojo kazen.

Nicolo Zaniolo in Sandro Tonali sta še nedavno igrala v Serie A.
Nicolo Zaniolo in Sandro Tonali sta še nedavno igrala v Serie A. FOTO: AP

Zaniolo za razliko od ostalih dveh zaenkrat ostaja zavit v molk, kljub temu, da je ravno mladi član Aston Ville obsojen najhujših prekrškov. Italijanski ofenzivni vezist naj bi stavil na tekme Lige prvakov in Serie A, sumijo pa celo, da je stavniško prakso ravno on razširil med svojimi soigralci in občasno stavil na tekme, na katerih je igral. Po najnovejših informacijah 24-letniku grozi štiriletna prepoved igranja profesionalnega nogometa.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dany75
17. 10. 2023 20.23
+7
brawooo...nic novega..celi svet je v tem...