Nogomet

Lazio po preobratu boljši od Interja, Juventus brez težav do zmage

Torino, 16. 02. 2020 15.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Juventusa so po spodrsljaju s Hellasom iz Verone tokrat doma gostili Brescio. Srečanje je odločil zaključek prvega polčasa, v katerem so se gostje z igralcem manj znašli v zaostanku. Na koncu je bilo 2:0. Na velikem derbiju kroga – Lazio je gostil Inter – pa so se zmage veselili prvi, čeprav je Inter ob polčasu celo vodil.

Ciro Immobile je še naprej v izjemni formi.
Ciro Immobile je še naprej v izjemni formi. FOTO: AP

Vse oči nogometne javnosti na Apeninskem polotoku so bile uprte v Rim, kjer je v nedeljskem večernem derbiju Lazio pričakal Inter. Domači so bolje odprli srečanje. V deveti minuti je pravo bombo sprožil Sergej Milinković-Savić, Danieleja Padellija, ki je tudi tokrat branil namesto poškodovanega Samirja Handanovića, pa je rešil okvir vrat. V 19. minuti je prvič zapretil Inter. Romelu Lukaku je sprožil nizek strel, s parado pa se je proslavil Thomas Strakosha. Lazio je imel v nadaljevanju terensko premoč, ki pa je ni znal izkoristiti. Kazen je prišla tik pred koncem prvega dela. Najprej je sprožil Antonio Candreva, čigar strel je Strakosha še uspel odbiti, a je nato odbitek za njegov hrbet pospravil Ashley Young. Zanj je bil to prvi gol v majici črno-modrih. 

Kaj bi bilo, če bi bilo ...
Drugi polčas pa se za domače ne bi mogel začeti bolje. Že v 48. minuti je bivši Laziev branilec Stefan de Vrij storil prekršek, po katerem je Gianluca Rocchi pokazal na najstrožjo kazen. Dvomov o izvajalcu ni bilo, zaupanje soigralcev in trenerja je še enkrat več upravičil prvi klubski zvezdnik Ciro Immobile, ki je tako vpisal že 26. prvenstveni zadetek v tej sezoni. Tudi nadaljevanje je bilo v znamenju svetlejše modre barve. Milinković-Savić je v 70. minuti po odbiti žogi in veliki gneči v kazenskem prostoru nekako le uspel premagati Padellija. 34-letnik je imel pred seboj kar nekaj mož, a težko se je znebiti občutka, da ne bi na njegovem mestu Handanović preprečil veselje srbskega reprezentanta. 

Do konca se rezultat ni več spreminjal. Rezervist Christian Eriksen je nevarno poizkusil z roba kazenskega prostora, a je bil Strakosha tudi tokrat na mestu. Po odbiti žogi pa je iz prepovedanega položaja zabil Lautaro Martinez, tako da je bil gol upravičeno razveljavljen. Zadnja priložnost za Inter se je ponudila Lukakuju, a je strel Belgijca domača obramba uspela blokirati. Zmaga Lazia bi lahko bila tudi višja, nekaj minut pred koncem je Immobile imel situacijo 'ena na ena', v kateri pa je odlično reagiral Padelli, ki je z levo roko žogo uspel odbiti v kot. 

Zakaj ne Scudetto? 
Eden od junakov velike zmage Lazia Milinković-Savić je bil po tekmi pričakovano prešerne volje. "Čutimo se dolžne uvrstiti med prve štiri, kar prinaša Ligo prvakov. A zakaj ne bi posegli tudi po Scudettu (naslovu prvaka, op. a.)? Dokazali smo, da smo tega sposobni," se je po tekmi spraševal 24-letni Srb. 

"Med polčasom sem igralcem dejal, da nam lahko uspe, če nadaljujemo s podobno predstavo. Potrebovali smo le nekaj več natančnosti v zadnjih podajah, kar smo nato v drugem delu tudi dosegli. Zadnja štiri leta se neprestano izboljšujemo, vem pa, da smo lahko še boljši, kar me navdaja z optimizmom," je recept za zmago predstavnikom sedme sile razkril trener Rimljanov Simeone Inzaghi.

Dybala je mrežo Brescie načel s fantastično izvedenim prostim strelom.
Dybala je mrežo Brescie načel s fantastično izvedenim prostim strelom. FOTO: AP

Že pred srečanjem v Torinu je bilo jasno, da bo Brescia potrebovala pravi čudež, če bo želela iz Piemonta odnesti celo kožo. Po zatišju v prvih minutah se je gostom vse na glavo obrnilo v 37. minuti. Najprej je Florian Aye prejel svoj drugi rumeni karton, kar je pomenilo predčasen odhod pod prho, za nameček pa je s prostega strela kmalu zatem fantastično zabil Paulo Dybala

Cristiana Ronalda tokrat ni bilo niti na klopi. 

Vrnitev Chiellinija 
Srečanje je bilo dokončno odločeno v 75. minuti, ko je svoj drugi zadetek sezone zabil Juan Cuadrado. Tri minute kasneje so bili domači navijači še bistveno boljše volje, saj je Leonarda Bonuccija zamenjal Giorgio Chiellini. Izkušeni centralni branilec je avgusta staknil poškodbo, zaradi katere je izpustil večji del sezone, a bo, kot vse kaže, nared za največje napore v izločilnih fazah Lige prvakov, kjer ga bo Juve nedvomno krvavo potreboval. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sosedski derbi brez zmagovalca
V prvem nedeljskem srečanju je Udinese v Vidmu gostil v zadnjem času zelo razpoloženi Hellas. Verončanom tokrat ni uspelo nadgraditi skalpa stare dame izpred tedna dni, saj se je srečanje končalo brez zadetkov. Najlepšo priložnost je v 78. minuti za goste zapravil rezervist Mattia Zacagni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mojstrovina Mertensa dovolj za tri točke
Do zmage je prišel Napoli, ki še naprej niza toplo-hladne predstave. Na vse prej kot enostavnem gostovanju pri Cagliariju je edini zadetek na srečanju v 66. minuti zabil Dries Mertens. Belgijcu, ki je v polno meril po natančnem strelu s kakšnih 12 metrov, je asistiral Elseid Hysaj. To je bila za Napoli peta zmaga na zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih. Le prejšnji konec tedna je četo Gennara Gattusa na San Paolu ugnal vroči Lecce.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mererrek
17. 02. 2020 08.18
+4
PenaIda varčujejo za Evropo da bo svet videl koliko trenira n dela na sebi. Na koncu bo on prinesel naslov Juventusu izpusti pa vsak drugo tekmo ne drugi igralci
AS1983
16. 02. 2020 21.24
+4
Juve je za odtenek slabsi kot lani, v ligi prvakov pa zelo dolgo cakajo na lovoriko
tekha
17. 02. 2020 09.13
+1
Seveda je slabsi in to samo zaradi Sarija. On ni trener za velike ekipe in tekme, mogli bi ga zamenjati za Alegrija.
brezcasni
16. 02. 2020 19.12
+4
ste pa eni smešni....pljuvate Ronalda ,v resnicipa ste ali b oste kupl vstopnice ko bo Portugalska prišla igrat v Slovenijo le da ga vidite,a ne upate povedat na glas.Vsi ki imate pa radi Messija in veste vse o njem in Ronaldu-na kokih tekmah kjer igrata ste že bili ?...Ni treba odgovorit ker je odgovor znan,na nobeni.....
CURVANORD Zanetti
16. 02. 2020 20.17
+5
+1
to bo prijetno poslusati vzklike: Messi Messi Messi Messiiiii!!!
cripstoned
16. 02. 2020 17.26
-4
juve z igralcem vec ...od igre pa nic od nic...tocno se vidi kaj pomeni ronaldo za juve...z njim bi brescio odpihnili z vsaj 3 goli razlike...
nivesvoyo
16. 02. 2020 17.52
+7
smo videli kaj pomeni ko igra ronaldo,poraz z verono...
cripstoned
16. 02. 2020 18.08
+7
pridejo tudi taksne tekme...tako messi kot ronaldo ne moreta zmagati vsako tekmo...to je nogomet...sploh pa verona v italiji velja za zelo neugodno ekipo s katero se mucijo vse ostale top ekipe....
samomojemnenje
17. 02. 2020 08.14
+2
Ronaldo pomagal Juvetu do zmage na najboljši način...sedel je na tribuni...če se malo spustim daleč dol na Cripsijev nivo...😎
tekha
17. 02. 2020 09.16
+0
O Ronaldu ni treba zgubljati besed, on se je dokazal v treh najmocnejsih ligah. Real pa rastura brez Ronalda, a ne?
Kollerik
17. 02. 2020 19.54
Če smo iskreni, je bil kljub Ronaldu od Barce vedno tepen.
265004
16. 02. 2020 16.58
-1
Škoda k ne morete napisat fantastični Ronaldo prinesel zmago Juventusu....
265004
16. 02. 2020 17.01
+7
Sej ste ga dali na sliko,tko da ste izpolnili svoje obveze....
cripstoned
16. 02. 2020 17.25
+0
skoda k ne mores napisat nekaj pametnega...ronaldo je dobil prost dan...