Nogomet

Ivanović tudi uradno član NK Maribor

Belek, 20. 01. 2022 19.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
2

Vodilna ekipa jesenskega dela slovenskega nogometnega prvenstva Maribor je tudi uradno potrdila prihod srbskega krilnega napadalca Đorđeja Ivanovića. Kot so sporočili iz kluba, bo 26-letnik do konca sezone igral kot posojen igralec Šahtjorja Soligorska.

Ivanović je v sezoni 2020/21 že igral v Sloveniji, in sicer za Olimpijo, kjer je pustil dober pečat in dosegel enajst golov in nato prestopil v Belorusijo, kjer je na 11 tekmah dosegel dva gola.

"Ivanović pomeni dodano vrednost, ki jo v slovenskem prostoru težko dobiš. Nekaj časa smo iskali, kar smo potrebovali po odhodu Rudija (Požega Vancaša) in verjamemo, da Đorđe moštvu prinaša to, kar želimo. Je preverjena rešitev, tisti delček v mozaiku, ki smo ga želeli dodati v boju za vrh," je za spletno stran Maribora povedal športni direktor Marko Šuler, ki je pojasnil, da gre za posojo do konca sezone, lahko pa je sodelovanje tudi dolgoročno.

Nekdanji član Partizana in Spartaka iz Subotice, ki je v srbskem prvoligaškem prvenstvu odigral 153 tekem in zabil 39 golov, začenja novo zgodbo po vmesni beloruski izkušnji z velikim motivom.

Đorđe Ivanović in Marko Šuler
Đorđe Ivanović in Marko Šuler FOTO: NK Maribor Grega Wernig

"O tem, da je Maribor izrazil zanimanje zame, sem slišal že ob koncu prejšnjega leta in bi morale biti zadeve urejene že prej. Vse skupaj se je nekoliko zavleklo, morali smo precej čakati tako Maribor kot jaz, a se je zaključilo, kot smo si želeli. Vmes smo, žal, izgubili nekaj časa, toda treniral sem v svojem klubu, dobro se počutim in ne bom potreboval veliko časa, da ujamem želeni ritem," je ob prihodu na priprave v Belek povedal Ivanović.

"Minilo je le nekaj več kot pol leta, odkar sem odšel iz nekdanjega kluba. Poznam ligo, poznam okolje. Vesel sem, da se vračam v meni znano ligo, vendar zdaj v drug klub. Odločitev ni bila težka. Maribor sem doživljal kot velik klub. Ko sem dobil klic, nisem veliko razmišljal, takoj sem bil za," je dodal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
20. 01. 2022 21.51
+1
Dobrodošel 💜💜🤗🤗💜💜🤗
Mother Russia
20. 01. 2022 20.18
Solidna okrepitev. Že na prvi tekmi bo dokazal Morostarjem, kako zelo so se nate.gnili...