Nogomet

Izjemna Benfica preti vse prej kot prepričljivemu Interju

Lizbona, 11. 04. 2023 13.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Benfice in milanskega Interja se bodo nocoj na stadionu Luz v Lizboni pomerili v prvem četrtfinalnem obračunu v elitni Ligi prvakov. Še neporaženi lizbonski orli bodo igrali proti neprepričljivemu italijanskemu velikanu, ki sanja ponovitev pravljice izpred 13 let, ko si je z Josejem Mourinhom na trenerski klopi pokoril nogometno Evropo.

Benfica, ki vodi v portugalskem prvenstvu, ima za seboj impresivno sezono v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu. Varovanci trenerja Rogerja Schmidta so namreč v skupinskem delu omenjenega tekmovanja ob dveh neodločenih izidih vknjižili še tri zmage. In to v eminentni družbi s Paris Saint Germainom in torinskim Juventusom. Na prvi stopnički izločilnih bojev pa je padel še belgijski Club Brugge.

Nogometaši Benfice trenirajo za obračun z Interjem.
Nogometaši Benfice trenirajo za obračun z Interjem. FOTO: AP

Dovolj veliko opozorilo za stratega Interja Simoneja Inzaghija, ki bo moral staviti na nekaj več, če bo želel s svojim moštvom preskočiti visoko (evropsko) oviro. "Zavedamo se, da nas čaka zelo zahtevna naloga. Moštvo Benfice igra izjemen nogomet v letošnji sezoni. Nenazadnje pa o kakovosti njenega igralskega kadra govorijo rezultati v vseh tekmovanjih. Tako kot mi tudi oni verjamejo v napredovanje, a pot do polfinala bo dolga in trnova," se zahtevnosti četrtfinalnega evropskega izziva zaveda trener črno-modrih, ki tokrat ne bo mogel računati na poškodovana Milana Škrinarja in Hakana Calhanogluja.    

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Inter je skupinski del Lige prvakov zaključil na drugem mestu za münchenskim Bayernom, a pred Barcelono in češko Victorio iz Plzna. V taboru Benfice sicer verjamejo v nadaljevanje evropske pravljice, čeprav jim bo nasproti stal nekdanji evropski klubski prvak. Schmidt stavi na moštveni duh in zmagovalno miselnost zasedbe iz portugalske prestolnice. 

"Naši igralci živijo za spopad z Interjem. Da sploh prideš v položaj, da se boriš proti tako kakovostnemu moštvu za polfinale elitnega tekmovanja, je za naš klub izjemnega pomena. Z odličnimi igrami in rezultati smo se spravili v položaj, ko nam je dovoljeno sanjati še večje stvari. Dovolj smo ambiciozni in samozavestni, da nam lahko uspe," pred tekmo pravi strateg benfice Roger Schmidt.

Roger Schmidt
Roger Schmidt FOTO: AP

Liga prvakov, četrtfinale, prva tekma, izid:
Benfica - Inter Milano -:-

Verjetni postavi:
Benfica: Vlachodimos; Gilberto, António Silva, Morato, Grimaldo; Florentino, Chiquinho; Joo Mário, Aursnes, Neres; Gonçalo Ramos.

Inter: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozović, Mkhitaryan, Dimarco; Martínez, Lukaku.

Liga prvakov: Manchester City - Bayern in Real Madrid - Chelsea
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.