Nogomet

Izkušeni Handanović še eno sezono v Mariboru, podaljšal tudi Rajčević

Maribor, 04. 06. 2020 15.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometni klub Maribor je pred nadaljevanjem prvenstva še za eno sezono podaljšal pogodbo z dolgoletnim vratarjem Jasminom Handanovićem. Iz kluba so sporočili, da bo do konca letošnje sezone vijoličasti dres nosil tudi branilec Aleksander Rajčević.

Handanović (v modrem dresu) je bil v zadnjih sezonah pogosto mariborski junak.
Handanović (v modrem dresu) je bil v zadnjih sezonah pogosto mariborski junak. FOTO: Damjan Žibert

Dvainštiridesetletni Jasmin Handanović bo v Ljudskem vrtu ostal vsaj do konca sezone 2020/21, je na klubski spletni strani sporočil novi športni direktor Oliver Bogatinov. Nekdanji reprezentančni vratar je v dresu Maribora prvič nastopil 23. julija 2011 proti Nafti, od takrat pa je za 15-kratne slovenske prvake odigral 346 tekem. V letošnji sezoni je med vratnicama stal šestkrat, prejel pa je dva zadetka.

"Tako daleč res nihče ni mogel videti, zato se lahko zahvalim klubu, športnemu direktorju in trenerjem, ki so ocenili, da še lahko pomagam ter prispevam svoj delež. Vse z namenom, da tudi v prihodnje skupaj skušamo poseči po čim boljših rezultatih," je za spletno stran dejal osemkratni slovenski reprezentant.

Triintridesetletni Aleksander Rajčević pa bo po navedbah Bogatinova v klubu ostal do konca letošnje sezone, v kateri bo Maribor odigral še 11 tekem. To sezono je v prvi ligi nastopil štirikrat. Maribor s 43 točkami v prvenstvu zaseda četrto mesto, dve točki za drugim Celjem in tretjim Aluminijem. Za večnimi tekmeci iz Ljubljane, Olimpijo, zaostaja za sedem točk. V 26. krogu, prvem po nadaljevanju tekmovanja, bodo branilci naslova gostovali v Domžalah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jspatipaon
04. 06. 2020 15.48
+8
Handa legenda
Nikdar več
04. 06. 2020 15.34
-1
Jasmin jeres dolgo vratar, kapo dol za vztrajnost. Vseeno bi lahko mesto prepustil mlajšim.
CURVANORD Zanetti
04. 06. 2020 15.49
+7
Saj je tudi to naredil a so ga prosili naj se ponovno postavi v gol