Nogomet

Jadon Sancho: 'Sovraštvo ne bo nikoli zmagalo!'

London, 15. 07. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mladi angleški reprezentant Jadon Sancho je na družbenih omrežjih razlil svoja čustva glede nedavnih dogodkov po zaključku finala evropskega prvenstva. Zaradi slabega izvajanja enajstmetrovk treh mladih reprezentantov Anglije smo bili priča rasističnim izpadom. "Obsodite takšne napade ter spodbujajte mlade, naj sledijo svojim sanjam," je zapisal.

Jadon Sancho je objavil pismo, v katerem je želel deliti svoje misli in občutke po koncu evropskega prvenstva. Mladi igralec angleške reprezentance je želel poudariti pomembnost igranja za svojo državo. Poleg tega je obsodil rasistične napade, ki jih je utrpel tako sam kot tudi dva njegova soigralca. 21-letni Jadon Sancho, 23-letni Marcus Rashford in 19-letni Bukayo Saka so v finalu evra 2020 proti Italiji zgrešili enajstmetrovke za Anglijo. Zaradi neuspeha na igrišču je bila trojica izpostavljena rasističnim zlorabam na družbenih omrežjih. Sancho je dejal: "Na žalost to ni nič novega, saj moramo kot družba biti boljši in te ljudi naučiti odgovornosti! Sovraštvo ne bo nikoli zmagalo. Vsem mladim, ki so bili deležni podobnih zlorab, sporočam: dvignite glavo in še naprej lovite sanje. Ponosen sem na to moštvo v Angliji in na to, kako smo uspeli združiti naš narod, po vsem tem, kar smo doživljali v zadnjih težkih 18 mesecih. Kolikor smo si želeli zmagati na turnirju, bomo to izkušnjo gradili in se učili naprej," je zapisal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Policija naj bi že aretirala štiri osebe, oglasil pa se je tudi premier Boris Johnson, ki je dejal, da se bodo omrežja soočala z velikimi denarnimi globami, če ne bodo odstranjevala rasističnih komentarjev s svojih platform. 

V pismu se je Sancho zahvalil vsem svojim privržencem ter podpornikom za vsa pozitivna sporočila, ki jih je po dogodku prejel. "Vsa ljubezen in podpora, ki sem ju bil deležen, sta nedvomno presegli negativne dogodke."  V pismu se je opravičil vsem soigralcem, trenerskemu osebju ter predvsem navijačem, ki jih je pustil na cedilu. Dejal je, da je to daleč najslabši občutek, ki ga je doživel na igrišču. Meni, da bo iz končanega turnirja treba potegniti pozitivne stvari, čeprav bo poraz bolel še dolgo. "Svoji ekipi sem želel le pomagati, tako kot to želim vedno, na kateri koli nogometni tekmi. Res je težko z besedami opisati vse te resnične občutke." Dejal je še, da je bil pripravljen in samozavestno izvesti prosti strel ter da je to nekaj, kar sanjaš kot majhen otrok. "Na igrišču in zunaj njega smo bili resnična družina, vsi smo želeli pripeljati pokal domov, vsi smo imeli enake želje in cilje. V čast mi je bilo kot vedno nositi reprezentančni dres ter predstavljati državo Anglijo. Prepričan sem, da se bomo vrnili še močnejši."

Italija - Anglija-4
Italija - Anglija-4 FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

daiči
15. 07. 2021 10.06
+3
Kaj se sploh čudjo tem rasističnim izpadom. Tam v angliji največji primitivci na svetu navijajo za fuzbal, gledajo fuzbal in žvijo za fuzbal. in glede na njihov primitivizem se temu primerno tud obnašajo. Pa kamorkol pridejo, pijejo, razgarajo in se tepejo. Ni to eurosong. Ne čudite se temu.
patogen
15. 07. 2021 10.35
+2
Daiči, vseeno gre za najbolj razvito civilizacijo v zgodovini, katere jezik govori 1,5 miljarde ljudi. In ki j svetu dala večino tehnološkega, kar danes ima. vse ostalo je pa levičarsko nakladanje.
the kop
15. 07. 2021 11.33
+0
Thor
15. 07. 2021 10.05
+3
rasizem bil , je in bo in to ne bo nobeden spremenil
Rudolf Strah
15. 07. 2021 10.03
+5
je pa cudno gledat evropsko prvenstavo pri franciji devet crnih pri belgiji 6 crnih pri angliji 7 crnih in to bi naj bilo avropsko prvensvo
MEDVED7
15. 07. 2021 10.16
+0
Čudno je da si ti leta 2021 zmožen napisat tak gnusen komentar. Sram te bodi.
Debely
15. 07. 2021 08.41
+8
Ti trije mulci, ki so falili penale, so preveč "naduvani". Pri teh letih so milijonarji, posledično jim prebijajo egoti. Pri streljanju penalov se je pokazala njihova prava nogometna vrednost. Pa niso edini, ki so taki.
patogen
15. 07. 2021 08.53
+4
Že leta 2010 v Južni Afriki, so Angleži objavili, da bodo v ligah stavili le še na domačo vzgojo in fante. Na koncu spet ni bilo nič od tega.
cakra
15. 07. 2021 15.55
+1
Debely Kdor se je v življenju ukvarjal z nogometom ve da 3 trije nogometaši niso krivi za zgrešene penale saj niso imeli nobenega stika pred streljanje z žogo dobesedno iz klopi jih je vrgel streljat penale. Pravi selektor si tega ne bi smel privoščiti. Angl.... sel... je na turnirju najmanj menjaval igralce, vsaj na začetku podaljška bi jih lahko dal na igrišče, ko so nekateri dihali na škrge, s tem bi bilo več možnosti da bi tekmo dobili v podaljških.
patogen
15. 07. 2021 08.40
-9
Raje se vprašaj za vzroke tega sovraštva. Da tri penale streljaš v nasprotnikove roke zapored na finalu Europskega prvenstva. Ne more biti drugače, kot dogovorjeno. Potem se pa navijači jezijo, se pa vključijo nevladniki pa vsi oh in sploh, pa začnejo napadati navijače.
zaraella
15. 07. 2021 08.46
+2
zelo rada bi tebe videla izvajat odločilno enajstmetrovko
patogen
15. 07. 2021 08.51
+1
Ne moreš kaj dosti zgrešiti. Na špičko magari pa na polno v mrežo. Ne pa s petko v golmanove roke....