Nogomet

Jakirović: Pokazali smo značaj in da imamo še goriva, da se nikdar ne predamo

Maribor, 16. 07. 2020 13.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V taboru aktualnih nogometnih prvakov iz Maribora se še tolčejo po glavi po dveh nepričakovanih porazih s Taborjem in Celjem, ki sta ju bržkone povsem oddaljili od boja za naslov. Zmaga v Stožicah proti vročemu Bravu je pokazala, tako trdi trener Sergej Jakirović, da je ekipa prava in igralci iz ustreznega materiala, saj so na poraze odgovorili na najboljši način - z visoko zmago proti ljubljanskemu tekmecu.

"Lahko samo čestitam fantom za prikazano. Pokazali smo značaj in da imamo še goriva, da se nikdar ne predamo. To je nogomet, v nogometu pa je vse mogoče. Nismo igrali slabo niti na prejšnji tekmi, toda zgodil se je splet nesrečnih okoliščin in smo morali čestitati Celju na zmagi. Tokrat pa je bila zgodba drugačna," je v oceni dvoboja v Stožicah za uradno spletno stran kluba izpostavil trener Maribora Sergej Jakirović. Vijoličasti so imeli po tri različne strelce in podajalce pri zadetkih, trenerju Jakiroviću pa so bile najbolj pomembne minute nadzora tekme. "Po uvodnih dvajsetih minutah sem pričakoval, da bomo ob dobri igri povedli, potem pa smo nanizali nekaj napak pri podajah in tekmece vrnili v življenje. Imamo izkušnje s prejšnjih tekem, ko so nas tekmeci kaznovali za vsako napako, zato smo med odmorom strnili vrste, morali smo povrniti stabilnost, v nadaljevanju pa spet nadzorovali igro in to je tisto, kar želim videti v naslednjih tekmah."

Sergej Jakirović in Dino Skender
Sergej Jakirović in Dino Skender FOTO: Damjan Žibert

Ob zmagi v Stožicah in 155. zadetku Marcosa Tavaresa v PLTS je Mariboru uspel še en klubski mejnik: debitantski nastop je opravil 18-letni Rok Maher. "Zelo sem zadovoljen z njegovo prizadevnostjo na treningih. Rok je mlad, nadarjen fant, lahko pomeni prihodnost Maribora, a bo moral tudi sam nekatere zadeve spremeniti, da bi dobival še več priložnosti," je za spletno stran vijoličastih dejal hrvaški strokovnjak. Do konca sezone Mariborčane laka še 180 minut igre ... "Vemo, kaj je naš cilj, Evropa. Osvojili smo zelo pomembne tri točke v Stožicah, zdaj nismo več odvisni od drugih in na naslednji tekmi proti Domžalam in nato v Ljudskem vrtu imamo zaključno žogo za Evropo."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NDM
16. 07. 2020 15.04
-1
Buh pomagaj,, nobene igre.. 3 goli po nakljucju... Dalec od igre...