Nogomet

Japonci spisali zgodovino: zgrešili kar devet 11-metrovk zapored

Saitama, 08. 02. 2020 10.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Japonski Vissel Kobe je s kapetanom in legendo svetovnega nogometa Andresom Iniesto osvojil japonski superpokal na obračunu z branilci državnega naslova Jokohama Marinosi. Na neverjetni tekmi v Saitami je Kobe po remiju s 3:3 slavil po izvajanju najstrožjih kazni, ki so se zaradi katastrofalno slabega izkupička vpisale v zgodovino japonskega in svetovnega nogometa.

Nogometaši Vissel Kobeja in Jokohama Marinosov so v Saitami namreč zapravili uvodnih devet strelov z bele točke, potem ko so morale v japonskem superpokalu o zmagovalcu po remiju s 3:3 odločati enajstmetrovke. Za Kobe so v rednem delu tekme zadeli DouglasKjogo Furuhaši in Hotaru Jamaguči, za Marinose pa Marcos Junior, Takahiro Ohgihara in Erik.

Vrhunci tekme Jokohama Marinos ‒ Vissel Kobe:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V že kar malce bizarno slabi seriji enajstmetrovk sta Kobejev vratar Japonec Hiroki IIkura in Južni Korejec Park Il-Gju najprej prejela gola Thiaga Martinsa in Andresa Inieste, ekipi pa sta bili brezhibni tudi v drugi seriji. Nato so Marinosi zgrešili petkrat, Kobe, čigar člani so nekdanji nogometaši Barcelone Iniesta, Sergi Samper in Thomas Vermaelen (tudi Belgijec je bil med tistimi, ki so zgrešili), pa štirikrat zapored.

Gledalci so lahko samo glasno vzdihovali ob treh strelih prek vrat, treh obrambah vratarjev (dvakrat s pomočjo vratnice), dveh prečkah in eni vratnici. Kobe, ki je izvajal kot drugi, bi lahko v peti in šesti seriji z golom že slavil zmago, a sta zgrešila Leo Osaki in Vermaelen. Nato se je izvajalcem končno "odprlo" in kot sedmi je za Kobe odločilni zadetek za zmago s 3:2 prispeval Hotaru Jamaguči. Za nogometni kolektiv z juga glavnega japonskega otoka Honšuja je to drugi kos srebrnine v sezoni, potem ko so prvo pomembnejšo trofejo v zgodovini kluba Iniesta in soigralci osvojili na začetku januarja z zmago v cesarjevem pokalu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Petarda10
08. 02. 2020 18.48
+3
Kot da bi za nalasc streljali mimo
idiu3krasne
08. 02. 2020 14.53
+2
Bravo Iniesta...bojda ga hočejo na posodo nazaj va Barco...
Dany75
08. 02. 2020 14.52
+5
hehe..tega pa res ne vidis vsak dan ....